Ресторантите на шеф Петров - под запор
20 Октомври 2017, Петък, 13:35 ч.
Шеф Петров се самообяви за най-успешния сред всички съквартиранти в тазгодишния „ВИП Брадър“, твърди вестник Ретро.
Оказва се обаче, че славните времена за него отдавна са отминали и само за няколко месеца два от ресторантите му са били поставени под банков запор.
Бизнесът на най-арогантния и безпардонен участник в историята на шоуто е обгърнат от мистериозни схеми. Фирмите, които стоят зад ресторантите му, са регистрирани на името на жена му и близки хора от семейното им обкръжение. През 2014-а тя и още 4-ма съдружници учредяват дружеството „Сикрет спот“, което се развихря по-късно като заведението на шеф Петров на Св. Влас.
Очевидно богатите собственици на яхти не са оценили гениалността на гурме кулинаря, защото след година имуществото на фирмата е запорирано по искане на една от банките, а курортният ресторант успява да оцелее само един летен сезон. От тази година същото място е собственост на конкурента на шеф Петров – Андре Токев. След провала край морето „великият везир“, както шеговито съквартирантите наричат кулинаря, се пробвал да пробие в Банско. Изисканото му заведение в зимния курорт обаче също попаднало под запрещение само няколко месеца след грандиозното откриване.
Упоритият шеф Петров дори след това не се отказал и създал нова фирма, която де факто стояла зад прословутия му ресторант на Жълтите павета в столицата. Засега заведението било без запор и кредиторите нямали финансови претенции към шефа, но нека бъдем оптимисти – фирмата е едва на няколко месеца, коментират враговете на топкулинаря. Негови бивши съратници разкриват и други съмнителни факти от на пръв поглед впечатляващата му биография.
Неколкократно в ефира на шоуто Петров натъртва, че е бил главен готвач в прочутия из цял свят първокласен ресторант „Кастийо де Хавиер“ в Таррагона. Между разказите на собственика на класното заведение и тези на родния готвач обаче има сериозни разминавания. „Ресторантът съществува от 1989 г. и за целия период аз съм единственият главен готвач тук“, казва шефът Хавиер Рикари. Той допълва, че си спомня ясно Боби Петров, който навремето бил при него като обикновен чирак и се занимавал с почистването на помещенията. Най-сложното нещо, което някога му възложили, било да обезкости няколко килограма риба.
61-годишна жена роди първото си бебе
"Увеличете помощта за Украйна"
40% от участниците във Vivacom Техническа Академия остават на постоянна работа или платен стаж в компанията
Майката на Атижа прогони Петър
Ипотечните кредити растат въпреки мерките на БНБ
Майката на Атижа прогони Петър
26/11/2024, Вторник 19:40
0
61-годишна жена роди първото си бебе
26/11/2024, Вторник 19:20
0
"Увеличете помощта за Украйна"
26/11/2024, Вторник 19:03
0
Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове
26/11/2024, Вторник 18:39
0
"Казармата е загуба на време"
26/11/2024, Вторник 18:21
8
БАБХ: Има фалшив зехтин по българските магазини
26/11/2024, Вторник 18:00
1
Най-честите езикови бариери в комуникацията между пациенти и медицински персонал бяха дискутирани в Бургаския държавен университет
26/11/2024, Вторник 17:43
0
Остана без виза заради секс маратони
26/11/2024, Вторник 17:43
0
Дружба между ЦСКА и Манчестър Сити
26/11/2024, Вторник 17:40
0
Плюеха клиенти и пребиха сервитьор, но сега…
26/11/2024, Вторник 17:32
4
Издаде как се е простила с девствеността си
26/11/2024, Вторник 17:30
0
Слънцето вече го няма, чакайте го през януари!
26/11/2024, Вторник 17:18
0