Ползваме микровълновата всеки ден, но не знаем страшната истина!
08 Февруари 2017, Сряда, 15:23 ч.
Микровълновата фурна е любим електрически уред за повечето от нас и това е неоспорим факт
Без микровълновата печка трудно можем да си представим ежедневието си. Микровълновите са невероятно прост и удобен вариант за приготвяне на храна за всички хора по света.Микровълновата фурна е популярна в САЩ в продължение на повече от 30 години.
Но сега ние ще отговорим на един много важен въпрос – тези микровълнови печки полезен вариант ли са за приготвяне на храна? И отговорът на въпроса е – не, тъй като има много по-добри възможности, при които хранителните вещества ще останат в храната ви.
Микровълновата фурна се явява една от формите на нейонизиращо лъчение. За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагната природа на атомите, или ги йонизира. Това променя начина, по който те си взаимодействат с другите атоми и молекули около тях. Рентгеновите лъчи, гама лъчите и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина, а някои хора твърдят, че това лъчение може да бъде вредно за вашето здраве. Както казахме, според изследването, микровълновите печки са опасни за
нашето здраве.
Как микровълновите фурни приготвят храната?
Как работят микровълните фурни – ето какво трябва да знаете: под действие на променливия ток атомите променят своята полярност. Това създава триене, което води до загряване на храната.
С какво микровълновите фурни са опасни?
Експертите казват, че вътре в микровълновата фурна има 2 450 000 000 херца. И най-страшното е, че честотата, причиняваща вреда на човешкото тяло е 10 херца. Бъдете внимателни, никога не стойте в близост до работеща микровълнова печка. Вие няма да узнаете дали вашето тяло е засегнато от теча, докато поражението вече не е направено.
Какви са вредите за организма от микровълновата фурна?
. Тя причинява вродени дефекти.
. Води до развитието на рак.
. Причинява катаракта.
. Отслабва имунната ви система.
. Понижава устойчивостта на организма от вирусни и бактериални инфекции.
. Може да доведе до по-сериозни и тежки заболявания.
Какво прави микровълновата фурна с храната ни?
. Тя разрушава химичните и молекулните връзки.
. Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата изчерпва хранителните вещества от храната.
. Лъчението от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения.
. В микровълновата фурна майчината кърма губи 96% от своите антитела.
. Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения.
През 1992 година изследвали ефекта върху участници, които консумирали зеленчуци приготвени в микровълнова печка.
Те са изпитали следното:
. Бързо повишаване на нивото на холестерола.
. Понижаване на хемоглобина, което причинява анемия.
. Намаляване на белите кръвни клетки.
. Повишаване на левкоцитите (което говори за увреждане и отравяне на клетките).
Забележка : трябва да бъдете много внимателни и да сте наясно, че дори и микровълновата ви фурна да е напълно затворена, все още сте изложени на вредното въздействие на електромагнитните полета. Те могат да проникнат в човешкото тяло (именно това им свойство се използва при рентгеновите апарати), но може да предизвикат и сериозни здравословни проблеми.
За да сме честни, с помощта на микровълновите фурни можете да приготвите храната си по-бързо и по-удобно, отколкото с обикновените фурни, но хранителната стойност на консумираната храна и здравето на вашето семейство ще заплатят висока цена за тези удобства.
В категории:
Животът
Умря една кино легенда
Вучич обижда опозиционните лидери, били магарета и педофили
Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ коледуваха в Окръжна и Районна прокуратура- Бургас
Задържаха мъж, заплашвал да извърши нападение на коледен базар в Бремерхафен
Предложение за брак на концерт в Бургас
Раду от "Игри на волята" хвърли страшна бомба за жените в неговия живот
23/12/2024, Понеделник 15:00
0
Албания забранява "ТикТок" за една година заради убийството на тийнейджър
23/12/2024, Понеделник 14:55
0
Почина звезда от Умирай трудно
23/12/2024, Понеделник 14:25
0
Почина известна българка
23/12/2024, Понеделник 14:11
0
Коледен рекорд: 174 заявки и над 2500 участници в празничната инициатива „Да украсим Бургас”2024
23/12/2024, Понеделник 14:00
3
Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ коледуваха в Окръжна и Районна прокуратура- Бургас
23/12/2024, Понеделник 13:41
0
Умря една кино легенда
23/12/2024, Понеделник 13:40
1
Побеля и остаря
23/12/2024, Понеделник 13:21
0
Изгониха го от полицията, вече е само мъж на жена си
23/12/2024, Понеделник 13:00
0
ДПС напуска АЛДЕ
23/12/2024, Понеделник 12:53
2
Майка на 9 деца ще ражда, докато се сдобие с рожби от всички зодии
23/12/2024, Понеделник 12:40
1
Замина за Испания като бедния Ивайло, върна се като богатата дама Ивонне
23/12/2024, Понеделник 12:39
3
Нищо общо с истината.
Аз със същият успех мога да напиша статия как ако си сложите онази работа в микровълновата и ще ви се уголеми поне 3 пъти.
„Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина…“ – Вълните не могат да се съхраняват и няма как да наситят храната, освен ако не се консумира вътре във фурната!
„Какви са вредите за организма от микровълновата фурна?“ – всичко изброено по-долу се отнася не за храната приготвена във фурната а за режима на работа и евентуалният пропуск на микровълни ако тя е с нарушена цялост…
„Какво прави микровълновата фурна с храната ни?“
. Тя разрушава химичните и молекулните връзки. – да всички фурни го правят!
. Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата изчерпва хранителните вещества от храната. – И къде отиват? Яде ли ги?
. Лъчението от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения. ЛЪЖА! Няма как микровълните да произведат радиоактивни съединения.
. В микровълновата фурна майчината кърма губи 96% от своите антитела. Така е, но същото важи за всички печки. Просто кърмата не трябва да се загрява за да са живи антителата.
. Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения. – Бла-бла… Готвенето винаги променя структурата на храната. Това е целта му, да стане тя по-лесно усвоима, но да се твърди, че създава имонологични нарушения е глупост.