×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Букеле от Ел Салвадор зашлеви шамар на глобалния елит


Как Букеле от Ел Салвадор зашлеви шамар на глобалния елит
Постигнахме това, като отрекохме глобалният елит. Казахме им - стига, призна харизматичният президент Наиб Букеле
29 Февруари 2024, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Сорос и неговите приближени удариха на камък 

Президентът на Ел Салвадор Наиб Букеле, който бе избран с цели 84% от гласовете, вече е световен феномен. За 4 години той трансформира Ел Салвадор от най-опасната държава в света до най-безопасната. Преди няколко дни в една историческа реч пред най-голямата консервативна конференция в САЩ той разкри как е постигнал това - с противопоставяне на глобалния елит и особено на Сорос и НПО-тата. Всякакви мои думи са излишни пред гениалната му реч, така че нека просто ви преведа най-важните части от речта му:

“Неизбраните бюрократи искат да вкарат законите. Кой ги е избрал? Те нямат демократичен мандат. Ако искат място на масата, трябва да отидат на избори. Нека хората гласуват! Няма да им хареса резултата, обаче, ако изборите са честни и свободни. Кой избра Сорос, да диктува законите и политиката? Защо се чувства, че може да си прокарва идеологията? Нека ви кажа нещо - Сорос и неговите приближени удариха на камък в Ел Салвадор. Благодаря на Господ, салвадорците вече са имунизирани срещу Сорос. Никой вече не вярва на неговите лъжи там. Ние имахме честни и свободни избори и спечелихме с над 84% от гласовете.”

"Най-готиният президент в света" върви уверено към втори мандат, след като преобрази Ел Салвадор

Всъщност, Букеле дори спестява много от своята борба, която действително си струва да се проследи - през 2021 САЩ прехвърля пари от финансовата помощ на държавата, към обществения сектор (НПО-та). Това се случва малко след като Джо Байдън, тогавашният президент на САЩ, отказва да се срещне с него - въпреки, че бившият президент Доналд Тръмп е бил в много добри отношения и се е радвал на действията на Букеле.

Много от хората на Букеле са включени в лист за корупция, което САЩ използват като извинение да финансират НПО-та. Букеле публично обвинява двама депутата, че се опитват да отцепят половината му политическа група и да го оставят без власт. Според него посолството на САЩ прави тази инициатива. Те отричат, но двамата депутата са изключени от политическата си група и правителството се спасява. Благодарение на това, Букеле успява да прокара закон против чуждестранните агенти. 91 акаунта в социалните мрежи на журналисти и активисти са забранени, което пряко позволява на президента да прокара своите инициативи.

“Хората в Ел Салвадор се събудиха. Вие също можете. Глобалният елит чува нашият успех и го е страх от вашият. Свободният избор на хората да избират своите лидери е нещо, което те мразят, защото не могат да го контролират. Вие това сте го изпитали в САЩ. Глобалният елит контролират основните медии, финансират кампании, прокурори. Те се възползват от властта си, нападат политически противници. Ние в Ел Салвадор не използваме съдебната система като оръжие. Нещо, което на вас ви звучи познато, но ние не го правим там. Кой накрая се оказва диктатор? Глобалният елит в медиите работи заедно, те пускат едни и същи истории, снимки, да си прокарват идеите. Вие знаете за какво става въпрос тук в САЩ, ние също се борихме с това в Ел Салвадор.”

Какво точно се случва в Еквадор и защо цяла Латинска Америка следи битката срещу мафията

“Институциите бяха направени да служат на хората, а не обратното. Например финансовата ситуация. Когато говоря с консервативните ми приятели, те казват, че проблемът е високи данъци. Но те грешат. Да, данъците тук са високи, прави сте, но не това е истинския проблем. Проблемът не е самите данъци, а това, че те не финансират правителството. Дори тези високи данъци, по-високи от много други места в света, не финансират правителството. Правителството се финансира от държавни облигации. И кой ги купува? Предимно федералния резерв. А как федералния резерв ги купува? Като принтира пари. Какво има зад парите? Държавните облигации. Тоест, финансира правителството, като принтираш пари от нищото. И някой ще пита - ако държавата може да прави пари от нищото, защо събира данъци? На теория звучи разумно, нали, ако могат да принтират безкраен брой пари, за какво са им данъци? Отговорът е прост, но много шокиращ - истинският проблем е, че плащате високи данъци, за да наложите илюзията, че финансирате правителството, докато го правите. Шокиращо, но истина. Държавата се финансира от принтиране на пари. Хартия, зад която стои хартия. Балон, който ще се спука евентуално. Ситуация, която ще се влоши, защото ако повечето американци и останалият свят разбере за тази измама, доверие във валутата ще се загуби, доларът ще падне и западната цивилизация с него. Ако следващият президент не направи необходимите политики, рано или късно балонът ще се спука. Още има време. Не трябва да се правят същите грешки като 60-те и 70-те, може да скочите, преди да заври водата. Да се спечелят избори не е достатъчно - трябва реорганизиране на правителството, трудни решения. Ще е трудно, системата ще се бори с промените, но имате право да решите собствената си съдба. Решението за посоката на Ел Салвадор беше наше и продължава да е наше, не толерираме да ни казват какво да правим. Така постигнахме немислимото - против всичко успяхме да постигнем немислимото, като превърнахме Ел Салвадор от най-опасната държава в света, към най-безопасната. Постигнахме това, като отрекохме глобалният елит. Казахме им - стига. И това е моето послание към вас. Бийте се. Защото накрая ще си струва!”

Дори речта на Хавиер Милей пред Световния икономически форум бледнее пред 10-те минути на Наиб Букеле. Зад него стоят и неоспорими, зашеметяващи резултати.През 2019 година Ел Салвадор избира 37-годишния Букеле за свой президент. Държавата е една от най-опасните в света и изостава от други южноамерикански републики.

Букеле решава да натика всичките престъпници на Ел Салвадор в затвора. Бруталната му политика е критикувана от НПО-тата като нарушаване на човешки права, но той им казва да си гледат работата. Според него те искат Ел Салвадор да продължи да има проблем с престъпността, за да има причина да получават заплатите си. През 2023 той вкарва над 70,000 души в затворите, въвежда строги политики против насилието и призовава родителите да спрат децата си от престъпния живот, който води до затвор или смърт.

Резултатът е колкото шокиращ, толкова и очевиден - Ел Салвадор е една от най-безопасните държави в света в момента, а икономиката тръгна рязко нагоре. Букеле беше преизбран с 84% гласове, след като първият път имаше 53% подкрепа.

Днес неговата подкрепа е 87% и расте. Той е обявил, че следващата му цел е война срещу корупцията, по същия начин като тази с насилието - просто ще построй огромен затвор и ще натика в него всеки корумпиран политик и чиновник. Като е направил лична молба към главния прокурор на Ел Салвадор да започне разследването от собственият му кабинет.

За финал бих искал да посоча - Ел Салвадор има население от 6 милиона души. А много от проблемите им звучат подобно на нашите…

Автор: Виктор Блъсков за вестник Труд.


В категории: Политика


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
13
Коментара по темата
13.
Бюро "Veritas"
01.03.2024 10:44:42
1
2
Други достойни АКТЬОРИ президенти досущ като ЕВРЕЙНА Зеленски

ФИДЕЛ КАСТРО Руз--В Световна Еврейска Енциклопедия пише:Фидел Кастро син на богат плантатор ат Галисия -Северна Испания Испански ЕВРЕЙН сефарад от Северноафрикански произход(марокански евреи) на иврит КАСТРО-са първосвещенеци чернокожи евреи от Етиопия и РУЗ-на иврит ПоТАЕН,СКРИТ,секретен
Президент Венецеула НИКОЛАС МАДУРО-семейство Марокански ЕВРЕИ от рода МОРОШ(на иврит Бандит,Престъпниж)
Бившия президент на Бразилия
МИШЕЛ ТЕМЕР-Произход ЛИВАНСКИ маронит католик с еврейска фамилия(ТЕМЕР-на иврит ПАЛМА финикова)
Либийския президент
Моамер КАДАФИ-произход ЕВРЕЙН сефарад на иврит КАД-Пламтящ,Огнен
АФИ-на иврит ГНЯВ,Ярост
Новия премиер Франция
Габриел АТАЛ-произход с Тунизийско-Марокански евреи сефарад,Немски еврейска хазарска жилка

Все едно до направят(родения в Швейцария ,турски еврей ,учел и школован в Тел Авев) Даниел ЛОРЕР президент на България и да ви кажат че е "българин" и той се БОРИ за Интересите на България-звучи като фантастика
12.
Бюро "Veritas"
01.03.2024 10:18:54
0
3
БУКЕЛЕ-еврейска фамилия на иврит БУКЕЛЕ е ОЛЕКНАЛ,простичък,семпъл
невзрачен

Нещо като по Меден реднишки:Кво стаа уе ЛЕЕК
Ншщо ве ЛЕЕК
11.
Пропаганда
01.03.2024 09:10:46
2
4
Букеле е просто поредния латинодиктатор.
Забавното е, че самият той е евреин, а се прави на умряла лисица
10.
Ленчето
29.02.2024 22:43:22
15
15
300000 реално работещи хранят милиони долни комунисти крадящи парите им и тези на държавата.Озверелия експеримент с втора употреба хора ще приключи c гетовизация,масова наркомания и банди.У беге остана само неспособна страхлива долнопробна Tuня от UDиоТи! Пълноцените умни и можещи хора напуснаха отдавна Да родиш деца в гетото Бг е самоубийство предвидимо е бъдещето им.Човек е свободен да се махне от където е роден не бъди нищожество-напусни k0птористанa завинаги или мPU Роб!!!
9.
Mda
29.02.2024 22:20:59
24
13
"Когато на плебеите им трябва герой, ние ще им го доставим" - Албърт Пайк, 33-та степен масон

Много лесно се прави държавата безопасна след като си пращаш престъпниците в САЩ! А пък за удвоеното си нищо (2х0 е все нищо), да се хвали когато успее, ако изобщо успее, да го превърне в нещо годно за използване, защото има доста дълга опашка от международни престъпници със същите намерения, а пък те са доста по-високо в йерархията от него и ужасният фиат е кът! Не че съм поклонник на мошеничеството с фиата, но решението не е още по-голямо и беззаконно мошеничество.
8.
Капитан Морган
29.02.2024 22:13:59
31
9
Мухахахахаха, Глобалният елит дори не е чувал за микроорганизма Буле.
7.
Някоя си
29.02.2024 21:57:10
9
23
Само не разбрах защо се споменава южна америка, като Ел Салвадор не се намира там, просто си е в централна америка.
6.
ББД
29.02.2024 21:57:02
8
109
Автор:
ВИКТОР ПЕТЬОВ БЛЪСКОВ
5.
Либерастити ПП-ДБ това ги чака
29.02.2024 21:44:37
78
44
Всички ДС наследници у нас са на хранилката на Сорос!
Правилно е забранил НПО-тата!
У нас НПО-тата + Радев направиха БГ Майдан и завзеха властта!
Сега искат всичко, въпреки че не са получили доверие от Народа!
В Салвадор забраниха мадуровсите и няма ала-бала с флашки и преференции!
Време е да си върнем нормалността!
НПО-тата на сапун!
4.
???
29.02.2024 21:23:03
81
47
В БГ кога ще се изгонят слугите на Сорос розовите комундели, НПО Америка срещу България, Отворено общество, розовото пони от ЛГБТ сектата?
3.
Бюро "Veritas"
29.02.2024 21:21:38
28
6
НабибЛивански крипто ЕВРЕЙН родата му е от Беетлеем ИЗРАЕЛ
С бай Дончо ТРЪМПа са авери въ.тят кинти от НАРКОсделки с Венецуелско бело
Първата дъкурь на Тръмп е омъжена за еврейн и приемаа още 2007 ЮДАизма
Втората по малка дъщеря на ТРЪМП Тифани Тръмп е омъжена за ЛИВАНски бизнесмен милиардер търговец и вносител на коли от ЕС за Нигерия(родата на Ливанския ЗЕТ на Тръмп са потомсгвени златари лини бижутери на Нигерийски петролни шейхове)
Даже ФЛАГА на Ел Саляводар е проекция на ИЗРАЕЛския флаг(2 сини линии по средата бял фон-шарката"Талит")
2.
Биткойн
29.02.2024 21:16:28
36
14
И нито ред за това чв Ел Салвадор е първата страна в света признала Биткойн за официална валута. И първата страна в света купуваща биткойн с държавни пари. Днес инвестицията им е удвоена.
1.
явно е
29.02.2024 21:08:36
9
36
че има съмишленици.И не управлява в сглобка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори