Готвят на открито корейски ястия пред Пантеона в Бургас
Професионални корейски готвачи ще приготвят традиционни ястия от своята кухня на 18 май
Професионални корейски готвачи ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционни за азиатската държава ястия в първия по рода си фестивал "Дни на Корея", който ще се проведе на 17 и 18 май в Бургас.
В специално обособена кухня на колела на 18-ти от 12:00 часа на площада пред Пантеона, корейският кулинарен гуру Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) ще покажe как се приготвят 10 от най-популярните корейски блюда използвайки разнообразни съставки като месо, ориз, зеленчуци и морски дарове, съчетани с уникални подправки и сосове.
Чапче (잡채), Пибимпап (비빔밥), Нобиани (너비아니) са част от имената с екзотично звучене в менюто, които ще ви провокират да бъдете част от кулинарната съботна фиеста. Приготвените порции с ястия ще бъдат предложени за дегустация - с получено талонче срещу дарена символична сума. Едно талонче ще важи за едно ястие.
Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел на Дневен център за деца с увреждания "Св.Н.Чудотворец". И през двата дни бургазлии и гости на града ще имат възможността да се включат в разнообразната програма, включваща забавления за малки и големи - корейска кухня, корейски традиционни игри, К-поп и още много изненади.
"Дни на Корея" е кулинарно-културен фестивал, представящ културата на колоритната азиатска държава. Събитията се организират от Посолството на Република Корея и Община Бургас с помощта на Корейска фондация. Входът е свободен!
* Шеф Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) е завършил в Корея колеж Yeongdong Colleage за професионални готвачи и институт за корейски кулинарни традиции в Сеул, лектор по традиционно и модерно корейско кулинарно изкуство в Лондон, Великобритания; притежава диплома от световната академия за кулинарни изкуства "Кордон Бльо" в Лондон,