Как да приготвите: Лесен лава кейк
С неустоим течен център
Покрай телевизионните формати за готвене или ходенето в някой изискан ресторант, онези от нас, които обичат сладичкото, искат да експериментират с нещо ново. Вместо чийзкейка или кексчетата, които някои домакини приготвят всяка събота, идеята за някакво шоколадово изкушение, се върти все повече в главите ни.
Вместо да похапвате от кофичката с течен шоколад гледайки „Приятели“, ви предлагаме да опитате днешната ни рецепта – за лава кейк. Този изискан десерт няма да ви отнеме много усилия. Трябва само да спазите точно указанията.
Необходими продукти:
– 110 г масло;
– 3 бр. яйца;
– 4 супени лъжици захар;
– 2 супени лъжици брашно;
– 170 г натурален шоколад.
Начин на приготвяне:
Вземете подходяща купа. Чукнете яйцата и ги разбийте хубаво с миксер. После добавете захарта и бъркайте още няколко минути.
Вземете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Може да го направите на котлона или в микровълновата, както ви е по-удобно.
Към пухкавата смес с яйцата добавяте малко по малко брашното и бъркате. После правите същото с шоколадовата смес, но не забравяйте, че първо трябва да изстине.
Пригответе купички за крем карамел или форми за мъфини, които да напълните с тестото. Намажете ги с масло, после поръсете с малко брашно.
Във всеки съд слагате по 4-5 супени лъжички от сместа.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
След като кейкчетата са готови, оставете ги да изстинат и ги поднесете. Можете да декорирате отгоре с пудра захар или канела по желание. Като гребнете с лъжица, сладката шоколадова течност в центъра ще се разтече.
Източник: Tialoto.bg