Внимание! Тези 4 продукта увеличават риска от рак на гърдата
Тази болест е на второ място като причина за смъртността при жените
Ракът на гърдата е най-често срещаното злокачествено новообразувание сред жените. Тази болест е на второ място като причина за смъртността при тях.
При повечето жени с рак на гърдата се налага някакво хирургично лечение на първичния тумор. Целта е, ракът да се отстрани възможно най-пълно.
Системното лекарствено лечение включва химиотерапия, таргетна терапия и хормонотерапия.
За да се предпазите от тази болест, е добре да се ограничи употребата на тези четири продукти и напитки, които увеличават риска от рак на гърдата.
Алкохол
Редовната употреба на алкохол е силно свързано с повишен риск от рак на гърдата. Това е доказано от множество изследвания. Алкохолът повишава нивото на естрогена и провокира увреждане на ДНК на клетките, което води до неконтролираното им разделяне и възникване на тумори.
Захар
Проучване, проведено от изследователи от Университета на Тексас, сочи, че диета с високо съдържание на захар увеличава вероятността от развитие на тумори на гърдата. Храни, богати на захар са кетчуп, енергийни напитки и всякакви сладки продукти.
Мазнини
Естествено, нашата диета трябва да бъде балансирана с необходимото количество мазнини, въглехидрати и протеини. Но има нездравословни мазнини от преработени храни, които увеличават риска от рак на гърдата. Те се съдържат в храни като бургери, пържени картофи и всякакъв друг вид бързо хранене.
Червено месо
Този продукт е богат на мазнини, сол и консерванти. Проучванията показват, че червеното и особено обработеното месо увеличава вероятността от рак на гърдата./zdrave.to