×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До края на месеца решават съдбата на „Слънчев бряг” АД


До края на месеца решават съдбата на „Слънчев бряг” АД
Прехвърлянето на активите на Община Несебър е едно от правилните решения, обяви министър Ангелкова
07 Септември 2017, Петък, 00:04 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

От миналата година се извършвали правни и финансови анализи, които щели да бъдат финализирани в близките седмици


До края на месеца ще се реши какво ще се прави със „Слънчев бряг” АД. Това обясни пред „Флагман” министърът на туризма Николина Ангелкова.
Днес въпросът й бе зададен и от депутата от БСП Петър Кънев, който също поиска ликвидирането на дружеството, както направи преди дни вицепремиерът Валери Симеонов.
Ангелкова обясни пред репортерите, че изходът от ситуацията не е лесен.

Загубите на дружеството се дължали на амортизацията на дълготрайните активи. От думите й стана ясно, че най-вероятният вариант е активите на „Слънчев бряг” АД да се прехвърлят на Община Несебър.

„Дружеството е собственик инфраструктурата в Слънчев бряг – изток, на водопроводната и канализационната мрежа. Таксите, които се плащат, се плащат на ВиК-Бургас. Едновременно се ползват активи на дружеството, а не се плаща нищо за амортизация. По същия начин е и с алеите и улиците в курорта и всъщност във времето е създадена една такава ситуация предвид и приватизацията. Изобщо процесът е изключително сложен. Местните данъци и такси се плащат в Община Несебър, а оттам не се връщат абсолютно никакви отчисления обратно в дружеството, което плаща разходите за амортизация на инфраструктурата”, обясни Ангелкова.

Според нея това е омагьосан кръг.
„ И в тази връзка ние още от миналата година, всъщност по време на предишния мандат на кабинета „Борисов 2”, сме започнали и финализираме правния и финансов анализ, който да ни даде различните възможности за действие на „Слънчев бряг” АД, защото ситуацията е изключително трудна и сложна предвид това, че има и миноритарни акционери. И трябва да се прецени, при условие че се вземе решение да се прехвърлят или активите, или акциите на Община Несебър, колко трябва да се плати от страна на държавата на миноритарните акционери”, заяви министърката.

Тя  обясни, че става въпрос и за публично дружество, така че действията трябва да бъдат съобразени и със Закона за публично предлагане на ценни книжа.
Можем да дадем конкретен отговор до края на септември, вече когато се финализират всички правни и финансови анализи по една възможна сделка. И да преценим колко трябва да плати държавата, ако искаме дружеството да се прехвърли на Община Несебър, за да може и активите по този начин да бъдат към Община Несебър и да се разходват реално средства за инфраструктурата в курорта. И пак казвам – ситуацията не е лесна. Затова се иска да се направят анализи. Освен това е необходимо и съгласието на миноритарните акционери, които имат 25%”, каза Николина Ангелкова.

Според нея прехвърлянето на активите на общината е един от вариантите.
Това е едно от правилните решения, но пак казвам – зависи колко ще струва на държавата. Затова е много важно да се направи този финансов анализ, защото 25% са собственост на частни миноритарни акционери”, добави министърката.

"Флагман" поиска становището на Ангелкова - дали е възможно да остане сегашното положение.
„По принцип, ако остане сегашният вариант, трябва да се види откъде ще дойдат парите за поддръжка, разбирате ли? Правят се различни анализи”, коментира тя. 
Ангелкова повтори, че до края на месеца ще се вземе решение.
„Към края на месеца ще можем да коментираме в пълнота какви са детайлите за единия вариант, за другия вариант и ако не се прави нищо, какво следва”, заключи министърът.

В категории: Несебър , Политика


10
Коментара по темата
10.
Властелина на ШУМА .....
10.09.2017 23:38:16
0
2
Схемата лъсна, Далавери играе за Маргините, като целта е СИК-аджийте да вземат концесията плажа в Сънито и да елиминират останалите ВИС-аджии в лицето на Радо, като сложат ръка на комплекса Какао. Това е цялото мероприятие, а Далавери докато се възмущаваше от Маргините, току им хариза концесията на плаж "Бургас север" и "Поморие-централен" с гласуването си в МС.
9.
Полу банкер , полу мутра
09.09.2017 08:56:00
0
5
Много се загрижела за миноритарния собственик тая министърка. А те са фирми свързани с Маджо . Тая същата министърка скорострелно му даде плажа в Сл. Бряг на него и другите мутри. И сега обяснява колко е сложна ситуацията.
8.
Петър
09.09.2017 08:15:26
0
3
АД-то е Държавно, хотелиерче! 20 години кой е на власт? Кой си избираш, та реве сега?
7.
Хотелиер и миноритарен собственик
09.09.2017 00:25:23
2
4
Ако паразитното АД продължава да съществува няма да се получи мечтания европейдки вид на курорта. АД -то незнайно как си е вписало в баланса собствеността на улиците и алеите , а на всякъде по света това е собственост и грижа на Обшините, нс които се плащат данъците за да ги поддържат . Повече от 20 години нито лев от данъците ни не е вложен в най - големия комплекс заради съществуванета на прословутото АД . Нека държсвата, която е и основен акционер , заедно с вицепремиера и компетентни адвокати да доведат ликвидирането му и прехвърлят инфраструктъратс на Община Несебър. Не се оправдавайте с миноритарните собственици .
6.
Dobrev
08.09.2017 17:35:53
2
6
ГЕРБ и обединени мафиоти си отиват Good bye!
5.
Fes
08.09.2017 13:02:20
1
8
Ами сега които лапаха на кой хуй ще седнат
4.
F.R.
08.09.2017 11:33:00
1
10
Тя общината така си е най - добре .Само лапа . Пгитрябвало и е инфразтруктурата ...
3.
Наварат
08.09.2017 11:31:24
1
12
Въйй ами сега Вальо и Златко какво ще правят тия лакоми крадливи прасета
2.
xaxc
08.09.2017 10:55:14
0
14
Какво му е сложното бе тъпанари.прави се оценка на активите.общината плаща на АД-то сумата и парите се разпределят спрямо акционерното участие -75% на държавата и 25% на миноритарните частни акционери.Какво му е сложното бастуни с бастуни.
1.
клм
08.09.2017 10:25:36
5
19
Поредната калинка на ГЕРБ ...Некадърно и некомпетентно конче !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Умирай, повтарял ревнивият й съпруг, докато я удрял с лопата и счупил дъска в главата й   Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Ще присъства служебният премиер Димитър Главчев и членове на ЦИК Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Излагацията е публикувана в официалната страница на Лидл във Facebook Как барман от Слънчев бряг влезе 15 години зад решетките за далавери Как барман от Слънчев бряг влезе 15 години зад решетките за далавери Той внасял бутилки, крадят част от оборота и пробутвал проститутки на богати западняци Арестуваха хероиновия бос Драго Шопа за двата смешни обира в адвокатска кантора Арестуваха хероиновия бос Драго Шопа за двата смешни обира в адвокатска кантора Адвокат Райна Ш. може да си отдъхне, спипаха наглеца, който я тероризираше  Заснеха 6 късометражни филма в Бургас, излъчват ги утре премиерно в Дома на Нефтохимика Заснеха 6 късометражни филма в Бургас, излъчват ги утре премиерно в Дома на Нефтохимика Лентите са подготвени от участниците във кино работилницата, под професионалния поглед и съвети на Ники Илиев, Башар Рахал, Михаил Маихайлов, Ваня Николова, Георг Киряков, Веселин Менкаджиев, Любомира Башева Пребиха го Пребиха го Повече от година той получавал предупредителни бележки, чупили му и чистачките Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Всички медии и социалки гръмнаха с изпълнението на русокосата фурия, която без забавяне се възползва от безплатната реклама и вдигна хонорара си за участие на кръгло 5000 лева Връща се в ефир до Маги Халваджиян Връща се в ефир до Маги Халваджиян Известно е, че двамата се разделиха през 2012 година, след като предаването „Море от любов“, което се излъчваше по Би Ти Ви, бе спряно Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
"Я, чакай, а трите желания" - казала рибката.
"Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че Бяла Роза и Луда по тебе ги нямам"
Виц на деня Виц на деня Дефиниция на Карма:
Аз и приятел тичаме след влак!
Той успява, аз не!
Той се смее, аз не!
Той седи в грешния влак, аз не!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Толкова рязко преминаване от студена бира на греяна ракия - не си спомням.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори