Емпанада – вкусното изкушение на Аржентина
Емпанада е вид печено или пържено хлебче със сладък или солен пълнеж
Чували ли сте за емпанада? Ако не сте, значи следващите „вкусни“ редове са за вас. Непременно трябва да опитате, пише Дарик.
Емпанада е вид печено или пържено хлебче със сладък или солен пълнеж.
Произхожда от северозападния регион на Испания - Галисия. Името идва от испанския глагол empanar, което означава да опаковаш, да обвиеш нещо в хляб. За първи път се появява в каталунска готварска книга през 1520 година, с плънка от морски дарове.
Това изкушение се приготвя в много страни от Латинска Америка, Португалия и Испания с огромно разнообразие от вкусове.
Вижте във видеото една рецепта за четирима души за много вкусна емпанада с говеждо месо.
Eто и необходимите продукти:
БРАШНО - 430 гр
СОЛ
МАСЛО - 100 гр
ВОДА - 100 мл
МАСЛО
ЛУК - 2 глави
ЗЕЛЕН ЛУК - 4 стръка
ЧЕРВЕН ПИПЕР – на вкус
СОЛ – на вкус
ЧЕРЕН ПИПЕР – на вкус
ЧИЛИ – на вкус
РАМСТЕК - 430 гр
ТВЪРДО СВАРЕНО ЯЙЦЕ - 1 яйце
ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ - 50 гр
ПЕЧЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА 200-220 °C 10 минути