За хората на специален хранителен режим: Рецепта за кокоски без глутен
Ако искате да си направите нещо за следобедна закуска през уикенда или за похапване в офиса, при това без глутен, то днешната ни рецепта е точно за вас
Много хора използват кокосовото брашно за направата на хляб и други изделия. Предимството му е, че е нисковъглехидратно, затова се предпочита от онези, които са на диета или на специален хранителен режим.
Ако искате да си направите нещо за следобедна закуска през уикенда или за похапване в офиса, при това без глутен, то днешната ни рецепта е точно за вас. Кокоските, които изпробвахме, са толкова меки и вкусни. Подсладени със стевиола, а не бяла рафинирана захар, те са по-здравословни от онези, които ще намерите в магазина.
Ето какви продукти са ви необходими:
– 2 яйца размер L;
– 1 чаена лъжица бакпулвер;
– 1/2 ч. чаша кокосово масло;
– 2-3 чаени лъжици кокосови стърготини;
– 5 супени лъжици стевиола на прах;
– 6 супени лъжици кокосово брашно;
– 1/2 ч. лъжица хималайска сол;
– екстракт от ванилия.
Начин на приготвяне:
Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбърквате хубаво с миксер и добавяте кокосовото брашно плюс бакпулвера. След което стевиолата и солта.
Може да омесите кокосовото брашно с малко стърготини.
Накрая прибавяте разтопеното кокосово масло и ванилията, бъркате до получаването на гъсто тесто.
С намазнена с кокосово масло ръка оформяте средни по големина топчета.
Слагате хартия за печене на тавата и поставяте топчетата, които може да сплеснете леко, за да се изпекат по-добре.
Загрявате предварително фурната и ги печете за около 10 минути на 180 градуса. Кокоските са готови, когато порозовеят.
Източник: Tialoto.bg