×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса


Хотелиер разказа как слагат повторно продукти на шведската маса
Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност
13 Юли 2019, Събота, 22:00 ч.

Има желязно правило - от използваната чиния на госта не може да се взима абсолютно нищо, всички остатъци от храната се изхвърлят

Хотелиер разкри какви точно продукти се слагат на шведската маса. По думите му е строго забранено повторното използване на бързо развалящи се продукти.

Правилото е, че могат да се слагат на шведската маса отново само такива храни, които имат по-дълъг срок на годност, твърди шефът на Федерацията на турските хотелиери Осман Айък.

Какво се случва с храната, която остане от шведската маса?

"В системата "ал инклузив" има определени продукти, които могат да се използват повторно. Така се формира и асортиментът на шведската маса", твърди Айък.

"Има желязно правило - от използваната чиния на госта не може да се взима абсолютно нищо, всички остатъци от храната се изхвърлят. Ако на масата е имало продукти, които не биха издържали дълго съхранение, също се изхвърлят, дори и никой да не ги е докоснал", обяснява хотелиерът. 

Това, обаче, не касае продуктите, които могат да се използват няколко пъти в течение на времето. 

"Например това са пастьоризирани маслини, сирене, кашкавал, масло, мед, сладка и разни други. Ако те остават на шведската маса от сутринта, могат да бъдат подавани отново и по време на обеда или вечеря. Именно заради това маслините и други продукти, имащи продължителен срок на съхранение, са основната част от т. нар. "студен бюфет", обяснява Айък.

Той добавя, че в Турция съществуват много строги критерии за съхранението и използването на продуктите, които хотелиерите са длъжни да следят и спазват.

"Не може ние да искаме от хотелиерите да казват - ето, от това може да ядете, а от това - по-добре не. Това е неуместно. Никой в хотелите ни не се натравя, защото тези критерии за храните се спазват както трябва", признава Айък.

Източник: pochivka.blitz.bg


В категории: Бизнес


9
Коментара
Флагман.БГ Бишва любима на Гришо яхна... Бишва любима на Гришо яхна... 26/01/2025, Неделя 22:00 1
Огромен протест в Гърция
Огромен протест в Гърция 26/01/2025, Неделя 21:00 0
Отново показа класа
Отново показа класа 26/01/2025, Неделя 20:03 0
Флагман.БГ Много е щастлива Много е щастлива 26/01/2025, Неделя 19:31 2
Флагман.БГ Обра точките на 57 години Обра точките на 57 години 26/01/2025, Неделя 19:00 0
Флагман.БГ Сръбската Беба подпали мрежата Сръбската Беба подпали мрежата 26/01/2025, Неделя 18:31 1
9
Коментара по темата
9.
До 6
14.07.2019 12:40:57
1
8
Ама да не си представяте че това се прави само у нас???хахаха По немската kabel1 има едно предаване" Urlaub falle" репортер със скрита камера заснема и показва такива неща от Турция Испания Тунис Египет бедна ви е фантазията..А междудругото случей от БГ все още не съм видял ..Поздрави от Германия
8.
Свинар
14.07.2019 11:09:40
1
7
Те си мислят,че свини хранят.такива хотелиери трябва да бъдат затваряни в северно корейски свинарник и да му сипваш помиика да яде и да му повтаряш постоянно .че е на шведска маса.
7.
мислещ
14.07.2019 10:28:09
1
8
Малка поправка - всичко от ползвана чиния което не е нахапано СЕ ПОЛЗВА втори път :)
6.
Темида
14.07.2019 09:53:48
3
17
разбрал бай ганя от туризъм.нищо не става от тия селяци продали овцете на дядо и , нали хотел и за един сезон искат да станат патрони.чули че бай иван кирта ги дялкал тия тарикатлъци 90-те години и закъснелия паляк, имитиращ мутра от ретро ренесанса решил и той да ги врътка тия.да храни туристите с помия.д не плаща на персонала.абе с една дума с трици да лови маймуни.авеее ганяяяя селски, миризливец, потурко.тия останаха в историята бе.светът се променя,развива.гледай хората в съседните държави кво праят бе цървул!! прави го и ти!!!ама нали живеем изолирани в изкуствено създадена виртуална-медийна матрица, която е в полза на 240 дебелосереца с които само бъзлив ганя не може да се оправи, ще продължава така до века.икато затворят,фалират всички бегове отсело несебър и регион, че и пловдивскитеи тарозагорско,софийските тарикати.ще се напълнят заложните къщи с бентлита и мерцедеси.тогава може и на килограм да ги разподават.ей туй българин да си е някква болест,напаст.не народ.язък че големи приказки за нашата 1350г държава.самоприказки , като всичко останало.и какво сме дали на света, а?какво сме постигнали,а???я д си направим една равносметка бе гуньовци!!! нищо!една мизерна държавичка с един посран племенен народоподобен обор...и до там!!! крадци,помияри,мошенници,клошари и туй е.всичко е ала-бала простотии.нищо не сме едн мижитурки
5.
,
14.07.2019 09:53:10
20
15
Жива помярщина и е в голяма част от турските хотели със системата ол инклузив, това за строгият режим в Турция е жива пародия, ама като сме бедна нация и храната ни е важна пък и за малко пари, какво друго очаквате да е. На всичкото отгоре всяко година вдигат цените а качеството пада, последните две години се нагледах на боища и разправии с персонала, тънки номерца да ти извадят парите, но това е нормално след толкова години напъни да изградят хотелиерски бизнес и вече запознаха да се отпускат, като това не важи разбира се за скъпите вериги а по-скоро за среднобюджетни хотели.
4.
Зъл
14.07.2019 09:34:31
0
13
Отново страхотно тъпо заглавие. Имате голям потенциал от драскачи Флагман.
3.
Коментатор
14.07.2019 09:25:12
1
18
Предишната вечер- за десерт се сервира диня. На следващия ден на обяд-таратор с настъргани кори от дините от вечерята вместо краставици. Виждал съм го с очите си в един лагер в Обзор.
2.
Gordon Shumway
14.07.2019 00:52:00
3
27
Правилото на мутрохотелиера е, че всичко което може да се направи да изглежда свежо - всичко е на масата. Така ще има пари да.смени ремъка на бентлито си, щото нали всеки несебърия му отива да кара БЕНТЛИ, след като е продал нивите на баба.
1.
V
13.07.2019 23:28:20
3
21
Аз лично предпочитам шведска тройка а ”шведската маса” за която пишете не е никаква шведска маса, а някъв бюфет. В оригиналната шведска маса присъстват по четири вида храни. Четири вида риба, четири вида хляб, четири вида пастет, месо, десерт и т.н
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потрес! Бургазлийка откри две отровени котки до култови бургаски дюнери Потрес! Бургазлийка откри две отровени котки до култови бургаски дюнери Това не са първите, а поредните гальовни животни, алармира Мартина Динева Скандалът в борбата не стихва Скандалът в борбата не стихва "Затриваме децата, а федерацията се интересува само от чужденците", твърди олимпийският шампион Георги Мърков Сигнал до Флагман.бг: За какъв се мисли този тарикат Сигнал до Флагман.бг: За какъв се мисли този тарикат Джип „Мерцедес“ е паркирал безобразно в зелените площи до блок 42 в ж.к.“Възраждане“ Либерализацията на пазара на ток - какво предстои за българските домакинства Либерализацията на пазара на ток - какво предстои за българските домакинства Държавата е подготвила механизъм, който да предотврати сериозен финансов натиск върху българските домакинства Идеята за ро-ро ферибот от Бургас до Турция: реално решение или PR акция Идеята за ро-ро ферибот от Бургас до Турция: реално решение или PR акция Новият министър лансира старата идея  Много е щастлива Много е щастлива Известна певица се радва на лични и професионални успехи Бум на строителство и празни жилища: Парадоксът на бургаския пазар на имоти Бум на строителство и празни жилища: Парадоксът на бургаския пазар на имоти Бързото развитие на Бургас откъм публична, здравна, образователна и социална инфраструктура, води до сериозен интерес и реално пазарът е в невиждан подем Прегърнахме се и чакахме, проговориха машинистите от фаталния влак Прегърнахме се и чакахме, проговориха машинистите от фаталния влак Трябваха ни секунди, за да отидем в задната кабина. Клекнахме ли, не знам вече, прегърнахме се и чакахме удара, сподели Пламен Кметът Ахмед Мехмед и депутати от ДПС настояват за справедливост за работниците в Зайчар Кметът Ахмед Мехмед и депутати от ДПС настояват за справедливост за работниците в Зайчар Севим Али и Ешереф Ешереф вече са подали питане към социалния министър, а кметът усилено търси нови инвеститори  Баща му съобщи отлична новина Баща му съобщи отлична новина Везенков-младши и Коди ще играят за България във важни мачове
Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Нищо ново! Лукашенко пак спечели изборите в Беларус Получи подкрепата на 87 % от избирателите, според екзитпола Огромен протест в Гърция Огромен протест в Гърция Съседите търсят справедливост след влакова катастрофа Русия съобщи, че е завладяла... Русия съобщи, че е завладяла... Още едно село в Донецка област Пуснете учениците във ваканция Пуснете учениците във ваканция Това е призивът на педиатър Отново показа класа Отново показа класа Попов с престижно класиране Бизнесът му тръгна от видеокасетки, а днес е един от най-богатите в държавата Бизнесът му тръгна от видеокасетки, а днес е един от най-богатите в държавата Божидар Колев е съсобственик на "Технополис" и "Практикер" Сръбската Беба подпали мрежата Сръбската Беба подпали мрежата Пусна снимки по бански от Тайланд, влюбените емотикони не закъсняха Поколението Z – все по-технологично и самотно Поколението Z – все по-технологично и самотно Поколение Z включва хора, родени между 1997 и 2012 г. Лукашенко с интересна фраза Лукашенко с интересна фраза Той счита, че Беларус се радва на сериозна демокрация Инженерна мисъл: Вижте как този мъж прави „самоделно камионче“ с подръчни материали Инженерна мисъл: Вижте как този мъж прави „самоделно камионче“ с подръчни материали Изобретението предизвика интерес и множество коментари в социалните мрежи
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Бойко Борисов е изключително добър в едно нещо - да си намери повод да се разсърди. Виц на деня Виц на деня Всички пътища водят към Рим, само в България към автосервиза
Виц на деня Виц на деня В съда.
-Твърдите, че сте хвърляли домати по съседа си, но главата му е в рани.
-Ами те бяха в буркани.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Злобата си личи от километри.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори