Тони Димитрова готви риба върху кедрови дъски
03 Декември 2016, Събота, 02:03 ч.
Вижте специалната рецепта на обичаната бургаска певица
Певицата Тони Димитрова приготвя едно от любимите си ястия чрез специални кедрови дъски, тънки около сантиметър. Три такива получила като подарък от българи в Канада. Изпълнителката ги кисне едно денонощие във вода, преди да приготви каквото и да било. Още тогава из цялата къща започва да се носи ароматът на кедър След това слага върху тях филе от сьомга, съобщава 24 часа. Посолява го леко, но не добавя никакво олио.Поставя дъската в тава и я пъхва във фурната. Така рибата попива аромата на кедър. Накрая Димитрова слага към нея само черен пипер и лимон. За жалост обаче, такава дъска се ползва само два пъти, а на певицата вече ѝ останала една. От пътуванията си в чужбина освен дъски пази и спомени. Когато посетила Австралия, ѝ сложили в чинийка месо от кенгуру.
Певицата обаче отказала да го изяде. Преди три години посетила и Африка. Там се престрашила и пробвала крокодилско. Съжалила обаче, защото ѝ се сторило отвратително и го изплюла. При пътуванията си в САЩ посетила Денвър и се спряла в типично кънтри заведение. Там пробвала традиционните американски бургери с говеждо.
“В интерес на истината другите много ги харесаха, а на мен ми бяха супербезвкусни”, казва певицата. И това е нормално, защото тя не е върла месарка. За скучно намира канадското ястие пу̀тин, което опитала в Монреал.
То представлява пържени картофи, които се поливат със сладък кетчуп и нещо средно между разтопено сирене и кашкавал. В него слагали и бекон. “Ако си много гладен, ти се вижда вкусно, но ако сега ми го сложат в чинията, едва ли ще му обърна много внимание”, казва със смях певицата. И все пак тя има непретенциозен вкус. Обожава ориз, но гледа да не прекалява с него. Обича да приготвя ризото, а всеки ден, без да ѝ омръзне, може да хапва печени чушки.
“Предвид професията ми не мога да ям лук и чесън”, казва със смях изпълнителката. Другото ѝ любимо ястие са препечени филийки от лимец със сирене. Много обича да прави сармички и през годините певицата е станала майстор. Разбира се, от списъка с любими храни не може да изпусне и рибата, особено след като е родом от Бургас. Може би затова тук има претенции каква трябва да бъде и как да се приготви. “За мен най-хубавата черноморска риба е калканът”, казва Тони Димитрова. След нея подрежда сафрида. Чернокопът не ѝ е особено любим, а не ще и да види паламуд на трапезата си. Изпълнителката не харесва риба, приготвена на скара. Причината е в миризмата, която се разнася не само по ръцете на готвещия, но и из целия му дом. От заклетия рибар Велко Кънев знае, че “рибата трябва да е на тиганче” Гарнитурата, която добавя към нея, най-често е зелена салата. Понякога слага и варени картофи с лук и магданоз.
Но рибата не търпи тежки гарнитури и сосове. “Колкото е по-проста манджата, толкова е по-добре за организма”, казва изпълнителката. Към рибата добавя и чеснов сос, който баба ѝ наричала чукан чесън. Освен чесън, разбира се, съдържа и сух хляб, олио, малко оцет и кисело мляко. Размесва ги с вода и се получава иделният сос за пържена риба.
Никак не обича шаран, пълнен с орехи и стафиди, затова си приготвя такъв с ориз (вижте рецептата по-долу). Наскоро купила на семейството си готово замразено суфле. Въпреки това сладките неща не привличат певицата, затова и много рядко ги яде. Предпочита да си запече круши с някакво сирене. Но се е научила да прави и чийзкейк, който ѝ се получава много добре. Обожава ябълките. “Няма ден от годината, в който да не съм ги заредила в кухнята.”
Сутрин певицата става и след като приготви кафе, нарязва и няколко ябълки. Причината е не защото са полезни, а защото ѝ харесва вкусът им. От известно време крушите също спадат към тази група. Преди настъргвала джинджифил. Смесвала го с мед и лимон в едно бурканче и всяка сутрин си хапвала една лъжичка, за да повиши имунитета си.
Ето я нейната рецепта:
Пълнен шаран с ориз
ПРОДУКТИ 1 средно голям шаран, 1 к. ч. ориз, 1 к. ч. олио, 1 глава лук, 1 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. червен пипер, 1 връзка магданоз, брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Измиваме и подсушаваме шарана. Посоляваме го отвътре и отвън. Оставяме го така 30 мин. През това време сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Задушаваме в малко олио нарязания на ситно лук. Прибавяме ориза и започваме да го пържим. Подправяме със сол, магданоз, червен и черен пипер. Объркваме получената смес. С нея пълним шарана и го зашиваме с конец. Овалваме го в брашно, слагаме го в тавичка, намазана с олио. Поливаме шарана с останалата мазнина и го печем в загрята фурна. След като едната стрна се запече, го обръщаме.
В категории:
Лайфстайл
"Радвай се, че си жив"
Абсолютната класика "Железният светилник" отново изгрява на бургаска сцена
Зонта клуб Бургас с куп инициативи днес
Ядоса се много
Пиех по три уискита преди 9 сутринта
Радва се на голяма любов
25/11/2024, Понеделник 17:00
0
Секретен документ разкрива планът на Путин за прекратяване на войната в Украйна
25/11/2024, Понеделник 16:41
2
Малкият креслив орел царува в Сакар планина
25/11/2024, Понеделник 16:40
0
Тръмп ще уволни 15 000 трансджендъри от US-армията
25/11/2024, Понеделник 16:27
1
Зонта клуб Бургас с куп инициативи днес
25/11/2024, Понеделник 16:21
0
Пиех по три уискита преди 9 сутринта
25/11/2024, Понеделник 16:18
0
Разцелуваха се
25/11/2024, Понеделник 16:00
1
Прекръсти се, че не я познава, а са пяли на една сцена /видео/
25/11/2024, Понеделник 15:45
5
Николай Димитров: Община Несебър изпълнява отговорна и целенасочена политика за опазване и съхраняване на Стария град
25/11/2024, Понеделник 15:44
0
Абсолютната класика "Железният светилник" отново изгрява на бургаска сцена
25/11/2024, Понеделник 15:24
0
Ядоса се много
25/11/2024, Понеделник 15:20
2
Преживя 4 куршума, за да дойде в София и...
25/11/2024, Понеделник 15:00
0