Всяка една домакиня трябва да знае това! (СНИМКИ)
23 Август 2017, Сряда, 18:32 ч.
Мерните единици на най-често срещаните продукти
За рецептите е нужно да се знаят мерните единици на най- често срещаните продукти в кухнята. мерки за рецептите Освен мерните единици за рецептите е добре да знаете и специфичната терминология, която се използва в кухнята. Като например: Бланширане – вид топлинна обработка с вряла вода или мазнина.За кратко време продуктите престояват във врящата течност, след което се охлаждат. Този процес повишава тяхната вкусова и хранителна стойност. Могат да се бланшират зеленчуци или плодове. други мерки за рецептите Дегласиране – означава да разтворим нагара от печене или пържене на месо в съда, в който се е извършило действието. Обикновено това става с добавяне на течност: бульон, вино или друг вид алкохол.
Получената течност се оставя да се редуцира, след което се използва в различна рецепта по предназначение. Редуциране – това означава течността да се изпари на 1/3 при което се получава сгъстяване или концентрат и тогава се използва за рецептите. Жулиен – месо, зеленчуци или плодове нарязани на пръчици с приблизителна равна ширина и дължина. още мерки за рецептите Задушаване – Топлинна обработка на ниска температура с малко течност и под капак в зависимост от изискванията на различната рецепта. Застройка – това е кулинарна техника за повишаване на хранителната стойност на супи и сосове.
При различните рецепти има различни изисквания, т. е. при някои е само с яйца, при други- яйца и кисело мляко, яйца, мляко и брашно, с прясно мляко и яйца, сметана и жълтъци и още много други варианти. Продуктите се разбиват с тел и към тях постепенно се добавя горещ бульон от супата или соса, като по този начин се уеднаквява температурата според изискванията на рецептите. След това продуктите, които са затоплени се връщат в готовата супа или сос и се оттеглят от огъня. Марината – всички рецепти имат различен състав за марината. Тя може да бъде суха или течна. Течната се състои от вода, оцет и сол; вино и подправки; зехтин, лимонов сок и сол; сол и зелени или сухи подправки.
Мариноване – обработка при която се прави марината, чиято цел е продуктите да придобият аромат или крехкост. При рецептите от този вид се изисква даденото време за престоя да се спази точно. различни мерки за рецептите Панировка – техника при която продуктите се овалват в брашно, галета, нишесте, или друг сух продукт, след което се потапят в разбити яйца и се пържат в мазнина. Шпиковане – термин който означава набождане на даден продукт. Правят се малки прорези и в тях се поставят сланина, бекон, чесън или каквото изискват конкретните рецепти. Може да оставите коментар под публикацията ако ви е харесала статията или ако искате да зададете въпрос за различна рецепта.
В категории:
Животът






Колко яйца е безопасно да ядем по Великден?
20/04/2025, Неделя 13:00
0



За тези зодии 2025 ще бъде като сериал, очакват ги големи обрати
20/04/2025, Неделя 12:20
0



Никога не приемайте ябълков оцет с тези лекарства!
20/04/2025, Неделя 11:40
0

Сложих дафинов лист в портмонето и не можах да повярвам какво се случи
20/04/2025, Неделя 11:20
1

Моята сладка тайна са тези шоколадови бонбони без захар, ям в големи количества и пак слабея
20/04/2025, Неделя 11:00
0

Бойко Борисов поздрави християните за Великден
20/04/2025, Неделя 10:40
6

Зодиите, които винаги получават каквото искат!
20/04/2025, Неделя 10:18
0

Какво е признала Ванга на Невена Коканова
20/04/2025, Неделя 10:00
0

Пухкава баница за Великден без да редите или навивате корите, цаката е в това
20/04/2025, Неделя 09:40
0

Тенденцията в Тик Ток за „дубайски шоколад“ предизвиква...
20/04/2025, Неделя 09:20
0