×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията


Бургас – паноптикум от областни управители на (не)коалицията
Пламен Янев, Михаил Хаджиянев, Емил Соколов, Христина Хаджиатанасова, проф. Мария Нейкова и Стоян Арнаудов – нищо чудно от утре да се появят и още имена
25 Юли 2023, Вторник, 16:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

И няма нищо чудно в поведението на проф. Нейкова от вчера, когато (не) на изпроводяк събра политическия елит на региона

(Не)коалицията, която управлява България под формата на ротационно правителство, начело с акад. Николай Денков, роди в Бургас паноптикум от областни управители – цял музей от восъчни фигури, някои от които силно вярващи в себе си, че са неповторими и недостижими с интелектуални и управленски качества.

Бургаска област всъщност бе първата област след сформирането на правителството, в която бе категорично ясно името на новия губернатор – икономистът Пламен Янев от ПП „Средна европейска класа“, настоящ най-близък съратник на националния лидер Константин Бачийски.

Бачийски пък се ползва с огромното доверие на Кирил Петков и Лена Бориславова. При това още от предходните парламентарни избори, когато за пръв път предостави своята партия като мандатоносител на Промяната.

Дилемата на Бачийски за нов областен управител – Янев или Симеонов

Минаха вече два месеца обаче, в които пъзелът върху картата на България с нейните области постепенно и почти напълно вече е запълнен с имената на новите губернатори. Само в Бургаска област кутийката стои незаета. Това междувременно роди и паноптикумът от иначе авторитетни личности в Бургаска област, подавани от различните партии в (не)коалицията.

Върхът бе вчера, когато в сградата на ул.“Цар Петър“ проф. Мария Нейкова – като пълноправен областен управител покани политическият елит на законодателната и местна власт – но не за да се сбогува, а за да очертае хоризонт от задачи, за които са нужни години напред, за да бъдат решени.

Адв. Михаил Хаджиянев измести Пламен Янев за областен управител на Бургас?

Колкото и странно да звучи, в голямата заседателна зала в понеделник на крака дойдоха кметове, председатели на общински съвети и депутати показвайки на останалата от поредното служебно правителство на Радев проф. Нейкова, че високо я ценят и самото им присъствие е израз на уважение.

Днес от пресцентъра на Областна администрация разпространиха съобщение след организираната среща, за която се казва следното:

„На организирана от проф. Мария Нейкова среща в Областна администрация с народни представители от Бургаския избирателен район, кметове на общини и председатели на общинските съвети в област Бургас бяха обсъдени предизвикателства и приоритети за развитието на региона. Присъстваха също зам.-областните управители Мария Ценова и Пламен Янев.

Акцентът беше поставен върху лошата или напълно липсваща пътната инфраструктура, честите аварии на ВиК системата, реконструкцията на ГКПП-Малко Търново, изграждане на укрепителни съоръжения в държани имоти в местност „Ъгъла“ - кв. Сарафово, създаване на Фармацевтичния факултет към университет "Проф. д-р Асен Златаров" и други важни теми за областта.

„Решаването на тези въпроси несъмнено има важно обществено значение за област Бургас и затова аз и колегите ми от Областна администрация ще работим приоритетно за това. Благодаря на всички присъстващи, че се включиха в обсъждането с отговорност и загриженост и показаха активна обществена позиция и готовност за съвместна работа“, каза проф. Мария Нейкова."

Проф. Нейкова наистина показа качества, не просто свръхактивност и заради това не бива да се учудвате от проявеното към нея уважение на всички тези мъже, врели и кипели от години в политиката

Това поведение от страна на проф. Нейкова е знаково и в никакъв случай не прилича на изпроводяк. На практика тя демонстрира готовност за включване в предстоящия местен вот и нищо чудно да я видим като кандидат за кмет, ако в следващите няколко седмици се оформи достатъчно солидна организация около президента Румен Радев.

Но от друга страна, със сигурност проф. Нейкова има информация, че може да си изкара и целия сезон на поста, ако дрязгите в МС продължат та и заради това тя си е очертала приоритети.

Какво се случва през последния месец в МС и защо Бургаска област е толкова важна?

Тук край морето са най-проспериращите общини, които са гордост за ГЕРБ и Борисов не иска да ги предаде в ръцете на областен управител, който би спира всяко решение на Общинските им съвети.

Най-вероятно заради това като алтернатива определени сили, свързани с ГЕРБ, предложиха на МС юриста Михаил Хаджиянев – настоящ председател на Районната избирателна комисия (РИК) Бургас. Той е надпартиен, консенсусен, компетентен. Почти сигурно бе, че след като Борисов отстъпи постовете за областен управител на София и Пловдив, в Бургас няма да е проблем Хаджиянев да поеме губернаторския пост. 

Междувременно се оказа, че всяка партия от (не)коалицията си има свой фаворит за областен управител и всяка от тях сложи името му „на масата“.

Така например от „Да, България“ предложиха адв. Христина Хаджиатанасова, която е била дългогодишен член на РИК Бургас и със съображението, че губернаторът трябва да е юрист, за да не бъде подвеждан от съветници, ако не може да се справи с правната материя на местната власт.

От ПППП също са проявили ревност, че областта е прекалено голямо, вече имат структури по общини поради което е нормално да предложат своя кандидатура за областна управа. От Бургас структурата е изпратила името на Емил Соколов – доктор по история от университета в Ексетър и политически анализатор.

Още по-комична е картината с паноптикума в Бургас, ако добавим към нея и друго име – на адв. Стоян Арнаудов.  Той е бивш директор на общинските имоти в Община Бургас от втория мандат на Димитър Николов, след това стана старши юрисконсулт на Общината, но впоследствие премина на частна практика като адвокат, като през последната година представлява ПППП в РИК Бургас.

Флагман.бг няма информация кой е предложил Арнаудов за областен управител като евентуална алтернатива на Пламен Янев. Според една от версиите това е Константин Бачийски, но според друга кандидатурата идвала от Даниела Божинова, лидерка на „Зелените“.

При това положение нищо чудо проф. Нейкова да продължи да е областен управител и след утрешното заседание на МС, когато се очаква да бъдат оповестени имената на новите губернатори. Забавянето на това огласяване било именно заради раздора в Бургас.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Оптимист
26.07.2023 10:15:09
1
2
СПЕШНО СИНЯ ЗОНА ВЪВ ж. к. ВЪЗРАЖДАНЕ !!! КМЕТЕ СЪБУДИ СЕ! ЗАДАВАТ СЕ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ!
16.
Дарт Мол
25.07.2023 23:40:37
6
5
Иии всички са на светлинни години след Вълчо Чолаков .
15.
Папионка
25.07.2023 23:10:38
4
6
От всички изброени, съм работил с всички, само Мария Нейкова има хъс и смелост да заяви позицията си, другите са хлъзгави колкото и не можете да си представите...
14.
Диана Иванова
25.07.2023 18:52:57
22
6
Г-жа Хаджиатанасова е доказан професионалист, изключително добър адвокат!
Пожелавам й успех и съм сигурна, че ще свърши много и добра работа!
13.
А бе Флагман
25.07.2023 18:52:09
1
26
Янев бил икономист. Аха, колкото едно магаре. Виж да урежда далавера става. Нейкова свръх активна. Аха ама на маса. Първа сяда последна тръгва. Хайде тоя път да назначат нормален умствено и психически човек, а.
12.
Позеленял
25.07.2023 18:46:57
3
21
Каква хаджиатанасова, какъв Арнаудов или Соколов? Майтапите ли се с хората или да? Лешперката Божинова дето потна вода не е пила ще предлага.
11.
Сетила се Мара, да се побара
25.07.2023 18:27:03
9
18
Време е банкетната кралица с тоалети за по 2-3 к. да си ходи. Или по - точно казано, всичко назначено при управлението на служебните кабинети, назначени от шапкаря Ради е вредно за бъдещето на България.
10.
Смях
25.07.2023 18:21:59
5
12
И е забравено да се уточни, че всички забавени проекти,както и кашата с Ясна поляна е надробена от служебното правителство.
9.
Смях
25.07.2023 18:09:17
4
18
само не може да разберем колко ми плаща тая Нейкова за да я рекламирате непрекъснато за нищо свършената работва
8.
Гледам
25.07.2023 18:04:50
3
17
Гледам ги всичките на снимките. Сериозни хора изглеждат с прилични пози на снимките. Само тази жена с черната коса на снимката с дълбоко деколте. Хубави гърди изкарала ама е мацка за дискотека а не за Областен с тази снимка. Толкова една прилична нормална снимка ли няма тази жена?
7.
хахахаха
25.07.2023 17:42:53
2
11
Флагман, в стремежа си да сте оригинални, ставате смешни. Паноктикум (хахаха) - Музей, в който са събрани восъчни фигури на известни хора или на други редки и ценни предмети.
6.
Елита на Бургас ли уеееее
25.07.2023 17:33:46
1
20
Като грабна една сопа ….
5.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
25.07.2023 17:09:37
1
33
Снимката на едната кандидатка като че ли е правена за сайта OnlyFans...
4.
морски
25.07.2023 17:05:48
2
34
Тази с черната коса- егати и дъртата зандана изглежда
3.
СМЯХ
25.07.2023 17:04:26
1
27
Това пък момченце нескопосано, Емилчо Соколов къде се бори? Този ако стане областен ще е пълно дъно на сегашният кабинет!
2.
.
25.07.2023 17:03:58
15
13
ИСКАМЕ СИНЯ ЗОНА В ЦЯЛОТО ЖК ВЪЗРАЖДАНЕ - НЯМА КЪДЕ ДА СЕ СПРЕ ОТ СЛУЖЕБНИ И ДРУГИ АВТОМОБИЛИ. НАПРАВЕТЕ СИНЯ ЗОНА СПЕШНО
1.
Еххх
25.07.2023 17:02:39
1
25
Подмазвачи от класа това сте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов Всичко се праща на Лена за одобрение, твърди лидерът на ГЕРБ Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори