×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строят три нови училища в Бургас (СНИМКИ)


Строят три нови училища в Бургас (СНИМКИ)
Учебното заведение в кв. Крайморие ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“
25 Януари 2024, Четвъртък, 15:30 ч.
Автор: Флагман.бг

4 съществуващи училища и детски градини ще бъдат модернизирани

Пет проекта на Община Бургас в сферата на образованието са одобрени и имат сключени договори за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Те касаят изграждане на 3 нови училищни сгради и модернизация на 4 съществуващи училища и детски градини, съобщи кметът Димитър Николов.

„Така ще се удовлетвори потребността от осигуряване на още 1254 допълнителни учебни места в тези училища и ще се създадат условия за преминаване на учениците им в едносменен режим на обучение“, допълни още кметът Николов.

Според ресорните зам.-кметове по строителство и образование на Бургас Чанка Коралска и Михаил Ненов проектните дейности ще обхванат общо 7 обекта – 5 училища и 2 детски градини.

„Благодарение на тези проекти на Община Бургас ще се изградят 3 нови сгради – корпус на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, пристройка на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и ново училище в кв. „Крайморие“. Цялостна модернизация ще бъде извършена на други 2 училища – ОУ „Антон Страшимиров“ и ОУ „Георги Бенковски“, и на 2 детски градини - ДГ „Вълшебство“ и ДГ „Ален Мак“ в кв. „Сарафово“, сподели зам.-кметът „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Михаил Ненов.

Проектът „Надграждане на образователната инфраструктура в Община Бургас, чрез изграждане на нови сгради към училища“ включва строителство на нови сгради на ОУ „Христо Ботев“ - кв. „Сарафово“, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и училище в кв. „Крайморие“, което ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване за пълноценното им функциониране.

Новопостроените сгради ще бъдат с първично енергийно търсене, т.е. с 20 % по-ниско от изискването за сграда с близко до нулево нетно потребление на енергия, а крайните ползватели ще бъдат 1254 ученици.

„Активно ще работим и ще следим за качеството и сроковете на строително-ремонтните дейности до успешния край на проектите“, заяви на срещата зам.-кметът „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ Чанка Коралска.

Останалите 4 проекта са за „Модернизация на образователна среда” и включват ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Георги Бенковски“, ДГ „Ален мак“, кв. Сарафово и ДГ „Вълшебство“. В тях ремонтните дейности ще обхванат въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ново обзавеждане и оборудване, и осигуряване на достъпна среда.

В двете училища ще бъдат изградени STEM центрове и специализирани лаборатории, които ще бъдат обзаведени и оборудвани с необходимите технологични средства, както и панорамен външен асансьор за осигуряване на достъпност. Чрез модернизацията и мерките за енергийна ефективност в сградите ще се подобри състоянието на околната среда и комфорта за учениците, и ще създаде условия за утвърждаване на интерактивни методи на обучение и повече практически занятия в учебните заведения.




В категории: Бургас


Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
15
Коментара по темата
15.
гост
26.01.2024 09:32:04
0
1
Хитър Митко и екип ще изградят новите училища на принципа на велоалеите.
14.
....
26.01.2024 08:43:12
0
3
а с какъв акъл строят сграда в двора на Френската само не разбрах??? живущите вътре с малко по-лъвски скок и са направо в класните стаи през прозореаца?какво е това безумие?
13.
какъв е смисала кмете
25.01.2024 23:04:08
0
4
децата се раждат все по малко, града се обезлюдява, повечето училища и университети стоят празни, не могат да си запълнят квотите, а вие строите още училища, къде ти е логиката бате митко, вместо да пилееш пари за глупости вземи асвалтирай илиците около центара и района около центара
12.
снимки
25.01.2024 21:12:17
1
4
ще си останат на снимки. нали Чичо Митко !?
11.
Бургазлия
25.01.2024 19:40:22
1
8
He paзбрах ще се строят нови училища или само некви пристройки към вече съществуващи?
Пак некви щменди капели за усвояване на парички и наши фирми да строят нещо там да имат работа щот инск са гола вода без работодателя Община Бургас!
10.
А , РПУ в кс.М.Рудник кога ?
25.01.2024 19:31:37
2
7
А , РПУ в кс.М.Рудник кога ?
9.
Тулуп Методиев Банкянски
25.01.2024 17:45:48
1
15
505 милки бюджет, мин 30 процента в чекмеджета, долапи и офшорки... 2 милирада са минали през общината за последните 10 години, мислете му за кво става въпрос. И някой с тия пари после молове ще купуват и скъпи сгради ще строят да ги изпират... Двамата адаши да не ни мислят за толкова прости щото не сме!!!
8.
Българина
25.01.2024 17:34:14
1
4
По-добре укро-кръв (бяла) отколкото харабески... :) Айде честито.
То утре-вдругиден и руска може да има.
7.
възмутена
25.01.2024 17:28:38
6
13
Ще има за Укрите! Те раждат тук и са с по три деца! Искат нови училища, ама докога ще ги хрантутим.Българите избягаха и ще станем украински град!
6.
!!!
25.01.2024 17:02:44
2
21
Нови училища и големи заплати- деца и учители няма."Съвременно образование"= на неграмотност и изпуснато поколение.
5.
Поздравления
25.01.2024 16:39:24
20
13
Бургас има нужда от нови и модерни училища.
4.
Флегми
25.01.2024 16:31:00
4
38
Кажете колко ще изпратят в офшорни сметки, в чекмеджета и кюлчета. Тея училища са прах в очите на хората.
3.
до 2
25.01.2024 16:02:16
1
35
точно от такива схеми децата им са в скъпи колежи в Англия и свижат с частна охрана или си купуват лукс апартаменте в к-с "Макси'(3000 € м2) арабски коне жребци за 250.000 £ в Южен Лондон
2.
Владимир Методиев Ердоган
25.01.2024 15:46:14
4
41
С откраднатите пари покрай тези схеми доста от замесените ще си пратят децата да учат на запад и няма да ги оставят в това корумпирано постсъветско гето.
1.
пак майтапи
25.01.2024 15:35:09
12
63
Населението в Бургас намалява, икономиката е на дъното, деца се раждат все по-малко, а загрижената Община строи училища сега... Пак схеми, нищо повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори