×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За първи път в Бургас! Младите лекари отварят болница на открито - направете своята безплатна консултация


За първи път в Бургас! Младите лекари отварят болница на открито - направете своята безплатна консултация
Малко здравно градче ще бъде разположено в градинката до Часовника този петък, 7 април, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов
05 Април 2023, Сряда, 14:43 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Радостина ГЕОРГИЕВА

Ще ви прегледат специалисти по кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ болести

Бургас ще отбележи Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници с мащабна безплатна кампания по профилактика и превенция сред жителите и гостите на града. Събитието ще се проведе на 7 април от 09.30 до 17.00 часа в специално обособено здравно градче, което ще бъде разположено в градинката до Часовника. Там ще бъдат поставени 7 пункта и 2 линейки, в които всички хора, които желаят ще могат да консултират здравния си статус с лекари от различни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ болести. Това обявиха медиците от Сдружение „Младите лекари“ на среща с медиите в сградата на Община Бургас.

„Отскоро се учредиха като сдружение, но вече наброяват над 100 лекари и въпреки краткото време, имат много активности. Днес обявяваме още една прекрасна инициатива във връзка със 7 април. Ще организираме малко здравно градче тук, до Общината. Защото всички знаем, че няма добро лечение, ако няма профилактика и превенция на здравето. Към тях ще се включат и студентите ни по медицина“, каза кметът Димитър Николов и благодари на младите здравни специалисти за тяхната инициативност.

ЧУЙТЕ ПОДРОБНО КАКВИ ПРЕГЛЕДИ ЩЕ ПРЕДЛАГАТ МЛАДИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НА БУРГАС: 

Кампанията е съвместна с Община Бургас и Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя е под наслов „Болница на открито“. В една от шатрите студенти по медицина ще дават информация и ще правят демонстрация за оказване на първа медицинска помощ, като сърдечен масаж и обдишване.

„Нека повече граждани се възползват и проверят своя здравен статус. Профилактиката е много важна, защото всяко заболяване, което се открива в ранните стадии и се проведе лечение в ранен етап, това ще предотврати последващи усложнения и хоспитализации. Много е важно нашите съграждани да дойдат, да се прегледат и ако открием нещо по време на този скрининг, да може да реагираме и да насочим пациента за допълнителни изследвания“, каза д-р Стамен Пишев, председател на Сдружение „Младите лекари“.

Той допълни още, че ще се измерва артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и нарушения на зрителната острота, ще се изготвя диетичен режим. Д-р Пишев помоли гражданите, които имат изследвания от ортопедични прегледи, да ги носят.

Ще се извършват и ортопедични прегледи, които ще включват и разчитане на образни изследвания, оценка на ортопедичния статус, спирометрия, неврологични прегледи и кардиологични, които включват – електрокардиограма, измерване на артериално налягане и здравна беседа с пациента

Педиатърът ще бъде на информационната шатра, където ще консултира пациентите и ще участва в демонстрация на манекен за това как се оказва първа помощ.

В болницата на открито ще се включат специализанти, специалисти и студенти, като със сигурност ще бъдат над 40 души.

„Кампанията ще продължи и след това, в рамките на няколко месеца ще успеем да посетим всички пенсионерски клубове в Бургас, като ще направим базов скрининг и профилактика, ще проведем анкета и здравна беседа на хората“, каза на свой ред д-р Диан Господинов – зам.-председател.

Д-р Павел Минев от Сдружение „Младите лекари“ благодари на кмета за подкрепата на идеята и сподели, че целта е да се запази за максимално дълго време най-ценното за всеки човек – здравето.

Студенти по медицина от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще демонстрират как се оказва първа помощ при сърдечен арест и други спешни състояния.

Кампанията ще продължи до есента с пътуващи лекарски екипи, които ще посетят всички пенсионерски клубове в Бургас и ще популяризира здравословния начин на живот.

Участие в срещата взеха още Йорданка Ананиева – зам.-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, членове на Управителния съвет на Сдружение „Младите лекари“ и на Асоциацията на студентите-медици в Бургас.


В категории: Бургас


Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
10
Коментара по темата
10.
*********
06.04.2023 20:50:21
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Иванов
06.04.2023 19:48:42
0
1
В света няма случай някой да излекуван с консултация. Няма ли техника няма медицина. Доктор това е оператор на машина. Ако не може да прочете един резултат да си хвърли дипломата. Близо 75 проц. вършат елементарен тип дейности. Нито един от тях няма образование в областта на вис. технологии с говори за цена
8.
trol
05.04.2023 16:32:18
4
6
Те старите лекари в Бургас не стават за нищо, че какво остава за младите...
7.
Работещ
05.04.2023 16:24:21
2
16
КАТО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ......ИДЕТЕ ДА ПРЕГЛЕДАТЕ ХОРАТА ПО СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА.
ТАМ ТЕ РАБОТЯТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР И ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ.
МАЙ КАМПАНИЯТА ВИ Е ПРОСТО ДА СИ НАПРАВИТЕ ЕВТИН ПИАР-РЕКЛАМА, А НЕ РЕАЛНО ДА ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА.
ЗАТОВА ВИ БИЯТ ПО БОЛНИЦИТЕ И НЕ ВИ УВАЖАВАТ.
6.
Диетолог
05.04.2023 15:30:51
3
11
На председателя си кардиолог диетичен режим направете. Че току-виж получил инфаркт в здравното градче на Часовника.
Толкова млад, пък вече с шкембе.
5.
3
05.04.2023 15:24:56
3
4
Moga da ti kaja nivoto na kmeta po tova kak izglejdat trotoarite na Vuzrajdane.
Ste se vidim na letistete na Varna! ;)
4.
Бургас
05.04.2023 15:16:45
6
15
Това от тези лекари, които ги накараха да гласуват за ГЕРБ ли са?
3.
22
05.04.2023 15:02:06
3
10
kato chuya za mlad lekar i biagam.
Tova vse edno da te operira dete.
Ne iskam mlad -- iskam opiten i svetlina v zanayata
2.
ee
05.04.2023 15:00:07
1
6
Horata mrat zastoto niamat pari.

Az ne znam kakva bolnica pravi no po dobre da izvika psihoto vuv Obstinata. Zasto?

Zastoto pred obstinata plochkite sa chupeni. Gradinkata e mrusna i nepodurjana. Zeyat sgradi koito sa izostaveni. Pred Obstinata triabva da vleze bolnicata i da izlekuva vsicki nekarurnici tam ot tova da si misliat che rabotiat nesto i go vurshat dobre.
1.
Реалист
05.04.2023 14:57:25
1
25
В града има над 10 болници и поликлиники, хората имат лесен достъп до лекар, по добре да минат през селата в общината
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица
Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори