Разкриха мръсната тайна на „идеалните пържени картофи“ на Макдоналдс
07 Ноември 2017, Вторник, 22:22 ч.
Източник: БлицГигантът за бързо хранене се съгласи да прекрати да пържи картофите в говежда мас, но съставката, с която го замени, се оказа също толкова вредна. Журналистите изясниха, че по-рано едно от най-популярните блюда в индустрията на бързото хранене е било приготвяно в „Макдоналдс“ с говежда мас. Но след известно време ръководството на компанията решило да се откаже от тази „кулинарна изисканост“.
Съставката била заменена с растително масло, пише в. The Sun. „Трансмазнините, които се съдържат в растителното масло, са много вредни. Вероятно, дори повече от сланината“, се отбелязва в съобщението. По-рано международна група учени от САЩ, Италия, Испания и Великобритания изясни, че редовната употреба на пържени картофи повишава риска от преждевременна смърт. В експеримента са участвали 4400 души на възраст между 45 и 79 години. Медиците осем години са наблюдавали с какво се хранят те. През това време 236 души от пациентите са починали.
В категории:
Бизнес





Имаш тумор в мозъка ... или как хора без дипломи раздават фалшиви диагнози
25/04/2025, Петък 11:00
0

Бойци от цяла България влизат в бойната арена на MAX FIGHT 61
25/04/2025, Петък 10:40
1

Нов конкурс за ръководител на ключова прокуратура
25/04/2025, Петък 10:21
0

Лекува всичко освен смъртта
25/04/2025, Петък 10:00
0

Стартира велопреход от Констанца до Резово
25/04/2025, Петък 09:49
0



Почина Зико
25/04/2025, Петък 09:30
0

Развитие по скандала с меч и транссексуално лице! Оказа се, че нападателят е...
25/04/2025, Петък 09:17
3







Прави икономическо чудо в страната си
25/04/2025, Петък 08:30
0