Ядем "злато": Агнешкото скача три пъти от фермата до трапезата
06 Април 2017, Четвъртък, 14:28 ч.
Три пъти скача цената на агнешкото месо от производител до трапезата. Живото тегло върви по 5-6 лв. за кг. В търговската мрежа цените варират според разфасовките - бут или плешка се предлагат между 13 и 18 лв. за килограм, съобщава "Марица".
В Интернет също се върти голяма търговия с агнешко. Там живите агнета са оферирани от 3,50 до 8 лв. Традиционно в хранителните вериги има и замразено агнешко от Австралия и Нова Зеландия, което е с 2-3 лв. по-евтино от прясното. Специалистите съветват да се гледа внимателно, преди да се купува. Месото може да се познае трудно по цената, но е важно да се гледа цветът и срокът на годност. По принцип замразеното месо има трайност 24 месеца.
У нас се внасят агнета от Румъния, които се предлагат за български. До момента от Агенцията по храните не са засекли нерегламентирана продажба.
В категории:
Животът






Новият закон за брокерите: Легитимира ли „таксата запознанство“
24/04/2025, Четвъртък 16:21
1

Депутат разкри мирният план в седем точни на САЩ за мир в Украйна
24/04/2025, Четвъртък 16:16
0

Защо боядиса косата си
24/04/2025, Четвъртък 16:00
1



Заприлича на скелет
24/04/2025, Четвъртък 15:21
3

В неделя затварят важен булевард в Бургас, вижте защо
24/04/2025, Четвъртък 15:00
0



Павел Чепов получи високото отличие „Рицар на книгата“ 2025 година
24/04/2025, Четвъртък 14:41
3

600 хил. българи вече го направиха, ако не сте, побързайте – срокът е 30 април
24/04/2025, Четвъртък 14:00
1

Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия
24/04/2025, Четвъртък 13:41
0

