Тревога в ресторантьорския бранш: 200 хил. губят работата си?
Засега част от заведенията се справят с доставки по домовете
Около 150-200 хиляди работници и служители от ресторанти, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март като резултат от наложените карантинни мерки заради COVID-19, прогнозират от Сдружението на заведенията, пише dnes.bg.
Лъчезар Ениманев е доставчик в заведение за бързо хранене в София. Признава, че в началото е имал известно притеснение да не се зарази с Ковид-19, но в условията на работа голяма промяна няма. Едно от новите неща е т.нар. безконтактна доставка, обяснява той пред Bulgaria ON AIR.
От началото на кризата с коронавируса има спад в поръчките, но компанията е готова да поеме удара.
А това, на което се надяват всички, е пандемията да приключи скоро. От фирмата апелират към всички да останат у дома. А доставките по домовете са гарантирани.
Истината е, че сега уволняват персонала си, а след 3 месеца ще го назначат, ама в условия на криза и голямо търсене на работа с много по - ниска печалба. Това е българския бизнес!!!!