×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Принц Хари – „Черната овца“ на монархията


07 Януари 2023, Събота, 16:00 ч.
Автор: Флагман

Биографичната му книга побърка медиите във Великобритания

Мемоарната книга на принц Хари, появила се в Испания няколко дни по-рано от предвидената дата на световната премиера – 10 януари, съвсем очаквано предизвика истинска буря във Великобритания и отприщи поток от публикации за лудориите на принца в миналото, за съпругата му Меган Маркъл и обвиненията им към кралското семейство, за отношенията с брат му Уилям, които се влошават рязко след решението на херцозите на Съсекс да се откажат от задълженията си и да се преселят отвъд Океана, пише Труд.

Бой с Уилям

След документалния шестсериен филм по „Нетфликс“, излъчен в края на 2022 г., непокорният принц и американската му съпруга отново са в центъра на медийното внимание. Този път главният герой е Хари, който разказва подробности за отношенията в кралското семейство и по-специално към Меган. Тя е ябълката на раздора, заради която през 2019 г. по време на спор принц Уилям се нахвърля върху по-малкия си брат, хваща го за яката, разкъсва верижката му и го събаря на пода. Той нарича Меган "трудна", "груба" и "дразнеща".

„Паднах върху купата за вода на кучето, която се счупи под гърба ми, парчетата се врязаха в мен. Лежах там за момент, замаян, след което се изправих и му казах да се маха“, пише в книгата си Хари, цитиран от в. „Гардиън“. Уилям призовава брат си да отвърне на удара, но след като това не се случва, по-късно се извинява и го моли да не казва на Меган за случилото се.

Резервен

Това е само един щрих, който подсказва съдържанието на книгата на принц Хари, в която не е пощадена и Кейт Мидълтън. Всъщност принцът и принцесата на Уелс са най-засегнати в съчинението и обвинени в това, че създават негативен медиен образ на Хари и съпругата му, за да останат единствените звезди в кралското семейство. Затова пък новият крал е представен в по-благоприятна светлина, може би защото доскоро подкрепяше финансово „бегълците“. 

Неслучайно мемоарите на Хари са озаглавени „Spare“ („Резервен“). Именно такъв е и така се чувства по-малкият син на крал Чарлз III – резервен престолонаследник. В книгата той, според „Гардиън“, цитира баща си, който бил казал на принцеса Даяна в деня на раждането на сина си, че работата му е свършена, защото тя му е дала и наследник, и резервен. 

Палавник

Непокорният принц става „черната овца“ на английското кралско семейство още преди да излезе от пубертета. Според собственото му признание на 17 години, когато е в престижния колеж „Итън“, пуши марихуана и взема кокаин, бунтувайки се срещу установения ред. През 2012 г. в TMZ се появяват папарашки снимки, на които кралският внук е чисто гол на купон в хотелски апартамент в Лас Вегас. На единия кадър той е прикрил достойнството си с ръка, а на другия е прегърнал също чисто гола мадама. Тогава принцът е почти на 28 години и е на почивка, преди да замине на мисия в Афганистан. Заради изцепката си Хари не става рицар на Ордена на жартиерата, каквито са баща му и брат му. 

Принцът служи в армията от 2005 до 2015 г. Той взима участие в бойните действия в Афганистан от 2008 до 2012 г. „Винаги съм могъл да кажа колко вражески бойци съм убил... И така - моето число е 25. Това не ме изпълваше с удовлетворение, но не изпитвам и срам“, споделя принцът в автобиографичната си книга за военната си служба в Афганистан. 

Докато убиването на врагове се приема за нещо нормално по време на война, друго предизвиква скандал в миналото на принца. През 2005 г., когато е във военната академия „Сандхърст“, внукът на британската кралица се появява на купон в навечерието на празника Вси светии в армейски костюм с нацистка свастика на ръкава и изкуствени мустачки. По-късно Хари се извинява на всички, които може да е оскърбил или смутил, за лекомислената си постъпка. 

Плейбой

И тази лудория на принца му е простена, както и многобройните му любовни авантюри. Преди да се ожени за Меган Маркъл през 2018 г., Хари заслужено придобива славата на плейбой. Първото му гадже се казва Лаура Джерард Лий, но най-дълготрайната му връзка е с южноафриканката Челси Дейви – от 2004 до 2010 година, с няколко прекъсвания. Тя е добре приета от семейството на Хари, но решава, че ограниченията в кралския двор и постоянното внимание към личността й от страна на медиите не са за нея. Двамата остават приятели и Хари я кани да бъде негова дама на сватбата на брат му през 2011 г. 

Челси присъства и на сватбата му с Меган Маркъл през 2018 г. Там е още една негова бивша любима, заемала мястото в сърцето му две години, непосредствено преди Меган – Кресида Бонас. И Челси, и Кресида присъстват на прощалното парти, което Хари организира за старите си приятели през март 2020 г., преди да се раздели окончателно с кралското семейство и да замине за САЩ.


В категории: Животът


3
Коментара
Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
3
Коментара по темата
3.
бай Оня
07.01.2023 19:23:32
1
3
Ромското зетче очевидно страда от липса на внимание. Не съм сигурен дали може да му се сложи етикет "черна овца", но очевидно е умен колкото овца. Очаквам скоро да се чуе, че ромката го е била и изритала.
2.
Принц МЕНТЕ
07.01.2023 19:18:55
0
2
Тоя няма и капчица кралска кръв !
Дори и децата знаят , че баща му е оня рижав коняр който мърсуваше с Даяна ...
1.
з
07.01.2023 17:00:25
0
4
Ако заимствам някоя и друга дума от "маалата"- евала,Х,машалла! Значи хак ти е "младата булка"! Тя вече ти разказа играта или по-точно се разкарахте от там,където не ви е мястото! Защото да ви засвидетелсва народът почит при всяка поява като на висши особи..е смехотворно! И не ,не сте "конкуренция"на Уилям и Кейт,те не страдат от краен егоизъм+нарцисизъм като някои хора на "изкуств/ено/то!..Дори публичността понякога им идва в повече,но дългът си е дълг,ахаа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори