×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сглобката се разпаднала заради Нотариуса? Кирил Петков обвини Борисов, че хвърлил Габриел под автобуса


Сглобката се разпаднала заради Нотариуса? Кирил Петков обвини Борисов, че хвърлил Габриел под автобуса
Не може да си лидер и да се криеш зад 4 човека, които си изпратил да бъдат изпържени, каза Кирил Петков за Бойко Борисов
Тема в развитие
Мария Габриел обслужи мафията, Пеевски и Борисов взривиха всичко, обявиха от ПП-ДБ ГЕРБ отстъпили две министерства на ПП-ДБ, за да има правителство Пеевски побърза да подкрепи проектокабинета „Габриел“, от ПП-ДБ засега са против Кой ще е eвентуалният ни нов депутат от ГЕРБ – нахъсан бизнесмен от Несебър или най-успешният здравен мениджър в Бургас ПП-ДБ може да не подкрепят проектокабинета „Габриел“ Мария Габриел изненадващо предложи състав на правителство ГЕРБ: Преговорите приключиха, Габриел отива при президента в 16,00 ч. Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ ГЕРБ и ПП-ДБ още не са се разбрали, дадоха си нов срок - 24 часа ПП-ДБ готови да дадат 7 министерства на ГЕРБ, за да продължат заедно ГЕРБ обявиха на извънреден брифинг, че преговорите са провал, отиваме на избори
виж още
скрий
20 Март 2024, Сряда, 08:27 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Нейната репутация е унищожена с политически ход, който в света не бе известен, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“

Има две неща, с които не се съгласихме до последния момент. Първото бе реформата на службите. Текстът за следствената тайна пък бе предложен за специални случаи като този за Мартин Нотариуса. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Има една голяма голяма група в съдебната система, която е свързана с Мартин Божанов, но се крие зад следствената тайна, добави той.

„Искахме да има ясна дата – до 31 юли да бъде завършена. Те казаха, че са готови, но говореха за „някога“ и добавяха „може би“. Имаше текст за следствената тайна, който бе предложен за специални случаи като този за Нотариуса“, заяви депутатът. 

„Публичността ни помага. Ние показахме нашата последна версия на договора, която бяхме готови да подпишем. Появява се една от дамите в последната вечер с документ, подписан от Мария Габриел и казва „Ето подписания договор“. Разбира се, отворихме го и погледнахме датата за службите, няма я и отговорихме, че това не е документа, за който сме говорили“, добави той.

„Въобще не може да се говори за пращане на избори, но това, което вчера се случи, е безпрецедентно. Бяхме се събрали 100 човека – министри и цялата парламентарна група. Всички не можехме да повярваме, че това бе направено. Това е една политическа измама. Аз се радвам, че не видях в листата на Мария Габриел и вас“, каза Петков на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова. 
 
„Да забереш някакви хора, които си решил и да изненадаш т.нар. си партньори по телевизора... Ние предложихме 9 човека, а те се появиха с десети, което беше малко като концерт изненада. Защо всичко това се прави? Аз вчера казах, че съжалявам Мария Габриел. Знам, че това не е нейната природа, но защо позволи Борисов да я накара да направи политическа измама“, попита той. 

„12 дни преговаряш и накрая ти се появява ново име, което дори не е било споменавано. Различни комбинации се предлагаха, но тази не сме я виждали. Конституцията даваше срок до понеделник да се представи папката с изпълнения мандат. Защо бяха тези 24, 12 часа? Защо се бързаше“, добавя депутатът. 

„Огромна грешка направи Мария Габриел и слабост, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос обаче е може ли лидер на политическа партия да знае, че хвърля държавата в хаос и да не се появиш дори накрая на масата и да питаш какво може да се направи. Той се скри. Не вдигна дори един път телефона през последните 10 дни. Аз не умирам да си говоря с Борисов въобще, но когато си политически лидер, не може да се криеш зад 4 човека, които си изпратил да бъдат изпържени“, коментира той.

„Борисов хвърли Мария Габриел под автобуса. Нейната репутация е унищожена с политически ход, който в света не бе известен – да отидеш с кабинет, който не е съгласуван“, заяви Петков. 

„Някой го гонеше от другата страна голям страх за службите. Какво можеше да направим? Искаме реформа. Страхът може би беше у хората, които ще бъдат сменени, а те може би имат някакви информации и тайни за миналото. Не мога да си обясня какво е толкова страшно да се направят реформите освен, ако нямаш някакви лични притеснения“, добави той.

След като Николаев го пита дали няма да има външен натиск, за да подкрепят ПП-ДБ правителство на ГЕРБ и на избори ли отиваме, бившият премиер каза, че знае само това, че кабинетът „Габриел“ е абсурден. 

„Всеки един от министрите дори си подписваше декларация, че не иска да участва в това. Когато дойде мандатът при нас, ние ще съберем всички национални съвети и всички коалиции – на ДСБ, на „Да, България“, на „Продължаваме промяната“ и няма да бързаме, ще мислим, защото да се хвърли България в хаос е най-лесно“, добави той.

„ГЕРБ трябва да разберат, че старият модел свърши, че идеята за хитрини, изнудвания, шантажи трябва да остане назад. Ние сме отговорни. Разбираме, че зад тях стоят стотици хиляди гласове, но и те трябва да схванат, че е време за поемане на реална отговорност“, заяви Кирил Петков.

„Едно нещо обещавам – като дойде мандата при нас, няма да сложа четири дами или четири мъже да стоят отпред и ние с Асен да се крием и да казваме „прави това, прави онова“, уверява той.

„Ние осъзнаваме, че сме във война и в момента Путин напредва. Тези избори при тях бяха страшна шашма. Трите аспекта, за които имаше най-голям натиск от страна на ГЕРБ, бяха да има техни хора бяха енергетиката, отбраната и страхът да се сменят службите. Това са нещата, за които през последните 30 години Русия е държала най-много да има контрол. Знаете откъде минава „Турски поток“. Важна е и обраната, защото сме стратегически партньор, както и службите, защото е известно колко агента бяха открити“, коментира депутатът.

„Вчера ни изненадаха. Ние очаквахме празна папка (б.а. да бъде предадена от Габриел на президента)“, добави той. 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
До 1
20.03.2024 15:54:40
0
1
От първия ден, от който се прегърнаха с герб.
На бойко закопа България .
14.
Гаргамел капут
20.03.2024 12:31:20
5
10
„Борисов хвърли Мария Габриел под автобуса. Нейната репутация е унищожена с политически ход, който в света не бе известен

Вярно е! Мария Габриел е свършена като политик на световната сцена. Оттук нататък може да се изявява като политик само у нас, щото българите не са махнаджии и какви ли не хора сме "избирали" за политици. Когато Бойко прецака Цветанов си казах, че надали има човек, който не би искал да прецака
13.
Мицотакис
20.03.2024 11:48:53
2
8
На Кирякис Фърфаракис му сцепиха халкакис и станакис по-голяма от на Асенис Кокоракис Тръбакис! ХАХАХАХАХАХ
12.
Цирк Канадски
20.03.2024 11:07:29
4
14
Изгавриха се до кафяво с Киро и ПП! Имало кашони с алкохол снощи и счупени чаши по масата.
Промяната са си продали партийната централа (на Чаталджагейт на Кралицата на Винетките) и затова ползвали чужда (на ДСБ).
Очевидци разказват как снощи ПеПетата са злоупотребили с кашони с алкохол. Кирил Петков чупил стъклени чаши и стъклени маси в миг на безумие и ярост. Кирчо Кретена е неуравновесен и с психични отклонения , зависим от алкохол и забранени субстанции.
11.
Цв
20.03.2024 10:56:35
5
14
С 2 думи, Кирчо чака мандата да го дадат на тях. И после? Кой ще гласува за тях? Много им се услади да управляват, докато ги подпират ГЕРБ И ДПС. Грозна гледка са всички.
10.
анонимен
20.03.2024 10:23:22
5
3
Кире, гледай баце да не те прати при братовчедката му танцьорка по танци Неделя от Смолян. Едно време, кой не слуша го изкареаха лух и ги пращаха, кой в лудница, кой в хулигабско училище до 7 клас в Ардино. А отгоре бяха войници и военно поделение. Бг е 90 на 10 процента българи, а родопите са на бспабвдпсгербрадев. Със силните на деня няма как да се борите. Съгласявайте се, както го стори госпожа Габриел, че виж са ви хвърлили с въже в кладенеца, вързвали ги и надолу нагоре докато получат гърчове и умрат по затворите не съгласни с режима след 44та. Наши деца сте, обичаме ви и не ходим да гласуване, защото взаимно се плюете, а не следва, Кирчо. Хвала за вас, трите ви дечица и тиха жена, евалла, шапка ти или ви свалям гн Петков. На запад хората не се делят, а им гледат банковите сметки, диоломи на запад и са приятели, набеден бил, че е крал, а е живял албанеца с 3 още в къща, виждайки диплома от Лондон отлична, банковата му сметка, бизнесмен, а и е забранено да се казва думста там или произбася циганин, пуснали го и по 18 часа работи заедно с българските от казънлъшко мъже той женен за ромка. Но тук е балканска българия кире, народа си иска путин ерго. Съгласявайте се. А може би е театър, за да има зрелища и хляб за журналисти и сие работещи, както ми бе казала туркинята Нежа с мъж Али от дпс. Не ги слушайте тях, пред народа се карат, а вътре си пият заедно кафето, но бе преди 15,20 г, а сега може би с вас младите е друго, но не бихте ги победили доган и бойко борисов, силни са и може да ви пуснат някой звяр да ви обезобрази или някой чадър, вълкът козината си мени, кире, но не и нравите.
9.
До 8
20.03.2024 09:58:53
2
15
Защо полу идиот, той си е абсолютно закръглен такъв.
Малко полежа и Панкрац - Прага за кражби на автомобили ама ай ся, голяма работа.
8.
До 6
20.03.2024 09:37:43
6
24
2 пъти е осъден за клевета полуидиота от банкя. Айде да спреш с лъжите, а?
7.
nezavisim
20.03.2024 09:34:40
2
11
Nyama li edin ot taka narecenite vodesti na sutresnite blokove na televiziite da popita kakvo pravi mishoka Denkov na 19.03 v 08c 15m v posolstvoto na USA.
6.
до 5
20.03.2024 09:32:28
13
18
Все още срещу Борисов няма произнесена присъда, но за сметка на това за Простото има решение на Конституционния съд. Я сега да видим кой е за затвора и кой не???
BTW, Простото, като незаконно заемащ длъжността министър, защо не върна заплатите??? Защото мисли единствено и само за себе си и не го интересува народа!
Много ми хареса коментара му, че Борисов не се държал мъжки. Кой го казва... Явно забрави бързо за парапета и колко мъжко е да чукаш секретарката си по разни апартаменти под наем...
5.
Прост еднокнижник
20.03.2024 09:15:11
5
35
Е то ако има реформи тиквата си влиза директно в панделката. Той си знае и, че ще излязат още неща в енергетиката, отбраната и т н. Това целия народ го знае. Нищо ново не казва.
4.
Боцмана
20.03.2024 09:14:04
25
25
Запомнете добре лицето на олигофрена на снимката горе! Такова недоразумение никога не е било досега на власт. Направи стотици бели, но скоро ще е блед спомен! А избирателите му да ходят да разнасят лимонада и искам да са много, ама много тихички.....
3.
ХХ
20.03.2024 09:12:11
19
28
Кирил Петков е патологичен лъжец, който няма намерение да спазва Конституцията.
Факти.
2.
Марк Твен
20.03.2024 09:06:12
19
25
Кирца, едно легенче за сълзите си вземи, не ги пилей. Поливай Африка instead. Нещастници. Хаха.
1.
ГРАЖДАНИН
20.03.2024 08:59:52
17
35
пп-дб се закопаха тотално
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори