×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Малко Търново обсъждаха как успешно да се опазват историческите ценности


В Малко Търново обсъждаха как успешно да се опазват историческите ценности
Участниците в кръглата маса бяха посрещнати и приветствани от Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново
09 Юни 2014, Понеделник, 20:34 ч.

В странджанската община се събраха учени на кръгла маса за културното наследство

Кои са успешните модели за опазване на културно-историческото наследство на България? Отговорът на този въпрос беше разискван от участниците в Четвъртата кръгла маса, която организира Сдружение „Черноморска Странджа” проведена в град Ахтопол и гр. Малко Търново на 7 юни.
Участие на Кръглата маса взеха доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова от УАСГ, проф. Диана Гергова, проф. Валери Стефанов като председател на Съюза на колекционерите – СУ, Веселин Хаджиангелов, завеждащ Музейния комплекс в с. Белчин.   По време на срещата Ивелина Иванова, директор на музея в Малко Търново, представи куполната гробница в местността „Мишкова нива” – забележителен паметник на културно-историческото ни наследство, номиниран през 2014 г. от организацията „Европа Ностра” за европейска защита и съхранение. Участие в дебатите на Кръглата маса имаше и от страна на ДАНС, чийто представител обърна специално внимание на незаконния трафик на културни ценности. Открита беше и обновената експозиция на обществената колекция „История на котвата” и гостуващата там изложба „Средновековна керамика от колекцията на Регионалния исторически музей – Бургас”.
Особено важна крачка за сътрудничеството между институциите стана подписването на договори за съвместна дейност между Сдружение „Черноморска Странджа” и музеите в Бургас и Малко Търново. Програмата на Кръглата маса включи и посещение на светилището в местността „Мишкова нива”, където бяха обсъдени въпросите за сформиране на екип от специалисти, които се включат в изготвянето на проектна документация за реставрацията на Светилище Мишкова нива. Участниците в кръглата маса бяха посрещнати и приветствани от Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново.
Подновяването на вниманието на българската научна общност към Странджа е определена заслуга на ръководството на Сдружението: инж. Петър Кънев – председател на Управителния съвет, Пламен Крайски – председател на Обществения съвет и д-р Атанас Орачев – председател на Научния съвет. Досегашната работа и бъдещите планове на Сдружението продължават изследователската и културната стратегия, формулирана от световно известния български учен проф. Александър Фол още през 80-години на миналия век. Заедно с кмета Илиян Янчев, те поднесоха венци на паметника на професор Александър Фол в гр. Малко Търново.

В категории: Малко Търново


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
русофилофоб
26.06.2014 17:03:18
0
2
браво джип`един истински патриот да се намери в този форум.а тези смешни статии за кво да-нека учасниците да се заселат тука с де;ата и внуците си` а не само по такива събирания и да гледат постоянно часовника кога ще стане време за обед или за вечеря да се замаят здраво.браво.и мангалите на два три кораба и за индия и пакистан.
13.
джипа
26.06.2014 13:10:45
0
4
малко търново,трябва да стане модерен туристически център.и ние всички жители на града трябва да работим за това.всичко друго е бош лаф,власт имащи - спрете циганизацията на района
12.
валя
25.06.2014 18:06:14
0
0
Политиците въртят и сучат,но като пийна няколко бири се разсуквам
и хич не могат да ме избудалкат.Каква тъжна новина за всички мързеливи комунисти и лапачи.
11.
малкия пирон
23.06.2014 09:59:21
0
1
На мене пък много ми хареса тази статия! Сега вече гледам на живота от друг ъгъл. Вече няма да имам зависимост от алкохола, а ще се дрогирам рано сутрин, със слънчеви лъчи.
10.
чичо Митко
21.06.2014 12:15:41
0
1
Усмихнете се ,Зеле, пак ще ни снимат!......Направо "красота", но има ли учудени???Европейци ще ни снимат, американци ще ни слушат... Идилия... Като във филм, но на хорър ми отива...
9.
Бесепарче
20.06.2014 11:53:50
0
0
Трите най - опасни неща, които е сътворила майката природа - огъня, водата и б с п-д п с.Черни облаци надвиснаха над теб, народе български!Защото при Българския казан в ада няма пазачи. Просто ние сами се пазим и ето какво натворих ме.

Черни облаци поради това, че се отрече от вярата на бащите и дедите си - светата Православна вяра.

"ИМА ПРАВОСЛАВИЕ В БЪЛГАРИЯ, ИМА И БЪЛГАРСКИ НАРОД, НЯМА ПРАВОСЛАВИЕ - НЯМА БЪЛГАРСКИ НАРОД" (митрополит Климент Търновски - Васил Друмев).Бъдете реалисти, отворете си очите!!!!
8.
Дебеланka
18.06.2014 10:03:56
0
1
Червената кратуна и тя се появи.Голем смЕх,левскар си и не се излагай, моля те!!Днес чух по ТВ червената вещица на БСП да казва,че България е подобие на държава.....какво може да се добави.....НИЩО..

Лек ден на всички!
7.
дедо Ташунко
13.06.2014 10:46:04
2
1
Бабатa ме научи на много неща.Облак със зелена салата, и над 12 корнера днес да избием цигарите.Питиетo e екстра.После минавам на старзагорски Амстел!Е, настъпи времето на "любителите на съпругите на любителите на футбола"..Просто се подготвям за световното.

Наздраве!И специално за моя любимец КРУШКАТАhttps://www.youtube.com/watch?v=BKezUd_xw20
6.
КРУШКАТА
13.06.2014 10:17:23
0
1
Адски се издразних снощи!
Не само че ми паднаха и двата залога заради този джапаниз-хомосекшуъл ами още от първия мач се потвърдиха очакванията ми ФУФА да бута тоя балон - Бразилия с всички сили напред! Още от сега съм решен да стискам палци за Холандия/Чили/Испания на осминафиналите!Винаги съм искал духът ни в спорта да е като на хървати,сърби.
Показаха непримиримост хърватите.
Два хубави гола и пресилена дузпа за прехвалените.
Щеше ми се да е за балканджиите.Щот играха истински и докрай.4 гола вкараха тия циганьори в мача! Отнесоха ти Х2-ката, и паричките.Кой ще е шампиона тази година според вас?
Ще хвърлим ли някой лев за хазарт?
Мисля си за испания, но ако минат през италия .... португалия и германия също може да са кандидати, а циганьорите-бразилци ми са неприятни.Абе видяхте ли новия пиниз със спрея? Много ме изкефи.
5.
КРУШКАТА
12.06.2014 14:26:53
1
0
ташак,само ЦСКА ОЛЕ,УТРЕ ВЕЧЕР СМЕ В ГОРСКА ЯГОДА НА ПАРТИ
4.
Мързелива фантазия
12.06.2014 10:46:33
0
1
крушкуф станал си левскар-------------------да почерпиш
3.
Малко от Меси, малко от Роналдо
11.06.2014 11:44:36
0
2
Имам си една мечта в живота:

Да съм готин като футболистче, дано някоя кака се поизлъже и след мен да попищи малко, стига вече с тия Меси и Роналдо.

Е, готин, готин, ама как да стане? Почудих се ден два и реших - ще взимам пример от отличниците. Например, искам плочките на Кристиано, да си вдигам блузката и към сектор "А" - тричките отляво, към сектор "В" - тричките отдясно (покрай тия плочки се зачудих какъв ли теракот си е сложил в банятаЕ, хубаво, ама то си трябва хранителен режим. Тъкмо ми изскочи дилемата и гледам нашият нагъва пържени бутчета ,купени от един от моловете в кв.Вишняев и ми намига от телевизора: От това по-добро няма. Следва нова реклама: Кристиано рекламира бял хляб`Дария` с мляко. Бре, каква е тая диета бе, още малко и ще си нареже "шпек народен" е бургаски произход. , ама туй е друга тема). И прическата модерна, лъщи, лъщи, та чак прашинка се не види (ми и аз искам такава бе, що да не искам). Аха, аха, и тайната изскочи - шампоанът Head&Shoulders, дето се вика, той за друг дори не е и чувал. Отказах се, ще пробвам с Меси, дано докарам някой и друг финт като него (ама без да съм пил де, щото тогаз ги докарвам и без топка). От канал на канал и що да видя - Лео хрупа чипс и то не какъв да е, а с награда 2 лева в пакетчето. И после, за да го прокара, удари три халби бира-аржентинска Каменица за минута и половина. Не знам на това момче кой му е кондиционният треньор, но при тоя режим, направо чудеса е направил с него (а и то аржентинчето е 70 кила с дрехите, де го побира цялото това нещо, да не се чуди после що повръща край терена). Едно обаче не мога да му отрека - Меси се оказа скромно момче. Гледаш го милиончета оттук оттам, а вместо да използва някакви тузарски самолети, все на турските авиолинии се вози. Сигурно лети до моловете във Вишняев, да зарежда чипса, знам ли?!Всяка сутрин си зарежда и оттам лети за Приморско с това малкото самолетче,дето бръмка към 5 часа,там да си хрупка чипса и печели двата лева. Та тъй, мечтата си ми отлежава. Вместо нея взех, че развих футболна болест. Като ме хване и се потя като Робен пред изпълнение на дузпа, крещя като Роналдо след гол, а кръвното подскача нагоре-надолу като финтовете на Лео. Но и за това си има лек - компрес от леденостудена бира Каменица с фъстъчки (по си обичах лешниците и бадемите, но откак ги надуха в моловете във кв.Вишняев, реших да стачкувам, да ви видя как ще изкарате без мене..народни душмани и изедници....). И тъй, хайде, че мачът утре вечер почва... Бразилия срещу Хърватска... Ами ние кога ще се върнем на тези световни първенства-сигурно когато кривия макарон се изправи.
2.
Анонименa
11.06.2014 10:24:13
0
1
Снимката много ме кефи...Адиос мучачос е лос компаньерос! Само в България овълчените капиталисти си викат „другарю”!Какви с тия Беееее...
1.
cirka
10.06.2014 02:50:21
0
1
nqma nishto po cenno ot teniskata mi na koqto pi6e6e cirk
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори