×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над две години бургаската прокуратура не може да реши умишлено ли е източен строителят на Небостъргача


Над две години бургаската прокуратура не може да реши умишлено ли е източен строителят на Небостъргача
Собствениците на жилища в Небостъргача сами движат процедурата по получаване на АКТ 16
Тема в развитие
виж още
скрий
11 Януари 2018, Четвъртък, 13:24 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Разследването не е приключило, няма привлечени и обвиняеми лица, отговаря Димитрина Црънкова

Повече от две години Районната прокуратура в Бургас не може да реши дали някогашният строителен гигант „ГМ Строй” ООД е умишлено източен.

Това става ясно от отговор на държавния обвинител Димитрина Црънкова до един от собствениците на жилища в Небостъргача.(ПРИЛАГАМЕ ФАКСИМИЛЕ ПОД ТЕКСТА)

Прокурор Црънкова уточнява, че „разследването продължава”, а досъдебното производство е по обвинение, че собствениците са „участвали в очевидно рискови сделки, които не влизат в кръга на обикновената им дейност, след което са довели фирмата си до несъстоятелност и са нанесли щета на кредиторите”.

От отговора на прокурор Црънкова става ясно, че въпросните сделки са изповядани в периода 2008-2010 година. На този етап обаче няма привлечени обвиняеми и разследването е в девета глуха.

Първоначалното се смяташе, че обвинението ще е за счетоводни злоупотреби, но такива очевидно не са открити и е деянието е преквалифицирано по чл.277а – за умишлена щета.

Досъдебното производство обаче е забуксувало и сега Йордан Бенов и Георги Иванов може да поискат разследването да се прекрати или да се внесе в съда. При втората хипотеза се обрича на сигурен провал, защото обвинението е половинчато.

Припомняме, че Георги Иванов и Йордан Бенов управляваха една от най-сериозните строителни фирми в Бургаска област до 2010 година – „ГМ Строй” ООД. Компанията започна изграждането на първия небостъргач в България – в ж.к.”Меден рудник”, но се срина при глобалната финансова криза, след което така и не успя да завърши строежа.(ВИЖ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Собствениците на жилища в сградата с право тръгнаха да съдят фирмата и да си търсят парите, но на тях им прилоша, след като узнаха, че дори и да спечелят делото пари няма да получат, защото фирмата е кредитирана от Йордан Бенов и Георги Иванов, които са отпуснали съответно по 1,61 млн.лева и 1,085 млн.лева и са кредитори №1. Т.е. дори да се продаде останалото имущество във фирмата, но Бенов и Иванов ще са с предимство пред всички останали, дори и „ПроКредит банк”, която участва във финансирането на проекта.

Собствениците на имоти в Небостъргача съзряха класическа схема на измама и сигнализираха прокуратурата, която образува досъдебно производство, явно за да тушира напрежението, но това изглежда е било само за замазване на очите на наивници, смятат хората, които имат жилища в Небостъргача.

В същото време с помощта успяха  да задвижат процедурата за издаване на АКТ 16 за сградата, но все още имат много работа, нужни са им и немалко средства. ВИЖТЕ КАК ПРОТИЧА ДЕЛОТО ПО НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ

Тази година Община е предвидила да направи дългоочаквания паркинг пред Небостъргача, подпорна стена и довеждаща улица.



В категории: Бизнес


8
Коментара
Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
8
Коментара по темата
8.
МИЛЕН БАНКИН
13.01.2018 18:11:57
0
2
ИМА ПРОКУРОРКИ ...които 18 месеца НЕ МОЖАХА да установят от един Нотариален Акт за собственост на ид.ч. от имот УПИ ...КОЙ Е ПРОДАВАЧА!!!!.....КУПУВАЧ ИМА ,А ТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА УСТАНОВЯТ КОЙ Е НЕИЗВЕСТНИЯТ ПРОДАВАЧ !!!
Прокурорска преписка 667/16 от 16,06,2016г. по описа на РП-АЙТОС
7.
До Ко
12.01.2018 09:57:38
1
2
Ами кой да строи паркинга бе? Той е на общинска земя. И общината ще го ползва. Mного ясно , че тя ще го строи. Паркингите между другите блокове кой ги строи, баба ти ли?
6.
*********
12.01.2018 06:50:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
*********
12.01.2018 04:59:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
4.
МИЛЕН БАНКИН
11.01.2018 20:07:13
1
6
РП-Айтос и ОП-Бургас почти две години не могат да установят кои са законните наследници на ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ и СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА дали действително му е съпруга и наследничка И КАК Е ПОЛУЧИЛА НАСЛЕДСТВО ОТ ЧОВЕК НА КОГОТО НЕ Е НАСЛЕДНИК ДОРИ И ПО ЗАМЕСТВАНЕ/с фалшиво удостоверение за наследници,фалшива лична карта и фалшив нотариален акт и фалшиво разрешително за строеж,фалшива скица и фалшива данъчна оценка /
А ПРОКУРОРИ пишат че не е налице ДОКУМЕНТНА ИЗМАМА ....ПРИ НАЛИЧИЕТО САМО НА ТАКИВА !!!!
3.
Ф
11.01.2018 19:21:12
0
7
Източихте Общината със социалистически номера изроди!!! За нищо не плащате!!!!
2.
Т .Живков
11.01.2018 18:28:09
3
12
Върнете ме за 24 часа и ще ги изловя всичките .До крак без пропуснати .Почвам от вмирисаната кратуна .
1.
Ко
11.01.2018 18:02:50
2
12
А защо общината ще ги прави тези стени и паркинги ???????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Камионът бил пълен с проводници,акумулаторни батерии, ел. табла и циркулационни помпи Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС
Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори