"Златните години на джаза" ще донесат в Бургас две преплетени изкуства - на музиката и кулинариятa
Марина Господинова има специфичен, богат глас и харизма, който носят палитра от емоции, изисканост и лукс на слушателите
17 Август 2018, Петък, 13:23 ч.
От концерта на 23 август в Гранд Хотел и СПА "Приморец" певицата с кадифения глас очаква прекрасно и вълнуващо изживяване за всички сетива
23 август е денят, в който Бургас ще има възможността да се наслади на вълнуващата синергия на две сами по себе си безкрайно ценни изкуства: на музиката и кулинарията. Специалната вечер е от концепцията на Гранд Хотел и СПА Приморец Let's Get PRIM и носи съдържателното име "Златните години на джаза". Проектът е дело на една от най-добрите поп и джаз певици у нас - Марина Господинова. В изпълнението на своеобразния трибют на най-великите джаз изпълнители на всички времена - Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат „Кинг“ Кол, Ета Джеймс, Рей Чарлз, ще и помагат Милен Кукошаров – пиано; Димитър Карамфилов – контрабас; Атанас Попов – барабани. Проектът е със специалното участие на Михаил Йосифов – тромпет.Марина Господинова има специфичен, богат глас и харизма, който носят палитра от емоции, изисканост и лукс на слушателите. Дипломира се в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" със специалност поп и джаз пеене. "За мен, средата е много важна за изграждане на вкус и отношение към музиката" - споделя тя. "При мен, точните хора и обстоятелства се случиха още в Консерваторията. Попаднах във вълнуващия, различен свят на джаза, сред хора със сходни интереси и влечения като моите. Заобиколена бях с много талантливи колеги, които и днес се занимават с джаз в различни формации" - разказва Марина.
Започва да се включва в различни джаз проекти още по време на следването си. После – сама инициира такива. „Имах кратки музикални забежки в чужбина, но бързо намерих пътя обратно към България, защото животът там не ме привлича“ – споделя тя с усмивка. От 2010г. Марина Господинова е преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. „Когато започнах да работя със студенти, не знаех какво да очаквам. Оказа се, че това е прекрасен, много хубав процес. Музиката е живо изкуство – а не суха материя. Затова и всяко занятие е различно и много зареждащо. Процесът е двустранен – не само преподавам, но и постоянно научавам нови неща за себе си – стремейки се да обясня нещо, първо се обръщам към себе си. Те са ми големи учител и ме зареждат с прекрасна енергия“ – споделя за студентите си тя.
Определя създаването на нови музикални проекти като потребност, обвързана с дълъг мисловен процес. „Обмислям как да направя нещата максимално добре, така че да предам мултиплициарни емоции и удоволствие на тези, които ще дойдат да ме чуят и видят. За мен е важно, какво ще им дам с музиката. Това е дълъг мисловен процес и за мен, и за публиката. Важи за всеки артист – нужни са много месеци прецизно обмисляне, за да намериш точния и най-подходящ във всеки един смисъл облик за проекта си“ – казва тя.
Към днешна дата, с нейно участие и/ или по нейна инициатива са няколко извънредно любопитни начинания, сред които „Джазът пее на български“ който включва популярни джазови пиеси, адаптирани от голямата българска поетеса Мария Донева, в изпълнение на пианиста и диригент на Биг Бенда на БНР Антони Дончев, тромпетиста Венцислав Благоев и самата Марина. Тя е джаз прима и в един уникален за България по своята същност арт проект: Jazz 'n' Groove Tales, който комбинира класически джаз, боса нова композиции и парчета на съвременни автори с пиано, контрабас и бийтбокс.
„Златните години на джаза“ е най-новият проект на Марина Господинова, до момента представян в клубна и фестивална обстановка. „Той е точното музикално „място“, на което хората, които до момента не са се осмелявали да слушат тази музика да я чуят и открият. Проектът е чудесен джаз „старт“. Очаквам много и силно положителни емоции от вечерта на 23 август, когато лятната градина на Гранд Хотел и СПА Приморец ще потъне в най-добрите джаз парчета на всички времена. За първи път, този чисто музикален проект ще бъде представен в комбинация с друго изкуства: това на кулинарията. Сигурна съм, че сетивата ми ще бъдат изключително доволни – от една прекрасна вечер, изпълнена с елегантни усмихнати хора, събрали се за да се насладят на един вълнуващ музикално-кулинарен спектакъл. Комбинацията на изкуствата означава уникално изживяване, за всички гости на вечерта – и за нас, изпълнителите“ – споделя джаз примата очакванията си за специалното събитие. „Силно впечатлена съм от инициативността на Гранд Хотел и СПА Приморец, който организира и подкрепя множество подобни мероприятия. Това е много важно за артистите – да имат осигуреност, сцена за изява“ – разказва тя.
На финал, споделя какво е за нея джазът: „Той е толкова жив и динамичен, че с него, няма как да изпаднеш в рутина. Всеки път, усещането на изпълнението на дадена песен е все едно преминаваш през нея за първи път. Основна за тази музика е импровизацията. Джазът ни държи много живи, защото импровизирайки, ти си вид композитор, който излиза и твори, върху едни и същи мелодии, които не остаряват. Докоснеш ли се до тази музика, независимо дали като музикант или слушател, изпитваш нужда да живееш с нея. Джазът изпълва целият ми живот. Той е и моето хоби. Като музикант, нямам работно време, длъжна съм да се развивам, да работя върху себе си – а това е самотна, включително силна мисловна дейност. Понякога, изморява. Тогава, е ред за вдъхновение, което човек може да почерпи отвсякъде – примерно, чувайки колега да твори. Усещането е, все едно се влюбваш за първи път! Много е хубаво! Благодарна съм. В последните години, младите хора в България търсят джаза. Той се появява на все повече места. Изключително важна е подкрепата за него – както за всяко изкуство. За да го има – и да имат възможност хората, навсякъде, да се докоснат до него – като музика, която не се излъчва масово по медиите. Нека хората чуят, за да имат избор, какво да слушат. Това е важното!“ – завършва разговорът Марина Господинова, една безкрайно положителна, смислена и усмихната джаз-прима. Още от нея – открийте сами – на 23 август от 19:30 часа в лятната градина на Гранд Хотел и СПА Приморец на Let’s Get PRIM: Златните години на джаза.
Кулинарната страна на събитието включва специално меню в три степени, създадено специално за вечерта от шеф Ивелин Кръстев – майстор-готвачът начело на Средиземноморски ресторант „Салини“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. Изискани вина от партньора на събитието Katarzyna estate, ще допълнят богатата палитра емоции на вечерта.
Цена на куверт: 69.00 лева на човек.
За повече информация и закупуване на куверти:
+359 877 850 001 | [email protected]
За повече информация и закупуване на куверти:
+359 877 850 001 | [email protected]
В категории:
Бургас
Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с
18 пъти по-богат от крал Чарлз
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген
Вашата пералня може да суши дрехи! Всяка има тази практична функция, но трябва да знаете този трик
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита
Пазете се от токсични приятели, които могат да съсипят връзката ви
22/12/2024, Неделя 21:40
0
4-те зодии, които имат ангелски души
22/12/2024, Неделя 21:20
0
Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие
22/12/2024, Неделя 21:00
0
Банята изглежда мръсна и небрежна: премахнете тези неща от нея
22/12/2024, Неделя 20:40
0
Иска да се върне при бившия си
22/12/2024, Неделя 20:20
1
Вместо 13 заплата у нас много работодатели са раздали за празниците бонуси, тематични подаръци и коледни партита
22/12/2024, Неделя 20:00
1
Смесете кисело мляко, брашно и захар на равни части и направете тази сочна торта с неустоим крем
22/12/2024, Неделя 19:40
0
Методът 3-6-9 издава има и бъдеще връзката ви
22/12/2024, Неделя 19:20
0
Закупуването на жилище става все по-трудно с тези промени в закона
22/12/2024, Неделя 19:00
0
Хвали се, че навремето е скъсвал Преслава от се*с
22/12/2024, Неделя 18:40
5
Започна скоростен ремонт на ГКПП "Кулата" заради Шенген
22/12/2024, Неделя 18:20
3
Стара народна рецепта за постна погача за Бъдни вечер
22/12/2024, Неделя 18:00
0