×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 12-метров кръст с Христос издигнаха в Елин Пелин
  • Хванаха шофьор на „Хемус” с положителни проби за алкохол и наркотици
  • Разпети петък е - Денят на Христовите страдания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век


Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век
Валентин Димитров е създателят на най-успешните проекти в рестораньорския бранш през последните 20 години в Бургас
25 Юни 2020, Четвъртък, 10:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Телешките, свинските и агнешките специалитети се приготвят по сувид технология – с нея шеф готвачите постигат невероятни резултати и запазват полезните вещества

В „Златна котва“ започват „Дни на месото“. Всяка сряда, четвъртък и петък пред гостите на 100-годишния ресторант ще бъдат приготвяни най-крехките и здравословни свински, телешки и агнешки месца по сувид технология - техника, използвана от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.

Какво е сувид? Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“. Този ноу-хау метод готвачите на „Златна котва“  вече са усвоили до съвършенство.

Преди да бъдат поднесени на нашите гости, месата се приготвят в продължение на 12 часа на температура от 37 до 39 градуса. С пресни билки и без добавяне на ускоряващи печенето и подобряващи вида на месото продукти,  то е естествено приготвено в собствен сос. След като го извадим от сувид уреда ги запичаме, за да се получи любимият на всички златист загар и хрупкава коричка, а самото месо е по-крехко от всичко,което сте опитвали до сега“, разкриха от кухнята на „Златна котва“.

Основният инициатор на събитието е създателят на най-успешните проекти в ресторантьорския бранш през последните 20 години в Бургас - Валентин Димитров.

„Златна котва“ е 100-годишен ресторант и ние се гордеем с това. Работим неуморно и успяхме да го съхраним и да го пренесем в 21-ви век. Нашите гости вече се радват на промяната в интериора, а сега ще им покажем и последните нововъведение в кулинарията“, заяви Валентин Димитров

 

По време на "Дни на месото", майсторът излиза пред гостите и атрактивно довършва процеса на приготвяне на ястията, преди да се насладят на уникалния им вкус клиентите

Сред изкушаващите предложения в новото сувид меню на ресторанта е СВИНСКО ДЪРПАНО. Приготвя се от онези много вкусни месца, които се намират около кокала. При готвенето със сувид те се отделят заедно с мозъка на костите и полезния желатин. Резултатът, след редуциране и подправяне с мащерка, е истинско пиршество за небцето, гарантират от ресторанта.

Още страхотни предложения разтуптяват сърцата в "Златна котва", сред тях са СВИНСКИ РЕБРА и за първи път в Бургас РЕБЪРЦА ОТ МЛЕЧНО ТЕЛЕШКО, поднасят ги с ароматните „Кентъки сос“ и  „Тенеси сос“, приготвян с Джак Даниелс.

КРЕХКОТО ИРЛАНДСКО ТЕЛЕШКО от познати породи, шпиковано с чесън, розмарин и мащерка се сервира с предварително мариновани сезонни зеленчуци, изпечени на плоча. От  собствените сокове н а месото, масло и канела на пръчки се приготвя уникален сос, който ще ви накара да си оближете пръстите. Почитателите на АГНЕШКОТО ще са възхитени от печеното роле с коричка.

Резервация за най-вкусните „ДНИ НА МЕСОТО“ организирани в Бургас, можете да си направите на тел.: 0878884277. В „Златна котва“ ще ви подарят неповторима емоция, поднесена на традиционна дървена дъска, но приготвена по иновативен, здравословен и най-важното неповоримо вкусен начин.

Новите предложения в „Златна котва“ следват едно след друго.

Всеки вторник и събота ще има „РИБНИ ВЕЧЕРИ“. Тогава гостите на ресторанта ще трябва да направят избор, защото разнообразието от прясно уловена риба ще е голямо и всеки път ще има нещо ново. Следете Facebook страницата на „Златна котва“ за предложенията от последния улов, за де не ви отмъкнат под носа ДИВ ЛАВРАК, диво ФАГРИ или ЛЕФЕР. Бройките ще са ограничени и ще се приготвят по предварителна заявка. Рибите ще се пекът на барбекю с дървени въглища и в сол на пещ.

Освен познатите риби, по време на „РИБНИ ВЕЧЕРИ“ гостите на ресторанта ще могат да се насладят и на рядко срещан деликатес ФИЛЕТИРАНИ ЧЕРНОМОРСКИ ПОПЧЕТА.

И още - прясна ХАМСИЯ „Черноморско слънце“ и САРДЕЛА филетирана и поднесена в пикантен сос от счукани люти пиперки, екстра върджин зехтин, копър и чесън. Прясната средиземноморска СКУМРИЯ „Кольос“ също не е за пропускане.

Понеделникът в ресторант „Златна котва“ ще е посветен на ДОМАШНАТА ПАСТА. Аh, perfetto bellissimi amici!

Всеки понеделник в голяма пита сирене „ПАРМЕЗАН“ ще се готви прясна паста с късчета телешко Black Angus, морски дарове, черна паста с мастило от сепия с морски дарове и вегетариански и веган талиатели и др.

Резервации се приемат всеки ден на тел.: 0878884277.






България Всички новини
Трафикът преди Великден парализира магистралите – какво ни очаква Трафикът преди Великден парализира магистралите – какво ни очаква Над 300 хил. българи са по пътищата  Не иска да е гей, но... Не иска да е гей, но... "Дълги години аз много исках да съм нормален, много исках да съм хетеросексуален“, признава изпълнителя на „Ледена кралица“ София под полицейска блокада: Арести за издирвани и незаконно пребиваващи София под полицейска блокада: Арести за издирвани и незаконно пребиваващи В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ към Трето и Пето РУ, отдел "Миграция“- СДВР и отдел "Специализирани полицейски сили“- СДВР. Извикаха линейка, защото тя едва не припадна Извикаха линейка, защото тя едва не припадна Здравословните й проблеми всъщност започнали още в средата на миналия месец MAX FIGHT 61 се завръща в София с епични сблъсъци на 31 май MAX FIGHT 61 се завръща в София с епични сблъсъци на 31 май След грандиозния успех на MAX FIGHT 60, новото издание обещава още по-зрелищна бойна вечер Най-лесната рецепта за козунак Най-лесната рецепта за козунак Става страхотен Безумие в ж.к. "Меден рудник": Тийнейджъри рискуват живота си за клипче в TikTok Безумие в ж.к. "Меден рудник": Тийнейджъри рискуват живота си за клипче в TikTok Във видеото се вижда как група видимо непълнолетни момчета извършват опасни каскади, които наподобяват сцени от холивудски екшън филм – само че насред най-големия жилищен комплекс в Бургас bTV намериха заместничка на бременната Натали Трифонова bTV намериха заместничка на бременната Натали Трифонова Заради бременността мюзикълът на Пловдивската опера "Продуцентите“, в който Натали има главна роля, падна преждевременно от афиша броени дни след премиерата в края на март Извънредно! Инцидент с пожар край Предела създаде хаос в трафика Извънредно! Инцидент с пожар край Предела създаде хаос в трафика Шофьорите чакат доста в първия почивен ден Влиза в любимо шоу Влиза в любимо шоу Гледаме обичания актьор Зомбори тази неделя по Би Ти Ви
Тези три зодии да внимават Тези три зодии да внимават Изразяваме себе си, по-директни и смели сме, но някои зодии трябва да са много внимателни, това може да доведе до повече конфликти Коя ще е новата му жертва Коя ще е новата му жертва Новината издаде нейната сестра Айлин, която пусна снимка в социалните мрежи. Те са били заедно на парти в елитен хотел в Пловдив Защо мъжете се държат противоречиво Защо мъжете се държат противоречиво В началото на едно ново запознанство всеки се опитва да отгатне как го възприема другият, но мъжете понякога се държат много противоречиво и може би вината не е само у тях И Мъск знае БГ номерцата - манипулирал километража на електромобилите си И Мъск знае БГ номерцата - манипулирал километража на електромобилите си Служителите в компанията Tesla са хванати в измама, изправят Илон Мъск пред съд Стана инвалид, минах през всички кръгове на ада Стана инвалид, минах през всички кръгове на ада Жени Калканджиева разказва за трудностите Губи майка си на 14 години и се налага да пее в заведения, за да изкарва прехраната си Губи майка си на 14 години и се налага да пее в заведения, за да изкарва прехраната си Обучава се две години в школата към драматичен театър "Стоян Бъчваров“ в родния си град САЩ се отказват от преговори за мир в Украйна, ако... САЩ се отказват от преговори за мир в Украйна, ако... Русия порази над 50 жилищни сгради в Харков, рани над 87 човека и уби двама Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен Опелото ще бъде на 19 април, в 13.00 часа в параклиса "Архангел Михаил", а погребението - в 14.00 часа . "Чат Джи Пи Ти" постави точната диагноза на дете с рядко заболяване, 17 лекари не успяха "Чат Джи Пи Ти" постави точната диагноза на дете с рядко заболяване, 17 лекари не успяха Кортни – майката на четиригодишния Алекс – търсила причината за постоянните оплаквания на сина й в продължение на повече от три години Млада родилка е в критично състояние – спешно се търсят кръводарители Млада родилка е в критично състояние – спешно се търсят кръводарители Ирина е в реанимацията на болница „Дева Мария“ във "Ветрен", където лекарите правят всичко възможно да я стабилизират
Доналд Тръмп за Зеленски: Доналд Тръмп за Зеленски: Байдън, Путин и Зеленски погубиха света Виц на деня Виц на деня Първа сутрин след сватбата.
Младоженецът казва:
- Скъпа, пие ли ти се кафе?
Тя усмихната:
- Да, може!
Той:
- Чудесно! Ще направиш ли и за мен, като станеш!
Виц на деня Виц на деня Апетитът идва с яденето! А зверският апетит - когато си на диета. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
"Продавам сватбени рокли, размер 42, 44, 46, 48,50, 52, 54, 56, 58. Не мога да го чакам повече принца.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори