Как да сварим перфектните яйца за Великден
04 Април 2018, Сряда, 14:18 ч.
Източник: ДарикСлучвало ли ви се е да установите, че всички яйца, които сте сварили за Великден, са се напукали? Вижте как да сварите перфектните яйца, без да се счупят:
Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.
Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.
Важно е кога ще сложите яйцата във водата. Някои препоръчват да го направите, след като водата заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в студената вода.
Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да бъде около един пръст над яйцата.
Най-доброто превантивно средство против напукване на яйца е оцетът. Сложете няколко супени лъжици в тенджерата преди да е завряла водата.
Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука.
Яйцата задължително се варят на бавен огън.
След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови.
В категории:
Животът






"Али Реза ряпа да яде"
24/04/2025, Четвъртък 22:00
0

Получи интересен приз
24/04/2025, Четвъртък 21:40
0

Карат се за имот
24/04/2025, Четвъртък 21:21
0

Подиграваха му се и реши да...
24/04/2025, Четвъртък 21:00
1

Китай и Русия с грандиозен план
24/04/2025, Четвъртък 20:47
1

Фрапиращ инцидент в България
24/04/2025, Четвъртък 20:18
0

Мъчи го коронавирус
24/04/2025, Четвъртък 20:00
0

Много грозен побой в страната
24/04/2025, Четвъртък 19:48
0



Прави интересен ход
24/04/2025, Четвъртък 19:21
0



