По какво се познава доброто шампанско?
31 Декември 2016, Събота, 23:30 ч.
При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността
Досега се считаше, че най-доброто шампанско трябва да образува малки мехурчета. Но с коренно противоположна теза излязоха учени от университета в Реймс, които твърдят, че за да е добро едно пенливо вино, то трябва да има големи балончета, пише в. "Дейли мейл", цитиран от "Дарик".Големият размер на мехурчетата рязко подобрява вкусовите качества на напитката. Веднага след като пенливият еликсир се налее в чашата, той започва да формира малки балончета в шестоъгълни конфигурации.
При размер на мехурчетата от 3,4 милиметра се образува аерозол над повърхността на течността, който силно стимулира обонянието и вкуса. Той рязко изостря всички скрити компоненти на шампанското.
Според екипа на проф. Лиже Белер малките мехурчета носели много по-малко информация на човешките рецептори, поради тази причина те са само мит за това, че характеризират най-добрите пенливи вина.
Около 1 милион мехурчета се оформят в една стандартна чаша с шампанско. Те се образуват вследствие разтварянето на въглеродния двуокис, който се образува във виното вследствие на вторичната ферментация, на което е подложено.
В категории:
Животът






Държавата наднича в портфейла ти: 180 домакинства в Бургас под лупа
31/03/2025, Понеделник 12:00
0





Наказание в детска градина: Дете да чисти тоалетна с голи ръце
31/03/2025, Понеделник 11:20
0



Петна от мазут в морето край Варна в дигна на крак институциите
31/03/2025, Понеделник 10:40
2

С 30% са се увеличили пенсиите за инвалидност за година
31/03/2025, Понеделник 10:20
0

Учителка в детска градина накара дете да чисти тоалетна с голи ръце?
31/03/2025, Понеделник 10:03
8



Украинец шофира пиян из бургаски комплекс
31/03/2025, Понеделник 09:53
2

Бургаски огнеборци с бърза намеса
31/03/2025, Понеделник 09:00
0

