Бананов хляб – как да го приготвите?
Идеален за закуска или следобеден снак
Лятото предразполага похапването на по-леки храни и много плодове. Но за закуска ни се иска нещо вкусно и същевременно здравословно. Вместо мазните банички или принцеси, които традиционно приготвяме, може да направим нещо по-нестандартно.
В последно време все повече жени приготвят палачинки и други тестени изделия с банани. Вкусният плод е пълен с фибри и засища. Ето защо има разнообразие от рецепти с него. Затова днес ви предлагаме една за бананов хляб.
Ето и необходимите продукти:
– 140 г екстра фино брашно;
– 140 г меко масло;
– 140 г захар;
– 50 г пудра захар;
– 1 ч.л. бакпулвер;
– 2 яйца;
– 3 добре узрели банана.
За гарниране към хляба:
Още банани, сезонни плодове по избор или сладолед.
Как да приготвите бананов хляб?
Обелвате бананите и ги намачквате хубаво с вилица или специална решетъчна лъжица. Това ще стане много по-лесно, ако те са добре узрели и меки. В противен случай ползвайте пасатор или чопър, за да получите перфектната бананова каша.
Извадете маслото от хладилника и след като омекне, го добавете на парченца към бананите. После изсипете вътре захарта и яйцата.
Пресейте брашното и го прибавете към сместа в купата. Разбъркайте с помощта на шпатулна лъжица.
Поставете подръка правоъгълната форма за печене, която предварително сте покрили с хартия. Изсипете вътре тестото и го разпределете равномерно.
Загрейте фурната предварително и печете на 170 градуса за около 30-40 минути. Както и при другите печива, всичко зависи от фурната, като преди да извадите, проверете с клечка за зъби дали банановият хляб е готов. Ако по нея няма тесто, то сте се справили отлично.
Хлябът се поднася с парченца банани, други сезонни плодове или пък топка от любимия ви сладолед. Изчезва за секунди от тавата!
Източник: Tialoto.bg