×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдия в Несебър шашна проверяващи, предложиха го за отличие


Съдия в Несебър шашна проверяващи, предложиха го за отличие
ВСС отличи Валери Събев по повод проверка от Инспектората и след препоръка на ръководителките на РС-Несебър и ОС-Бургас
29 Януари 2024, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Приключвал всичките си дела в срок при свръхнатовареност, направил три преюдициални запитвания към Съда на ЕС, участвал в обучения и изследвания

Висшият съдебен съвет (Съдийската колегия) отличи млад съдия от Несебър. Става въпрос за Валери Събев, който се оказа свръхнатоварен, но въпреки това приключва всичките си дела в срок.

На последното си заседание във вторник членовете на ВСС одобриха единодушно да поощрят съдията с отличие „служебна благодарност и грамота, за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества“.

Предложението идва от Росица Темелкова – председател на Окръжен съд-Бургас. То пък е провокирано от планова проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), извършена през 2023 г. за периода 2021 – 2022 г. в Районен съд-Несебър, както обясни на заседанието на ВСС Драгомир Кояджиков.

В акта за резултатите от проверката е обърнато особено внимание на правораздавателната дейност на съдия Събев, като са отчетени отлични показатели, без допуснати просрочия през проверявания период. За двете години са му разпределени общо 1453 бр. дела, като заедно с несвършени от минал период е разгледал 1653 дела и приключил 1445 броя, посочват от ВСС.

Проверяващият екип е отчел, че през годините, както и към момента на проверката, съдия Събев работи компетентно, задълбочено и активно, което налага извод за образцово изпълнение на служебните му задължения. Той е изготвил три преюдициални запитвания, отправени до Съда на Европейския съюз, по граждански и наказателни дела, образувани пред Районен съд – Несебър. Въпреки високата действителна натовареност при разглеждане и приключване на делата, той е участвал като преподавател в обучения, организирани от НИП, както и в работни групи и изследователски общности, свързани с анализ на съдебната практика по някои производства по закона за наследството и семейния кодекс, информират още от Висшия съдебен съвет.

Справка с акта от проверката на ИВСС в Несебър показва, че съдия Събев действително е впечатлил сериозно комисията.

„С отлични показатели и без допуснати просрочия през целия период се откроява работата на съдия Валери Събев, което е похвално и трябва да бъде отличено. Съдия Нина Моллова-Белчева също през 2022 г. няма просрочени решения“, се посочва в документа.

„Показателно е, че съдия Събев няма изобщо просрочени актове през двете проверявани години, съдия Нина Моллова-Белчева през 2022 г. няма просрочени решения. Останалите съдии са допуснали просрочия. Предвид горното, като отчитаме старанието и извършената работа, проверяващият екип препоръчва съдиите в РС-Несебър да продължат усилията си за недопускане на просрочия и произнасяне на съдебните решения в срока по чл. 235 ГПК. Похвално е старанието на съдия Събев, който няма нито един просрочен акт по граждански дела, независимо от натоварването, през периода на проверката и през 2023 г., което трябва да бъде поощрено от административния ръководител на съда“, пише още в акта.

„Проверяващият екип намира, че трябва да бъде отбелязана и откроена работата на съдиите и на съдебните служители в РС-Несебър, което оставя отлични впечатления. Анализът на проверените граждански дела и получената от съда информация показват отличната практика на съдия Валери Събев, който не е допуснал нито един просрочен акт през проверявания период и през 2023 г., през годините е работил компетентно, задълбочено и активно, което трябва да бъде поощрено“, посочват проверяващите.

Според справка на „Флагман“ съдия Събев е роден през 1985 г. в Горна Оряховица. Завършил е право във Великотърновския университет. Стартирал е като съдебен помощник, станал е младши съдия през 2013 г. в Окръжен съд-Велико Търново. В РС-Несебър е от 2015 г. Придобил е статут на несменяемост през 2019 г. В момента е с ранг „съдия в апелативен съд“.

Препоръка Валери Събев да бъде отличен е дала и председателката на съда в Несебър Мария Берберова.

 


В категории: Несебър


11
Коментара
Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 1
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Камбаната
31.01.2024 22:14:09
0
2
За Берберкова бутилка с водка нали я пие като вода
10.
Заради обрязани
31.01.2024 11:00:34
0
1
Одрязания език ,колешките и по съдба и братчетките и,тормозят детето ми,боже прогледни!
9.
Бай Пенчо
30.01.2024 10:56:28
1
24
Ето да го издигнем за Главен прокурор.
До там я докарахме да се чудим как е възможно някой да си върши работата и да го награждаваме за това.
8.
Ако няма гръб
30.01.2024 07:50:26
0
48
Цял живот ще се гърби от работа и гърбица ще хване, а някой тъпан от ПУЦА в Благоевград ще го издуха с 200 на горе, например като Деса от Дулово.
7.
Късмет
30.01.2024 07:23:23
5
23
Имало е момчето късмет, че не са му дали делото на Очите. Не знам колко време щеше да го върти и отлага.
6.
Флагман
30.01.2024 07:11:33
4
9
Лапаме на всички които са на власт
5.
Чакам
29.01.2024 23:09:37
2
33
Браво на човека ! А кога ще върнат прокурорите в МВР , стига само са стояли да лапат големите заплати , и мангизи по заслуги , върнете ги малко работа да свършат, повечето са бивши разследващи , ама като станат прокурори , много бързо забравят от къде са тръгнали и вирват нослето нагоре . Връщат празни работи с хиляди указания за да симулират натовареност , и само забатачват положението ! Като гражданин ми писна да ме викат по 30 пъти за едни и същи работи , хайде да се стягате !
4.
Мда
29.01.2024 23:07:04
1
25
А за някои прокурори там нещо да кажете?Или по-хубаво тихо
3.
Запознат
29.01.2024 21:46:24
5
33
Напълно заслужена оценка за съдия Валери Събев!
2.
Ъх
29.01.2024 21:32:45
3
31
И на нея грамота и на нея! Много натегачи има! Ама защо не проверят прокуратурата? Да дадът един златен медал на прокурор Русев! Топ професионалист по забатачване и претупване на дела! Ордер стара планина за всички другари и другарки от съда и прокуратурата в Несебър! Истински професионалисти!
1.
Въхх
29.01.2024 21:20:57
3
27
няма ли грамота за тази старателна душа Берберова, тя живее за аплодисменти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори