Рецепта за безглутеновия тарт на Соня Йончева
Оперната прима се храни здравословно
Социалната изолация се отразява отлично на Соня Йончева. Заобиколена от любимите си хора, оперната прима посрещна Великден с пълна трапеза. На нея, освен вкусни козунаци, имаше и от любимия ѝ плодов тарт.
Българката, която в момента е по майчинство, с радост готви за своя съпруг и двете си деца.
„Току-що приготвих тази красота за следобедния чай. Без глутен и млечни продукти“, написа тя в Instagram. Нейни последователи веднага поискаха рецептата за сладкото изкушение, което е изключително леко и здравословно.
Ето какви продукти са ви необходими:
– готово тесто за тарт (без глутен и млечни продукти);
За ваниловия крем:
– 750 мл безглутеново мляко;
– 2 яйца;
– 75 г захар;
– 25 г брашно (без глутен);
– ванилена есенция;
Как да приготвите тарта на Соня Йончева?
Кипвате млякото. Смесвате яйцата, захарта и брашното до получаване на сметана. След това добавяте млякото и варите на слаб огън за около минута.
Разточвате тестото според формата, която имате и го слагате да се пече във фурната за 15 минути (на около 200 градуса).
След като основата за тарта се изпече, я оставяте да изстине и намазвате добре с ваниловия крем отгоре.
Украсявате с плодове, с каквито разполагате – ягоди, малини, боровинки или от буркан.
„Аз сложих и малко желе за да не загубят плодовете формата и цвета и отгоре сложих пудра захар и едно стръкче мента. Много свеж и лек десерт“, обяснява Йончева в социалната мрежа, където публикува и други вкусни ястия, които приготвя заедно със съпруга си Доминго.
Накрая поръсвате с гранулирана захар.
Източник: Tialoto.bg