Това е най-лесната рецепта за пиле с лапад
Приготвено с лапад, ястието носи подчертан пролетен вкус
Какво да приготвя с лапад? Вкусна супа с лапад? Лапад с ориз? Или пък агнешко с лапад и ориз? Не! А какво тогава? Лесната рецепта за пиле с лапад е още една свежа пролетна идея, как да приготвим лапад.
И разбира се, да хапнем много вкусно! Много лесно за приготвяне ястие, което е готово за нула време, вкусно, леко и засищащо!
Лападът може да се замени със спанак, когато нямате лапад под ръка, но приготвено с лапад, ястието носи подчертан пролетен вкус.
Ето и необходимите продукти:
лапад- 1 кг
лук - 2 броя
пилешко месо - 400 грама
олио - 2 супени лъжици
краве масло - 2 супени лъжици
червен пипер - 1/2 чаена лъжица
джоджен - 1 чаена лъжица
Първата стъпка от рецептата за пиле с лапад е подготовката на лапада. Измивате го, изрязвате с остър нож дръжките и жилите на по-едрите листа и нарязвате на ситно. Почиствате и нарязвате лука на ситно. Що се отнася до пилето, то може да ползвате както бяло месо, така и всякакво друго, каквото обичате или имате под ръка. Пилешкото месо трябва да е охладено или размразено, нарязано на филенца или едри парчета.
В тиган, най-добре с незалепващо покритие, сгорещавяте олиото заедно с кравето масло, добавяте нарязания лук и разбърквате докато омекне, след което добавяте и пилето и запържвате за около 5 минути от двете страни, до придобиване на златист цвят.
Добавяте червения пипер и джоджена, разбърквате добре и добавяте нарязания на ситно лапад и ½ чаена лъжица сол. Добавяте ⅓ чаена чаша вода, слагате капак и оставяте ястието да ври на слаб огън за около 20-30 минути, като разбърквате с дървена лъжица от време на време.
При сервиране може да добавите и малко натрошено сирене към всяка порция.
Лесната рецепта за пиле с лапад е изпълнена.
Източник: supichka.com