×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Димитър Николов създава родителски съвет, ето как да се включите


Кметът Димитър Николов създава родителски съвет, ето как да се включите
Кметът кани родители да се включат в консултативния съвет
05 Февруари 2018, Понеделник, 10:10 ч.

В съвета могат да членуват както представители на настоятелствата, така и други родители, които искат да участват в работата му

Родителски съвет по въпросите на образованието ще се създаде като консултативен орган към кмета на Община Бургас Димитър Николов, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Директорите на детските градини и училища имат срок до 12 февруари да представят списък на желаещите да се включат в образователния форум.

В съвета могат да членуват както представители на настоятелствата, така и други родители, които искат да участват в работата му. Заявяването на такова желание и записването ще се извършва при директорите на училищата и детските градини.

Родителският съвет ще има две секции - "Предучилищно образование" и "Училищно образование". Той ще разглежда въпроси, свързани с:

- Реда и условията за прием на деца и ученици в детските градини и училищата;

- Сигурността и контрола на достъпа, изграждане на видеонаблюдение, пропускателен режим;

- Храненето в детските градини и ученическите столове и други въпроси, предложени от родителите.



Освен с предложения и идеи, родителите ще участват и съвместно с представители на общинската администрация в проверки в училищата и детските градини. Първото заседание на Родителския съвет ще бъде в периода 14 - 16 февруари.

В категории: Бургас


12
Коментара
6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 1
12
Коментара по темата
12.
Megadeath
06.02.2018 15:16:09
0
0
Като ви събират пари за нещо си директора "преговаря" за отстъпка. Примерно на вас ви казва 4 лв а за нея са 2 - останалите пари си ги слага в джоба. Учителките само се отчитат пред директора - и треперят дали директора им ще е в настроение днес или не. Понеже директора винаги може да изгони някой - неудобен. Я някой учител си отвори устата - я е изхвърчал и директора ще се обади на всичките си колеги да каже да не го взимат никъде. А вие си мислите че учителите са ви проблема. Няма оправдание за тези учителки от брезичка и отношението им но от учителите нищо не зависи. Като искате протести протестираите за смяна на директор. Мандатност- 4 години директори и повече не. А да видим кмета дали ще ви го приеме. Щото краденето в градините е голямо. Вземете мислете малко вместо само да мразите.

Делигираните бюджети са за директора. Колкото повече деца има толкова повече пари има за градината - тоест за нея. А тя дали ще даде бонуси на персонала си зависи от нея. Като не си запознат не говори. Ако си близък до директора (манзиш и се, клюкариш срещу другите, прикриваш я, носииш и подаръци и т.н.) взимаш бонуси. Не си мисли че взимат много учителите.Взимат директорите - и крадат откъдето могат. А за персонала няма нищо обикновенно. А когато от държавата са длъжни да дават пари на персонала си като някакъ бонус се оправдават че я нямат пари я са направили нарушение. Тия тъпотии дето си мислите че учителите взимали над 1000 или 1000лв са глупости. Проверете директорите ама те са по партиина линия. От директора зависи всичко в една градина - от учителя нищо - него само го товарят. Директора може да го уволни по каквито си иска параграфи измислени. Запознайте се малко преди да говорите за учителите - те са просто едни наемници което е тъжно понеже дирекотра нищо не прави а всичко пада върху тях. Не оправдавам ония двете ама е нормално да изпушат хората в тия ненормални условия на работа. И синдиката вместо да ги защити се мазни на кмета или директора.... ако искате промяна почнете с директорите. Рибата св вмирисва откъм главата..
11.
Милена
06.02.2018 13:15:15
0
1
Ето така се узаконява ограбването на родителите. Ръководството спуска задачката на родителския съвет примерно да събере по 10 лева на дете за поддръжка на двора, след това по 5 лева на дете за нещо друго и така госпожа директорката чиста. И всичко това се събира с доброволно спонсорство. Контрол е нужен, а не родители с които да си измивате ръцете. Всеки директор има бюджет, който ако не го разпредели както трябва и за каквото трябва , търси "доброволно" спонсорство за всичко което трябва да се направи в училището или градината. А бюджета се разпределя само за заплати. И след това все ревове и сълзи, че заплатите им са малки.
10.
*********
05.02.2018 17:48:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Ваня
05.02.2018 17:11:37
0
0
Уволнение на НЕДЕВА дисциплинарно!
8.
Рокафелер
05.02.2018 15:42:16
1
2
Ха! Направете комитет на родителите които плащат левче на ден за детска градина при пазарна цена от 40 лева. Хаха! Тези 39 лева които влизат в джоба на родителя и излизат от джоба на учителя ще е интересно колко ще ви търпят учителите с тях.
Ще ви хранят децата със каша и химикали и ще лягат във легълца със въшки и бобучеки.
Ще си разменят вируси и грипове, и със насрани ръчички ще се пипат един други
7.
До живка
05.02.2018 15:29:41
0
4
Живе, аз искам твоето уволнение, защото ти през работно си време пишеш коментарите си.
6.
живка
05.02.2018 12:34:41
5
11
ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ на директорката на детска градина Брезичка, НЕЗАБАВНО!Пенсионирането не е наказание , а помилване .Директорката трябва да бъде наказана.
5.
РАДОСТ
05.02.2018 12:24:46
2
10
СМЯНА НА ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ.ОМРЪЗНАНИ ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ ОТ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ,КОМУНЯГИ . СТИГА СА КРАЛИ ,СМЯНА ,ИМАНДАТНА ДЛЪЖНОСТ .
4.
Zapoznat
05.02.2018 12:10:13
1
11
Същия съвет ще се напълни с хора от малко Търново Сливен и Ямбол ...
По местораждане ги набирайте
3.
въй, не ми !!
05.02.2018 11:54:31
1
11
Спокойно, въпросните съвети ще бъдат маши в ръцете на общинската администрация. Под надслов за плурализъм и рекламна демагогия. Родителските съвети ще узаконяват всичко което им подаде лентата, а на обществото ще се обяснява "ето на, нали вашите предствители, това пожелаха". А представителите, лумпени силно възбудени от възможността да се изявяват и да си мислят, че нещо зависи от тях...
2.
Ники
05.02.2018 11:49:08
3
12
Време е да се направи чистка в администрацията.
1.
въй
05.02.2018 11:35:45
6
21
създадоха ангажимент на безделниците, по-точно безделничките, които не само висяха по цял ден по кафенета и молове, ами сега и ще се чувстват фактори, съблюдавайки работата на хората, които са отделили минимум 5 години от живота си да учат професия. Аман от демокрация!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас Рецепта за паниран праз Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие 3 зодии, за които октомври ще бъде любов 3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним на „магистрала” дума „аутобан” вече е буквална  Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Понеже не бяхме виждали на живо азиатци, решихме, че новите съседи няма как да не владеят кунгфу, докато не бяха ошамарени на автобусна спирка „Бадемите“ Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори