×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа въвежда дигитална лична карта – стъпка напред към края на индивидуалната свобода


Европа въвежда дигитална лична карта – стъпка напред към края на индивидуалната свобода
Бюрократите представят идеята като чудесна, целта ѝ била всичко да бъде „по-сигурно“. Това сме го чували някъде
20 Март 2024, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всичко звучи чудесно на хартия, но така ли е наистина

Европейският цифров идентификатор ще бъде достъпен за граждани на ЕС, резиденти и бизнеси, които желаят да се идентифицират или да потвърдят определена лична информация. Той може да се използва както за онлайн, така и за офлайн обществени и частни услуги в целия ЕС. Всеки гражданин на ЕС и резидент в Съюза ще може да използва личен цифров портфейл.

Всеки път, когато приложение или уебсайт ни иска да създадем нов цифров идентификатор или да се логнем лесно чрез голяма платформа, нямаме представа какво се случва с нашите данни наистина. Затова Комисията ще предложи защитен европейски е-идентификатор. Такъв, на който да вярваме и който всеки гражданин може да използва навсякъде в Европа, за да направи всичко, от плащане на данъци до наемане на велосипед. Технология, чрез която можем да контролираме какви данни се използват и как.

Колкото и „чудесно“ да звучи всичко това, то е поредна стъпка към финализирането на процес, който ще вземе цялата власт от ръцете на хората и ще я даде доброволно и в името на „сигурността“, на държавата. Ще опитаме да дадем кратък анализ на всичко, което според ЕК е хубаво в цифровия сертификат. Ето какво пишат от там:

Защо е необходимо това?

„Цифровите системи за идентификация, предлагани от правителствата в ЕС днес, имат няколко важни недостатъци: те не са достъпни за цялото население, често се ограничават до онлайн обществени услуги и не позволяват безпроблемен достъп на международно равнище. Само 14% от ключовите доставчици на обществени услуги във всички държави-членки позволяват международна аутентификация с е-идентификационна система, например за доказване на самоличността на човек в интернет без нужда от парола.

Броят на успешните международни аутентификации годишно е много малък, въпреки че нараства. 72% от потребителите искат да знаят как се обработват техните данни, когато използват профили в социалните мрежи. 63% от гражданите на ЕС искат сигурен единичен цифров идентификатор за всички онлайн услуги (по данни от проучване на Евробарометър)”.

Повечето хора знаят добре как работи статистиката в такива случаи. Внушението тук, разбира се, е, че ако не сте от тези 72%, то вие сте малцинство и трябва да се съобразите с останалите. Никъде в официалния доклад от ЕК не е даден източник на статистическата информация, касаещ колко са запитаните и как е преведена анкетата.

Практическо използване

„С цифровите идентификационни портфейли на ЕС гражданите ще могат да докажат, навсякъде в ЕС, своята идентичност, когато е необходимо да получат достъп до услуги онлайн, да споделят цифрови документи или просто да докажат определен личен атрибут, като например възрастта, без да разкриват пълната си идентичност или други лични данни.”

Същото важи и в обратна посока – ако държавата, която издава тези идентификационни дигитални карти реши, то достъпът ви до гореизброените услуги може да бъде прекратен едностранно. Да припомним COVID протестът на тираджиите в Канада – държава, която официално се води демократична, но на практика си е истинска либерална тирания, в каквато се опитват да превърнат и ЕС. Тогава, виждайки, че не може да се справи с протестиращите, държавата заповяда на банките да ограничат на участниците достъпа до сметките си.

„Гражданите ще имат по всяко време пълен контрол върху данните, които споделят и от кого.”

Държавата също ще го има.

„Европейският цифров идентификатор може да се използва за множество случаи, например:

обществени услуги като заявяване на свидетелство за раждане, медицинско свидетелство, сигнализиране за промяна на адреса;
откриване на банкова сметка;
подаване на данъчни декларации; кандидатстване за университет, у дома или в друга държава-членка;
съхраняване на лекарско предписание, което може да се използва навсякъде в Европа;
доказване на възрастта;
наемане на кола с цифрово шофьорско удостоверение;
регистрация в хотел;”

Буквално за всеки един от тези случаи е необходимо просто да представите физическата си лична карта. В този смисъл за какво е въпросния цифров сертификат?

За щастие към момента предложението е дигиталната самоличност да се използва на доброволен принцип. Помним обаче как доброволната ваксинация изведнъж се оказа напълно задължителна под натиск. ЕК били обмислили и начин, по който да не се дискриминират тези, които не желаят да ползват „услугата“. Ако отново се върнем назад в близкото минало ще установим, че същите тези бюрократи бяха предвидили такава система и по отношение на „зелените сертификати“ – крайно неефективна и безсмислена мярка в контекста на пандемията, която не само не „пречупи кривата“, но и беше доказано дискриминационна.

Реално дигиталните идентификации са стъпка напред към така бленуваната от глобалистката класа промяна на паричната система. Идеята, както вече е повече от ясно, е кешовите транзакции да бъдат прекратени под претекст, че не са „сигурни“ и могат да се използват за измами. Редица държави в ЕС, основно тези, които на практика управляват съюза, в момента продължават да натискат за въвеждането на дигитално евро, за което мнозина, в това число и президентът Доналд Тръмп (2016-2020 г.) изказаха съмнение, че ще бъде краят на индивидуалната свобода.

При всички случаи решението за дигиталната лична карта е меко казано съмнително и трябва да не се разглежда като чиста монета, колкото и бюрократите да правят опит да покажат, че е „за доброто“ на хората от целия съюз.

 


В категории: Политика


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
12
Коментара по темата
12.
Хаха
21.03.2024 11:40:55
0
1
На който не му харесва в ЕС, да заминава в Русия.
11.
До 9
21.03.2024 09:42:13
2
4
Ти тъп си роден или си ходил на допълнителни курсове, бе малоумник? Не прочете ли, че имаш и пластика и можеш да си я изполваш? Толкова ли ти липсва образование, че да разбираш написан текст, а? Роб си ти на малоумието в което живееш! Утайка си и нищо повече! Необразована и нещастна! Заносваш ресурси и никаква добавена стойност от такива като теб! Кретен!
10.
Наташа
21.03.2024 08:35:44
5
4
Добре че живея в свободна Россия, където най-волно диша человекът
9.
ТБС до 8
21.03.2024 08:11:53
5
9
Точно така робе, не можеш да си загубиш нещото, което го нямаш, не само документите, но пък тях могат да ти ги конселират без да те мислят. Справка си направи с някой, който няма и хартиени или пластмасови. Надявам се не пропускаш бустерите, които си записваш в телефона, защитен.
8.
Хахахахахаха
21.03.2024 07:13:40
11
12
Спомням си много добре как точно ВИЕ ФЛЕГМАНИ усмивахте хората, които не искаха да се ваксинират. Как така изведнъж заговорихте за натиск? Шизото яко ви тресе! Няма нищо лошо в е-документите. Ама явно пак някой ви плаща за да пишете страшни статии. Ясно е, че има лоби на компаниите, които печатат документите. Ясно е, че ще врещят до небето и ще измислят какво ли не за да продължат да си тъпчат гушките! Ясно е, че вие ще вземете всякакви плащания само и само да продължи да съществува мизерната ви медия. И пак публикацията е без автор. Много го е срам, нали? Е-документи има на много места и се оказват изключително удобни. Имате и хартиени такива. Просто не носите пластиката и не можете да я загубите. Телефонът, флегмани, е хиляди пъти по-добре защитен от пластиката! Осъзнавате ли го това? Или не ви стига интелекта! Цяла Африка е на мобилни приложения... ама видите ли в България не може! Щот сте толкова специални! То бива да ви липсва образование и критично мислене... ама вашето е подсъдно вече! И да, Азия също масово въвежда това улеснение! Спрете с пропагандата!
7.
SOS
21.03.2024 03:57:28
10
13
Спасете нашите души от ЕСес!
6.
ТБС
21.03.2024 01:44:57
10
10
Еврогейците да го духат, нито сме по-малко, нито ще се дадем без Бой. Ще има яка трупане, за съжаление, покрай сухото ще гори и мокрото.
5.
До 3
21.03.2024 01:15:48
8
21
От хората, които познавам и заминаха за Англия, няма един нормален сред тези, които останаха там. А дигиталния концлагер, който изграждат, може би трябва да се случи, хората в последните 20 години хич не биват и е време за глобална катастрофа, човечеството да се прочисти и почвата да се захрани и отпочине.
4.
до флегман
20.03.2024 22:19:09
14
25
Заповядайте в Россия. Там е свободия до шия.
3.
Стига паранои
20.03.2024 22:00:21
31
21
Това в Англия работи от години и то чудесно.
2.
Възмутен теляк до 1
20.03.2024 21:52:36
1
7
Ние пък си имахме консултант на влияние, Бог да го прости!
1.
ако нещо зависи от нас
20.03.2024 21:37:00
5
29
да коментираме,само че индивидуалната ни свобода отдавна е отнета и периодично ни уведомяват в каква степен още имаме някакъв минимален избор.Има хубав филм - Дилъри на време-с Джъстин Тимбърлейк.Не изглежда съвсем фантастичен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори