×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев: Ще направим сериозен анализ, за да видим къде са ни грешките


Областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев: Ще направим сериозен анализ, за да видим къде са ни грешките
Димитър Бойчев застана зад кметовете в Бургаска област и обяви, че те нямат вина за слабия изборен резултат
15 Ноември 2016, Вторник, 07:19 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Резултатът е налице, явно трябва корекция в политиката, каза Бойчев

Ще направим сериозен анализ, за да видим къде са нашите грешки, да разчетем точно сигналите, които ни дават избирателите. Но явно щом резултатът е такъв, е необходима корекция в нашата политика. Това в ефира на БНР Бургас областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Той призна, че резултатът на балотажа го е изненадал, но той не е по-различен от този в национален план, дори в Бургас резултатите са по-добри, отбеляза Бойчев.

Според областния лидер на ГЕРБ прибързано е да се правят заключения за изборната загуба, която е безпрецедентна в историята на партията в Бургаска област.

„За мен кметовете нямат вина, защото тяхната работа е тази, която пряко касае техните ангажименти и задължения. Аз мисля, че кметовете от Бургаска област, наистина с работата си, показаха едно ново развитие на абсолютно всички общини, където управляваме. Според мен те си вършат работата, но пак казвам, за да е такъв резултатът трябва да се направи сериозен анализ“, допълни Бойчев.

Бойчев смята, че  резултатът от първи тур в региона е най-меродавен, защото тогава се гласува за партии и най-точно може да се измери електоралната тежест. „Във всички общини, където има кметове на ГЕРБ сме първи“, отбеляза Бойчев

В категории: Политика


60
Коментара
Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 0
Губи ли гласа си
Губи ли гласа си 20/09/2024, Петък 17:00 4
Баща й беше алкохолик
Баща й беше алкохолик 20/09/2024, Петък 16:41 1
Флагман.БГ Болят го колената след секс Болят го колената след секс 20/09/2024, Петък 16:21 8
60
Коментара по темата
60.
ноунейм
16.11.2016 22:39:42
0
5
Г-н Бойчев с лъскавите цикламени ризи,като южно американски престъпен бос от евтин филм с Лоренцо Ламас....Ето ти един анализ.
59.
ноунейм
16.11.2016 22:02:33
0
5
Келнер да направи анализ?Най-много да анализира милионите чаши,които е измил по заведенията.За толкова със сигурност има акъл.Ако иска повече е добре да учи за пожарникар.
58.
отговор
16.11.2016 11:54:22
0
5
много от роднините му са в администрацията
57.
Бургазлии
16.11.2016 09:49:17
0
5
веднага могат да ти кажат грешките, Бойчев, не ви е нужен анализ. Анализа да го бяхте направили в началото на подреждането край яслите.
56.
бивш член на герб
15.11.2016 19:30:09
0
8
Бойчев ти и вашите кметове напълнихте сбщинската и държавна администрация със ваши роднини и партийни некадърници -какъв анализ ще правиш ти бе аланхолу.Грабите държавата и общината като за последно.Надминахте по кражби и далавери бсп-обществени поръчки до една нагласени за обръча от ваши фирми.-създадени два дена преди конкурса.За всеки строителен обект -рушвет. хората не са прости и ще изметат теб и кметовете в най скоро време.НО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ДА ВИ РАЗСЛЕДВАТ.
55.
либерта
15.11.2016 15:40:19
0
6
с пълна сила над живота и болката на хората расте цинизма спрямо смирените! ще анализира ...духайдуду!
54.
Marin
15.11.2016 14:50:44
1
16
Народа не е прост като членовене на ГЕРБ.
53.
въпрос
15.11.2016 14:48:59
0
12
Колко роднини е назначил на високи длъжности ?
52.
смехоран
15.11.2016 14:36:05
0
20
Бойчев, сега ли чак ще правиш анализи; сега ли ще търсиш грешки? Каруцата се обърна, Бойчев. Нормалните хора /имам предвид с нормална психика и нормален интелект/ правят анализите предварително, а не постфактум. Постфактум се прави разбор, Бойчев! Ама вече е прекалено късно. Лъжите, колосалните кражби, въпющата некадърност, малокултурие и малоумие, игричките с ДПС и червените, подлизурството, страхливостта и продажничеството ще ив излезнат през носа, Бойчев. Изобщо Бойчев, като няма какво да кажеш, що се появяваш да какнижеш тъпи, незвързани безмислици? Изобщо, Бойчев, що не идеш да се гръмнеш най-добре?
51.
скеси гърл
15.11.2016 14:31:24
0
12
Г-н Бойчев, добре е да си направите добър анализ и на хората, които назначихте на разни отговорни и безотговорни държавни службички. Разграничете се докато е време от тях, за да не бъде късно на предстоящите избори. Хората ще Ви отъждествяват с безбройните Ви калинки. Потърсете им отговорност още докато имате тази възможност! Приятелски съвет ;)
50.
Митю Момата
15.11.2016 14:03:00
0
18
Барман-две къси кафета и една минерална вода....Какви анализи ще правите,целия ГЕРБ сте една непредизвикана грешка,която от вчера безвъзвратно потъва в историята
49.
Бат гойко
15.11.2016 13:58:37
1
22
1. Пренебрежително отношение към народа
2. Високомерие
3. Надменност
4. Не се откриват нови работни места
5. Празни обещания - визирам майчинства, пенсии
6. Куха, корумпирана съдебна система
7. Никакво здравеопазване
8. Тегави държавни институции
9. Висока престъпност
10. Беззаконие по пътищата
11. Слаба образователна система
48.
радо дълбоката хахаах
15.11.2016 13:47:27
4
0
Ту̀рция, официално Репу̀блика Ту̀рция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti), е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% – на Балканския полуостров в Югоизточна Европа, но повече от 20% от населението ѝ живее на Балканския полуостров. Граничи на изток с Грузия, Армения, Азербайджан и Иран; на юг – с Ирак и Сирия; на запад – с Егейско море и островите в него, Гърция и България. До 1922 г. територията на днешната държава е в центъра на Османската империя. Площта ѝ е 783 562 km², от които 769 632 km² суша и 13 930 km² водна площ. Разположението на Турция между Европа и Азия я прави страна от особено геостратегическо значение.

Сунитският ислям се изповядва от 90% от населението на страната, а останалата част изповядва най-вече алевитство, юдейство и православно християнство. Официален език е турският, а официална религия няма. Турция членува в организации като НАТО, ОИСР, Съвет на Европа, ОССЕ и Г-20. Турция започва преговори за пълноправно членство в Европейския съюз през 2005 година. Турция също така засилва връзките си и със страните от Централна Азия, Африка, Близкия изток чрез членството си в организации като Организация „Ислямска конференция“ и Организация за икономическо
Разположение

Турция оформя мост между Югоизточна Европа и Близкия изток, като азиатската и европейската част на страната са разделени от Мраморно море и проливите Босфор и Дарданели. В Европейска Турция, включваща Източна Тракия с по-голямата част от град Истанбул и няколко острова в Мраморно и Егейско море (Мармара, Авша, Пашалиман, Имврос и други), влизат 3% от територията на страната.

Конфигурацията на територията на Турция наподобява изтеглен от запад на изток правоъгълник, разположен между 36° и 42° северна ширина и между 26° и 45° източна дължина. Разстоянието от запад на изток между най-западната (нос Авлака на остров Имврос) и най-източната точка (край град Аралък) превишава 1600 km, а най-голямата ширина (между остров Тавшан на север и нос Анамур на юг) достига 650 km. Най-западната точка в континенталната част на страната е нос Баба, който е също и най-западната точка на континента Азия. Общата дължина на границите е 2667 km, като Турция граничи с 8 държави – България и Гърция на северозапад, Сирия и Ирак на югоизток и Иран, Азербайджан, Армения и Грузия на изток.

Изцяло в турската територия са протоците Босфор (свързващ Мраморно и Черно море) и Дарданели (свързващ Мраморно и Егейско море), през които преминават водните пътища от Черно море до Средиземно море. Докато северната и южната брегова линия към Черно и Средиземно море са слабо разчленени, брегът на Егейско море е с множество дълбоко навлизащи в сушата заливи и разположени между тях полуострови.
ЕНИЧАРИ
Климат

Средиземноморското крайбрежие, Източна Тракия и западната част на Мала Азия имат средиземноморски климат с горещо и сухо лято и мека влажна зима (Csa по Кьопен). По черноморското крайбрежие климатът е океански (Cfb по Кьопен) с по-студена зима и по-влажно лято. Този район е най-влажната част на страната, като в източните области годишните валежи достигат 2500 mm. По черноморското крайбрежие сняг вали почти всяка година, макар че не се задържа за повече от няколко дни, докато в областите със средиземноморски климат снеговалежите са рядкост.

Климатът във вътрешността на Турция е значително по-суров, тъй като крайбрежните планински вериги ограничават средиземноморското влияние. В Централен Анадол климатът е полупустинен (Bsk по Кьопен), със зимни температури под 1 °C и сухо и горещо лято с температури над 30 °C. Годишното количество на валежите е около 400 mm с известни разлики, в зависимост от надморската височина. Най-сухи са областите около Кония и Малатия, където годишните валежи често са под 300 mm.

В източната част на Анадолското плато климатът е средиземноморски континентален (Dsa и Dsb по Кьопен) и континентален (Dfb по Кьопен) с добре обособени сезони. Зимите могат да бъдат много тежки, като в източните райони температурите достигат до −40 °C, а снегът през някои години се задържа в продължение на 120 дни.
Флора и фауна

Открито е голямо разнообразие от растителни видове – от субтропични до умерени и от пустинни до алпийски. В планините в южна, югозападна и северна Турция има обширни иглолистни насаждения с търговско значение, а също и широколистни гори. В югозападните части от страната виреят женско биле, дъб, дива маслина. Сред животинските видове преобладават елен лопатар, червен елен, сърна, източен муфлон, диво прасе, заек, турски леопард, кафява мечка, червена лисица, газела, белка, златка, дива котка, рис, видра, язовец. Голямо е и разнообразието от птици, включващо снежна яребица, пъдпъдък, голяма дропла, малка дропла, фиш, бекас, също и различни видове гъски, патици, дърдавци. Срещат се около 30 вида змии. С търговска цел се отглеждат пчели и копринени буби.Древна история
Част от стените на древния град Троя

Полуостров Мала Азия (Анатолия), включващ по-голямата част от днешна Турция, е една от най-отдавна заселените части на света. Неолитните селища, като Чаталхьоюк, Чайоню, Невалъ Чори, Хаджълар, Гьобекли тепе и Мерсин, са едни от най-старите известни в целия свят.[5] Селището Троя възниква през неолита и се използва без прекъсване до желязната епоха.
Библиотеката в Ефес, датираща от 135 г. пр. Хр.

В Древността жителите на Анатолия говорят индоевропейски, семитски и картвелски езици, както и множество езици с неизяснена класификация. Основавайки се на древността на индоевропейските хетски и лувийски език, някои учени смятат, че именно Анатолия е хипотетичният център, от който започва разпространението на индоевропейските езици.[6]

Хатите са древен народ, обитавал югоизточните части на Анатолия поне от 23 век пр.н.е., който е постепенно погълнат от индоевропейците хети, заселили се в този регион през 20-18 век пр.н.е. Хетите създават и първата силна държава по тези земи, просъществувала до 13 век пр.н.е. Асирийците завладяват най-югоизточните области на днешна Турция още в средата на 20 век пр.н.е. и те остават под техен контрол до 612 година пр.н.е., когато самата Асирия е подчинена от Вавилония.[7][8]

След разпадането на държавата на хетите, хегемония в Мала Азия установяват фригийците, също индоевропейски народ. Тяхната държава от своя страна е унищожена през 7 век пр.н.е. от нашествията на кимерийците.[9] След падането на Фригия в Мала Азия се установяват няколко по-малки държави, най-влиятелни сред които са Лидия, Кария и Ликия.

От 12 век пр.н.е. по западното крайбрежие на Мала Азия започват да се заселват еолийски и йонийски гърци. Те основават там множество колонии, сред които Милет, Ефес, Смирна (днес Измир) и Византион (днес Истанбул). През 6 век пр.н.е. в източната част на днешна Турция възниква и първата от поредица държави, носеща името Армения. Малко по-късно Анатолия е завладяна от персийското Ахеменидско царство, а през 334 година пр.н.е. е присъединена към империята на Александър Македонски.[10] След неговата смърт там се установяват няколко по-малки елинистични държави (Витиния, Кападокия, Пергам, Понт), които просъществуват до средата на 1 век пр.н.е., когато са завладени от Римската република.[11]
Възход на Османската империя
Османската империя през XIV–XVII в.

През 1037 – 1109 г. съществува държавата на Велики Селджук с център Иран.
През 1288 – 1320 г. започва създаването на Османската държава.
През 1326 г. османците завладяват Пруса;
През 1371 г. e битката при Черномен – християнските сили не успяват да се противопоставят на османците;
През 1387 г. e битката при Плочник – православните държави на Балканския полуостров, чиито войски са предвождани от княз Лазар, разгромяват турската армия;
През 1389 г. e битката при Косово поле, поражение за православните страни, убити са княз Лазар и султан Мурад I;
През 1393 г. турците завладяват Велико Търново, столицата на Търновското царство. Царството на цар Иван Шишман става васално на Османлиите. През 1395 г., след битката край Ровиние, цар Йоан Шишман е обезглавен и васалитета на царството е премахнат. Търновското царство престава да съществува – гр. Никопол, последната столица, е превърната от турците в областен град (санджак).
През 1396 г. Кръстоносната войска на Сигизмунд е разбита от Баязид край Никопол. Преследвайки разгромената войска покрай р. Дунав, той достига до гр. Видин (столицата на Видинско царство). След кратка обсада на града, Йоан Срацимир е принуден да детронира (тронът се заема от сина му цар Константин II ), а царството става васално на Османлиите.
През 1402 г. Баязид е разгромен от Тамерлан край Анкара, наследниците му започват ожесточена борба за престола. Цар Константин II отхвърля васалитета и заедно с Фружин (синът на Шишман) вдигат въстание за отвоюването на България.
През 1422 г. Османлиите окончателно завладяват Видинското царство, цар Константин II е принуден да се установи в Белград, където не след дълго умира.
През 1453 г. e превзет Константинопол, с което Византия престава да съществува;
През 15-16 век са покорени Гърция, Босна, Трапезунд, Влашко, части от Унгария, Крим, Армения, Сирия, Египет, Хеджаз, Северна Африка, Кипър;
1514 – 1517 г. султан Селим I Явуз (Свирепия) разгромява персийската армия, разширява границите на империята до Етиопия, Централна Африка и Индийския океан. С превземането на Египет той отнема властта на тамошните халифи и става най-силният суверен в ислямския свят, едновременно султан и халиф.
Периодът 1520 – 1566 г. е под управлението на султан Сюлейман I Кануни, наречен в Европа Великолепни, а в Турция – Законодателя. Най-голям разцвет на империята
47.
за турците и бспе
15.11.2016 13:46:21
1
0
Ту̀рция, официално Репу̀блика Ту̀рция (на турски: Türkiye Cumhuriyeti), е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% – на Балканския полуостров в Югоизточна Европа, но повече от 20% от населението ѝ живее на Балканския полуостров. Граничи на изток с Грузия, Армения, Азербайджан и Иран; на юг – с Ирак и Сирия; на запад – с Егейско море и островите в него, Гърция и България. До 1922 г. територията на днешната държава е в центъра на Османската империя. Площта ѝ е 783 562 km², от които 769 632 km² суша и 13 930 km² водна площ. Разположението на Турция между Европа и Азия я прави страна от особено геостратегическо значение.

Сунитският ислям се изповядва от 90% от населението на страната, а останалата част изповядва най-вече алевитство, юдейство и православно християнство. Официален език е турският, а официална религия няма. Турция членува в организации като НАТО, ОИСР, Съвет на Европа, ОССЕ и Г-20. Турция започва преговори за пълноправно членство в Европейския съюз през 2005 година. Турция също така засилва връзките си и със страните от Централна Азия, Африка, Близкия изток чрез членството си в организации като Организация „Ислямска конференция“ и Организация за икономическо
Разположение

Турция оформя мост между Югоизточна Европа и Близкия изток, като азиатската и европейската част на страната са разделени от Мраморно море и проливите Босфор и Дарданели. В Европейска Турция, включваща Източна Тракия с по-голямата част от град Истанбул и няколко острова в Мраморно и Егейско море (Мармара, Авша, Пашалиман, Имврос и други), влизат 3% от територията на страната.

Конфигурацията на територията на Турция наподобява изтеглен от запад на изток правоъгълник, разположен между 36° и 42° северна ширина и между 26° и 45° източна дължина. Разстоянието от запад на изток между най-западната (нос Авлака на остров Имврос) и най-източната точка (край град Аралък) превишава 1600 km, а най-голямата ширина (между остров Тавшан на север и нос Анамур на юг) достига 650 km. Най-западната точка в континенталната част на страната е нос Баба, който е също и най-западната точка на континента Азия. Общата дължина на границите е 2667 km, като Турция граничи с 8 държави – България и Гърция на северозапад, Сирия и Ирак на югоизток и Иран, Азербайджан, Армения и Грузия на изток.

Изцяло в турската територия са протоците Босфор (свързващ Мраморно и Черно море) и Дарданели (свързващ Мраморно и Егейско море), през които преминават водните пътища от Черно море до Средиземно море. Докато северната и южната брегова линия към Черно и Средиземно море са слабо разчленени, брегът на Егейско море е с множество дълбоко навлизащи в сушата заливи и разположени между тях полуострови.
ЕНИЧАРИ
Климат

Средиземноморското крайбрежие, Източна Тракия и западната част на Мала Азия имат средиземноморски климат с горещо и сухо лято и мека влажна зима (Csa по Кьопен). По черноморското крайбрежие климатът е океански (Cfb по Кьопен) с по-студена зима и по-влажно лято. Този район е най-влажната част на страната, като в източните области годишните валежи достигат 2500 mm. По черноморското крайбрежие сняг вали почти всяка година, макар че не се задържа за повече от няколко дни, докато в областите със средиземноморски климат снеговалежите са рядкост.

Климатът във вътрешността на Турция е значително по-суров, тъй като крайбрежните планински вериги ограничават средиземноморското влияние. В Централен Анадол климатът е полупустинен (Bsk по Кьопен), със зимни температури под 1 °C и сухо и горещо лято с температури над 30 °C. Годишното количество на валежите е около 400 mm с известни разлики, в зависимост от надморската височина. Най-сухи са областите около Кония и Малатия, където годишните валежи често са под 300 mm.

В източната част на Анадолското плато климатът е средиземноморски континентален (Dsa и Dsb по Кьопен) и континентален (Dfb по Кьопен) с добре обособени сезони. Зимите могат да бъдат много тежки, като в източните райони температурите достигат до −40 °C, а снегът през някои години се задържа в продължение на 120 дни.
Флора и фауна

Открито е голямо разнообразие от растителни видове – от субтропични до умерени и от пустинни до алпийски. В планините в южна, югозападна и северна Турция има обширни иглолистни насаждения с търговско значение, а също и широколистни гори. В югозападните части от страната виреят женско биле, дъб, дива маслина. Сред животинските видове преобладават елен лопатар, червен елен, сърна, източен муфлон, диво прасе, заек, турски леопард, кафява мечка, червена лисица, газела, белка, златка, дива котка, рис, видра, язовец. Голямо е и разнообразието от птици, включващо снежна яребица, пъдпъдък, голяма дропла, малка дропла, фиш, бекас, също и различни видове гъски, патици, дърдавци. Срещат се около 30 вида змии. С търговска цел се отглеждат пчели и копринени буби.Древна история
Част от стените на древния град Троя

Полуостров Мала Азия (Анатолия), включващ по-голямата част от днешна Турция, е една от най-отдавна заселените части на света. Неолитните селища, като Чаталхьоюк, Чайоню, Невалъ Чори, Хаджълар, Гьобекли тепе и Мерсин, са едни от най-старите известни в целия свят.[5] Селището Троя възниква през неолита и се използва без прекъсване до желязната епоха.
Библиотеката в Ефес, датираща от 135 г. пр. Хр.

В Древността жителите на Анатолия говорят индоевропейски, семитски и картвелски езици, както и множество езици с неизяснена класификация. Основавайки се на древността на индоевропейските хетски и лувийски език, някои учени смятат, че именно Анатолия е хипотетичният център, от който започва разпространението на индоевропейските езици.[6]

Хатите са древен народ, обитавал югоизточните части на Анатолия поне от 23 век пр.н.е., който е постепенно погълнат от индоевропейците хети, заселили се в този регион през 20-18 век пр.н.е. Хетите създават и първата силна държава по тези земи, просъществувала до 13 век пр.н.е. Асирийците завладяват най-югоизточните области на днешна Турция още в средата на 20 век пр.н.е. и те остават под техен контрол до 612 година пр.н.е., когато самата Асирия е подчинена от Вавилония.[7][8]

След разпадането на държавата на хетите, хегемония в Мала Азия установяват фригийците, също индоевропейски народ. Тяхната държава от своя страна е унищожена през 7 век пр.н.е. от нашествията на кимерийците.[9] След падането на Фригия в Мала Азия се установяват няколко по-малки държави, най-влиятелни сред които са Лидия, Кария и Ликия.

От 12 век пр.н.е. по западното крайбрежие на Мала Азия започват да се заселват еолийски и йонийски гърци. Те основават там множество колонии, сред които Милет, Ефес, Смирна (днес Измир) и Византион (днес Истанбул). През 6 век пр.н.е. в източната част на днешна Турция възниква и първата от поредица държави, носеща името Армения. Малко по-късно Анатолия е завладяна от персийското Ахеменидско царство, а през 334 година пр.н.е. е присъединена към империята на Александър Македонски.[10] След неговата смърт там се установяват няколко по-малки елинистични държави (Витиния, Кападокия, Пергам, Понт), които просъществуват до средата на 1 век пр.н.е., когато са завладени от Римската република.[11]
Възход на Османската империя
Османската империя през XIV–XVII в.

През 1037 – 1109 г. съществува държавата на Велики Селджук с център Иран.
През 1288 – 1320 г. започва създаването на Османската държава.
През 1326 г. османците завладяват Пруса;
През 1371 г. e битката при Черномен – християнските сили не успяват да се противопоставят на османците;
През 1387 г. e битката при Плочник – православните държави на Балканския полуостров, чиито войски са предвождани от княз Лазар, разгромяват турската армия;
През 1389 г. e битката при Косово поле, поражение за православните страни, убити са княз Лазар и султан Мурад I;
През 1393 г. турците завладяват Велико Търново, столицата на Търновското царство. Царството на цар Иван Шишман става васално на Османлиите. През 1395 г., след битката край Ровиние, цар Йоан Шишман е обезглавен и васалитета на царството е премахнат. Търновското царство престава да съществува – гр. Никопол, последната столица, е превърната от турците в областен град (санджак).
През 1396 г. Кръстоносната войска на Сигизмунд е разбита от Баязид край Никопол. Преследвайки разгромената войска покрай р. Дунав, той достига до гр. Видин (столицата на Видинско царство). След кратка обсада на града, Йоан Срацимир е принуден да детронира (тронът се заема от сина му цар Константин II ), а царството става васално на Османлиите.
През 1402 г. Баязид е разгромен от Тамерлан край Анкара, наследниците му започват ожесточена борба за престола. Цар Константин II отхвърля васалитета и заедно с Фружин (синът на Шишман) вдигат въстание за отвоюването на България.
През 1422 г. Османлиите окончателно завладяват Видинското царство, цар Константин II е принуден да се установи в Белград, където не след дълго умира.
През 1453 г. e превзет Константинопол, с което Византия престава да съществува;
През 15-16 век са покорени Гърция, Босна, Трапезунд, Влашко, части от Унгария, Крим, Армения, Сирия, Египет, Хеджаз, Северна Африка, Кипър;
1514 – 1517 г. султан Селим I Явуз (Свирепия) разгромява персийската армия, разширява границите на империята до Етиопия, Централна Африка и Индийския океан. С превземането на Египет той отнема властта на тамошните халифи и става най-силният суверен в ислямския свят, едновременно султан и халиф.
Периодът 1520 – 1566 г. е под управлението на султан Сюлейман I Кануни, наречен в Европа Великолепни, а в Турция – Законодателя. Най-голям разцвет на империята
46.
Бойчефф,
15.11.2016 13:46:19
0
11
теб най-вече не искат да те виждат хората! Въпреки, че какво от това, пак ще се кандидатираш, в това съм убеден.
45.
бях от герб
15.11.2016 13:25:55
0
12
ти ли ще анализираш бе?вас кой ще ви анализира?давай оставка!
44.
до коментаторите
15.11.2016 12:54:39
8
3
Турци от БСП! Нищо повече
43.
posti
15.11.2016 12:51:04
0
14
АЛО, ниският на ръст-цайсат зализан простак да каже на другия цайсат в сградата на Община Бургас- ШОУТО ви е гарантирано
42.
41
15.11.2016 12:36:45
0
7
ти си най виновен,заедно с послушните кметчета и активистите им от вас да се потърси отговорност но едва ли!има и много читави хора сред вас но ...оня гледа бе хич да не ти пука!
41.
Дясномислещ но гласувал за Радев
15.11.2016 12:33:30
0
18
Бойчев, анализа и аз мога да го направя! Не успя манипулацията на изборите в национален план и хората успяха да ви кажат какво мислят за това ви управление.
Сега, откраднатото почвайте да го връщате, щото може след година и лихвите да платите. После си съберете, братовчеди, приятели и прочие баджанаци и с бат Митко истината си вдигайте чукалата /не чувалите с парите/ и да ви няма. На хората им писна от крадливи комунисти и още по - крадливи Гербаджии /не хората подлъгани от вас/. Писна им от мафиотските ви приоми. Писна им от некомпетентността ви във всички области. Писна им от откровената глупост. Съсипвате Бургас и държавата. Няма едно ново производство, няма нищо което да развива града. Кръгови движения не дават работни места и доходи! Магистрали хубаво - сега остава и да имаме пари за коли и бензин, преди да пропаднат.
МАХАЙТЕ СЕ, СЛЕД КАТО ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО!
40.
ko4o
15.11.2016 11:58:55
1
17
spoko BOI4EV ,pak si purvi v listata!pla6i6 horata,qj uq sq!vse nqkoi vi e vinoven,mazno kopele!
39.
xyi
15.11.2016 11:50:00
0
16
boi4ev, ti si nadut i nadmenen tip....i si prost gerbist....diplomata ti istinska li e ili i neja si ja kupil a....mosennici ste.....no romanskijat variant e blizo....
38.
пешо кура
15.11.2016 11:42:15
1
21
Грешките ви са много като се почне от крадливия кмет ,от теб и т.н.продължавайте с безмислените строежи с разпродажбите на общински парцели велоалей продължавайте с "паяка" който не е общински а герб-джийски да тормозоте хората продължавайте да стройте коопераций а града остана без паркинги унищожихте милиарди левове а нищо несвършихте крадци мръсни
37.
избирател
15.11.2016 11:40:05
0
25
Народът е разочарован от Бойко и затова го съсипа на изборите. Той даваше големи обещания, но нищо не изпълни. Живеем ва най-бедната и корумпирана държава в ЕС. Не разследвахте източването на КТБ, както бяхте обещали. Не направихте съдебна и здравна реформа. Нищо не правите за хората - само крадете като за световно! Бойко да си ходи - вече е милиардер с откраднатите от нас пари. Наглец!
36.
Ти
15.11.2016 11:38:00
0
28
Ти целия си грешка, бе Бойчев! Прост, нагъл, зализан, мазен в поведение и изказ! Мислехте хората за прости! И още наказания ще трябва да изтърпите!
35.
Милена
15.11.2016 11:36:14
0
23
И кой ще анализира ми е чудно?И какво като анализира?Половината Бургас вече е в чужбина другата половина в София.На тебе цялата ти рода в администрацията
34.
do 28
15.11.2016 11:31:50
8
8
Да ама сега на власт е Баце Бойко и ще ви свалим гащите -вие ще чукате камъни,а ние ще се возим на БМВ-та
33.
евала за коментарите
15.11.2016 11:31:00
0
21
Накефих се на истински коментари но ББ ООД въобще и не искада разбере истинските причини защо скоро ще си седне на дирника. Живеят си в някакъв техен исмислен Гробадцийски свят.
32.
XXX
15.11.2016 11:30:30
0
11
Късно е-РАЗВРЪЗКАТА ще е много интересна за всички като теб.............
31.
Италианеца
15.11.2016 11:29:33
0
13
Хора гледайте италианския филм ОКТОПОД и разберете силата на МАФИЯТА ! Те убиват ,манипулират,заробват..... Въобще не си мислете ,че лесно ще откажат от собствената си държава
30.
До 17
15.11.2016 11:28:14
0
14
Николай тодоров се казва човека.той е машата и куриера на белов и кмета.
29.
bbb
15.11.2016 11:27:57
0
11
трябва да помислите хубаво като пазихте интересите на дурхан и дпс и като дружите с дурхан и избирателите на герб ви изоставиха
28.
до Бойчев
15.11.2016 11:24:39
0
25
Бойчев ако на власт беше БКП-то точни за 24 часа щеше да си осъден и да чукаш камъни Скревена-Така,ч радвай се на свободата си-щото НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
27.
GERB OVER
15.11.2016 11:24:07
0
18
До всички гербери....:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХуй.....

Казах ви !!!!!!!!!

Схемата ви няма да е вечна !!!!!!!!!!
26.
Референдум
15.11.2016 11:23:44
0
16
Споко българино, като се въведе мажоритарен вот такива смешници никога няма да могат да станат депутати...
25.
ГЕРБ
15.11.2016 11:21:05
0
25
Грешката сте Вие господин Бойчев веднага оставка и нов областен координатор на ГЕРБ!
24.
Алф
15.11.2016 11:21:04
2
9
Бъларина е крадец и измамник по душа и затова му е хубаво и се радва -да го крадът и той да покрадва-закоравял лъжец и изманик и той да лъже и мами. Доказан Антихрист и Безбожник -продажник и изменник- Резултат най-бедния и пропаднал народ в цяла Европа по данни на Евростат
23.
МанУшев
15.11.2016 11:18:42
2
9
НАЙ-добре е да се присъединим с референдум към РУМЪНИЯ .Моника МАКОВЕЙ ЩЕвкара в строя всички крадци на прехода президента им е етнически германец ЩЕ ВЪВЕДЕ ГЕРМАНСКИ ред .А стандарта на живот във БУКУРЕЩ който е равенна този в Северна Германия и Дания ще се отрази благоприятно на вдигането на доходите на всички българи
22.
dds
15.11.2016 11:16:37
1
11
След 10.11.1989г в България НИКОГА не е имало Демокрация- Бившите Агенти на ДС и вече новоизпечени милиардери и олигарси Умело създадоха добре прикрита фалшива "демокрация".Зад тази фасада те чрез Собствената си палитра от Измислени партии+ Фалшивата Изборна система УПРАВЛЯВАТ напълно РБългария! Те имат една перфектно работеща организация-печелеща милиарди евро на година! Нейна Фасада(като върха на Айсберга) са фалшивите Партиит-Сменящи се като Хамелеони ,но ВИНАГИ пазещи СИСТЕМАТА- СИСТЕМТА на ограбване на гражданите
21.
Римлянин
15.11.2016 11:12:19
1
14
Абе и нашата империя /римската /беше хилядолетна ама падна , че тези джебчии квартални ли,, при първия вятър ще се изпокрият.А той вече полъхва.Дано не е източен а презокеански.
20.
ddds
15.11.2016 11:10:39
4
6
Нито Референдума , нито Военния Генерал Радев-президент ще могат да се преборят с Държавната Мафия ! -т.като им липсва КОМПЕТЕНТНОСТ! Единствения компетентен човек в държавата ,как да се унищожи Октопода на Партиината Мафия е съдията председател на ВКС Лозан Панов. Почти всички закони и наредби са променени и написани в услуга именно на този Октопод ! + Поставените им лица из целия държавен апарат + Владеенето на Изпълнителната Власт-Както се казва в Дантевия АД( за България) Тук надежда всяка оставете !!!
19.
Яяв
15.11.2016 11:10:36
0
18
Много грешки с натрупване.Много арогантност и прибързани действия и корупцията това са грешките
18.
Саниропанеловчик
15.11.2016 11:09:27
0
20
Не стаа пенисионер с пенсия 200 лева работещ-беден с заплата 500лева гербаджия съветник милионер кметСлънце МУЛТИмилионер в евра бежанец мангал с1050 лева на месец
17.
Мафия
15.11.2016 11:08:08
0
17
Има един от вашите-калчо белов се казва..много нагъл процентажия.че и с кмета плаши,бизнеса ми щял да намали защото не искам да им кихам.на някво едро момче да съм дал парите,да съм му звънел аз да съм му пресал там каквото реша.егати и тъпунгерите.
16.
гладен
15.11.2016 11:07:11
0
17
Много лапахте Вие и вашите близки .
15.
Бай Хой
15.11.2016 11:06:52
0
29
Самото присъствие в публичното пространство на подобни лица е обида за всички останали нормални хора в тази страна! Крайно съмнително минало, невзрачно образование, незнайно как е натрупал богатството си... И няколко мандата в Народното събрание за награда! Силно се съмнявам, че този субект едва ли е прочел книга през живота си! Какво можем да очакваме от подобни политически недоразумения? Да ни подобрят жизнения стандарт, хала, на който сме - чакайте! Или да работят в защита на обществения интерес?! Друг път! Като си ги избираме такива - това ни чака! Народ, който търпи подобни управленци не е жертва, а е съучастник!!!
14.
Копрорация Герп
15.11.2016 11:02:44
0
24
Крпорация ГЕРБ е проект на мощни финансови групи от Бившата ДС ,силоваци от ъндърграунда и кръга на Цветелина Бориславова-Лицето Бойко Б. е шоумена-клоун ,който баламосва Малоумните избиратели ! Те владеят почнти напълно цялата държава и всички ключови постове ,чрез които контролират Паричните потоци на Империята си! Т.к.Групировката се е сляла с държавните органи- Демокрация в България Напрактика Няма- Има задколисна Олигархичн0-Мафиотска Държава 1!!
13.
123456
15.11.2016 10:58:21
1
32
Силно се съмнявам, дали г-н Бойчев, можа да анализира каквото и да е било. Дори ме съмнява да знае, какво е анализ.
12.
равносметка
15.11.2016 10:57:01
0
21
Вашата най-голяма сила -Бойко Борисов, се превърна във вашата най-голяма слабост...
Интересни времена
11.
До гербаджиите
15.11.2016 10:51:16
0
32
мерцедеси бмв-та лексуси имоти за милиони .С какво сте повече от нас бе Бочо-образование ли ъкъл ли или нобелова награда СПЕЧЕЛИ.Та ти си едно невзрачно депутатче където не сме ти чули гласа .Сега грешки ще откриваш.Ти си най голямата грешка.
10.
Бай У.Й
15.11.2016 10:50:27
0
29
Към всичко това да добавим и арогантно самозабравяне солидно гарнирано с чувство за величие.
ГЕРБ се държи сякаш народа му е задължен, а не обратното.
"Санирах ви жилищата", "магистрали ви направих"...... С чии пари бе ?
9.
ким чен николов
15.11.2016 10:45:10
0
22
Към всичко казано бих допълнил: диктатурата, неспазването на закона; налагане на авторитети; лъжите; лицемерието; използването на деца .... и др.
8.
Оставкааа !!!
15.11.2016 10:43:42
0
20
Дайте път на нови млади лица в политиката!!! Много зациклихте и дърпата "каруцата" назад ! Не виждаме какво може ново да предложите вие освен да копирате вожда сии :(((
7.
Докоде ни докараха тиквите от ГЕРБ
15.11.2016 10:38:19
0
13
80- годишна баба от Соволяно търгувала с цигари без бандерол
DarikNews - 15 Ноември 09:40
Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 80-годишна жена от с. Соволяно за нерегламентирана търговия с акцизни стоки.
Иззети са 776 къса цигари без български акцизен бандерол, информират от ОД МВР- Кюстендил.
6.
Air port taxi driver
15.11.2016 10:36:20
0
35
ЛИПСА на работни места ВИСОКА БЕЗРАБОТИЦА НУЛЕВИ инвестици в производство ПЪЛНА БЕЗПЪТИЦА за огромна част от населението .Много самохавалство много лъжлив пиар много лапаница и кражби от страна управляващите.
5.
Тъпак!
15.11.2016 10:34:56
0
33
Вие загърбихте собствените си хора, какво остава за останалите. Вие сте продажник и предател, г-н Бойчев!
4.
Требор
15.11.2016 10:30:07
1
37
др. Бойчев - оставка. ГЕРБ има нужда от нови лица!
3.
Руменчо
15.11.2016 10:27:43
0
35
КОРУМПИРАНИ наглеци !
2.
Мдааа
15.11.2016 10:27:27
0
40
Трябва корекция в поведението, че се превърнахте в плашила миналата седмица !?! Самозабравихте се , шамара народен , студената чаша вода която изпихте ще ви върнат в реалността! А тя не е тази която си фантазирахте....
1.
топ
15.11.2016 10:25:23
0
46
грешката е в едноличното управление , самочувствие без покритие , арогантност и подценяване на интелекта на избирателя А сега ВОЗ К_РЕЦ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Понеже не бяхме виждали на живо азиатци, решихме, че новите съседи няма как да не владеят кунгфу, докато не бяха ошамарени на автобусна спирка „Бадемите“ Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто Губи ли гласа си Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й Баща й беше алкохолик Баща й беше алкохолик Цялото ми семейство страдаше, призна Мира Добрева  Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Зам.-деканът по учебната част доц. д-р Върбинка Стоянова потвърди новината Болят го колената след секс Болят го колената след секс Тежкоатлетът, който триумфира на Игрите в Париж това лято, разказа още подробности за инцидента, който преживя в началото на май 2023 година, когато скъса ахилес и беше опериран Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Щетите по колите не са сериозни, но повече от 15 минути възловото кръстовище е блокирано 
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори