×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа


ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа
Волен Сидеров очевидно приключи с политиката. Днес е нещо като инфлуенсър и интервюира във фейсбук трансджендъри, готви и макарони с ракия
28 Април 2024, Неделя, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Формацията няма да участва на предстоящия вот

Партия "Атака", която бе неизменна част от българския парламент от 2005 до 2021 година, няма да участва на предстоящия вот. Формацията на Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа за участие в изборите и нейната регистрация беше заличена, съобщи току-що Камелия Нейкова, председател на ЦИК. 

Проверката е установила, че в подписката на „Атака“ има 2397 коректни записи и трябва да бъде заличена и за двата вида избори. Партията не е обжалвала решението, а срокът вече е изтекъл.

Това всъщност е първа крачка по окончателното заличаване на формацията, която стопи драматично подкрепата си. На последните парламентарни избори, в коалиция с русофилите, получи едва 10 хил. гласа.

"Атака" стартира като проект на ТВ СКАТ през 2005 година и предизвика фурор на изборите за 40-о НС, спечелвайки 8 % от гласовете. Партията бе добре представена и в Бургас, но още в първите години Волен Сидеров реши да осребри патриотизма и това доведе до бързо отцепване на част от актива на партията. 

Недоволните от "Атака" създадоха друга формация - НФСБ, но въпреки това партията на Волен Сидеров успяваше да намери обществено болезнена тема, която да яхне преди всеки вот и да си осигури присъствие в парламента. През 2013 година Волен Сидеров бе "златният пръст", осигурил подкрепа за кабинета на Пламен Орешарски, през 2017 година "Атака" бе част от "Обединени патриоти" и участва в третото правителство на Бойко Борисов. 

Заради това, че Волен Сидеров създаваше редица скандали той бе посъветван да се оттегли като общински съветник в Столичния общински съвет през 2019 година, където спокойно си изкара последните четири години. В този период от партията му не остана почти нищо, а Волен продължава със странните изяви в социалните мрежи - като интервюиращ силиконки и трансджендър и готвач, който приготвя макарони с ракия. 

Той е звезда в тик-ток, но по-скоро в негативния смисъл на думата, тъй като е вземан на подвид от тийнейджърите.


В категории: Политика


Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
11
Коментара по темата
11.
Болен Посерков
28.04.2024 22:33:47
0
4
10 милиона евро които взе за златния пръст през 2013 година от ДПС свършиха. Нормално 10 години купон сега тихо.
Вървят парите не са за вечността, хи хи хи….
10.
партия ИЗРАЖДАНЕ
28.04.2024 21:23:36
1
4
ВГЪЗРАЖДАНИ и костя ги чака същата съдба
9.
Много сте зле с българския! Какъв език говорите?
28.04.2024 21:21:30
0
8
Той е звезда в тик-ток, но по-скоро в негативния смисъл на думата, тъй като е вземан на подвид от тийнейджърите.

Фкагман, как така е вземан "на подвид"?
Да не е "на подбив"? Хохохо
Много сте зле с изказа!
8.
Пусть всегда будет Солнце
28.04.2024 20:25:05
2
4
Копеикйн среща Вален:
Бяла Златке где така
Волен:Отивам в х-л Берлин ШИШИ да доя
Копейкин:Шиши мой лев да пръска
Волен:Еми КОЙ е момче от ДС сой
има той Московска връзка ,е малко яде бой
но пък кинти много в брой
Копейкин:Дедо му на Шиши е ДС Видин
за говарещи майчин език е той невидим
Волен:Коце аре чао бай бай бързам чи Шиши ши оди у Дубай
месец май
и знай
Атака Победа,Атака Победа
с нами Путину и Митрофанова
7.
Тончо
28.04.2024 19:47:41
1
11
" Той е звезда в тик-ток, но по-скоро в негативния смисъл на думата, тъй като е вземан на подвид от тийнейджърите."
Ко каза? Ко?
6.
!!!
28.04.2024 18:53:08
0
13
битките на волен вече са в тик-ток...ебати кретена
5.
Копейкин го очаква същата съдба
28.04.2024 18:41:02
1
12
Скоро
4.
Същата
28.04.2024 16:46:59
6
24
Съдбата на партия Израждане
3.
До 1
28.04.2024 16:44:45
12
31
Абе тъпа пипетке, кого лъжеш, 4 години чегъртахте ГЕРБ за да си назначите роднини, приятели и метреси като калинки-стръвници, после пак ГЕРБ ви е виновен!
Сигурно Бойко е фалшифицирал документите за Корал на Парапетко от Парапетката?!?
Пътници сте, Ники ще пътува в компания с Киро,Кокорко,Лена и останалата крадлива, корумпирана компания, но не по света а към панделата!
2.
Митьо Ушите
28.04.2024 16:40:35
5
12
Вжлев шапка на тояга боли го оная работа за политикатя.
За да изберат за министър човека на Пеевски - Емил Караникалов от квота "АТАКА"и после Емил да ЗАТВОРИ завод "Дунарит" който пращаще оръжия на Украйна с-у Москва .Русия нареди на бушона Делян Пеевски да му даде на Волен 20 МИЛИОНА лева да са почерпи да храни младата булка да води Волен младши на Руско училище и да са прай ня бохим художник в широкия апартамент 280 м2 в НАЙ-скъпия софийски кв.Доктарската градинка дето м2 жилище стигна до 7800 €-8200 € за 1 м2
1.
Хитрия Бойко
28.04.2024 16:18:40
46
34
Имам хиляди калинки в администрацията. Те са ми сигурния електорат. В Бургас също е така. Цели фамилии са в общината и общинските предприятия. Всички гласуват за ГЕРБ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за Летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за Летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Луно, Луно, земьо македонска или рисковете за нас  Знаете ли кои са ОМО „Илинден” и как реагират нашите управляващи на новоизбраните управляващи в РСМ Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Трагедия в Перник! Млад мъж загина при катастрофа Мотоциклетът е регистриран, а водачът му е бил правоспособен, каза началникът на „Пътна полиция” към ОДМВР- Перник Симеон Георгиев Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Детето на депутат гръмна друго хлапе на парти в Арбанаси Изстрелът е бил произведен с боен пистолет Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ
Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори