Рецепта за най-вкусното кето хлебче с шунка и кашкавал
Хем вкусно, хем полезно
Когато сте на нисковъглехидратна диета, един от най-големите проблеми е модификацията на тестени храни. Особено ако обичате да си хапвате хлебчета, кексчета и т.н. Бъдете спокойни, има много вкусни заместители на стандартното брашно и с малко практика може да си направите невероятни домашни хлебчета, питки и кексове.
Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта на хлебче с шунка и кашкавал, която можете да пробвате още сега. Едно хлебче стига за 4 порции, като всяка съдържа:
325 калории;
22.23 г мазнини
4.89 г нетни въглехидрати
22.67 г протеини
Съставки:
1 ¼ чаши настъргана моцарела
4 супени лъжици бадемово брашно
3 супени лъжици кокосово брашно
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка италианска подправка
100 г шунка
100 г сирене чедър
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете на фурна или в микровълновата моцарелата.
Смесете кокосовото и бадемовото брашно със сухите подправки.
Добавете моцарелата към брашната.
Изчакайте минута да се уеднакви температурата и да се смесят добре съставките и добавете яйцето.
С точилка разстелете тестото на тънко върху готварска хартия.
В средата сложете парчета шунка и сирене чедър и завийте с остатъка , така че да придобие формата на хлебче.
Печете на 200 градуса около 35-45 мин, до зачервяване на тестото и сервирайте,
Бон апетит!
Източник: Tialoto.bg