×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце


Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце
Съдия Светлин Иванов нямаше как да оправдае Манол Петров(на малката снимка) с толкова много доказателства и постанови изключително спорна присъда
Тема в развитие
Съдия Светлин Иванов обявява утре наказанието за Манол Петров и Янко Крушков за гаврата с полицаи Свидетелите закопаха хулигана Манол Петров по делото за нападение срещу полицаи (ВИДЕО) Справедлив ли е Бургаският районен съд? Тестът е лицето на агресията Манол Петров Ето как съдът се оправда за скандалната присъда на ултраса Манол Петров, пребил журналистка Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце Ултрасът Манол Петров нападнал полицай от Първо РУП Бургас, приятелите му снимали Делото срещу ултраса Манол Петров, унизил достойни бургаски полицаи, тръгна с фалстарт Година затвор грози ултраса Манол Петров за гаврата с полицаи Фенът Манол Петров, пребил журналистка, нападна и полицаи, вадят го пиян и с белезници от дискотека в Бургас Необясним протест на феновете на Нефтохимик Светкавична акция: Има задържан за заплахите срещу битата от ултрас журналистка Битата бургаска журналистка: Ще съдя Манол Петров и ще даря парите на школата на Нефтохимик Терор! Заплашват битата от ултрас журналистка: Съдбата ти е да бъдеш много лошо измъчвана, България ще ти се стори тясна! Кметът Димитър Николов за битата от фен на "Нефтохимик" журналистка: Изключително неприятно и възмутително! Флагман отбеляза 1:0 срещу футболния хулиган Манол! Уволнен е от работа Прокурор Попова, този човек утре може да убие някого в МОЛ „Галерия“! Фенът Манол нападнал журналистката, за да защити егото си (ВИДЕО) Българската асоциация на спортните журналисти след нападението срещу Стиляна: Да изкореним уродливото лице на фенщината 3 години затвор грозят ултраса Манол Петров, нападнал журналистка Подивял фен нападна с ритници бургаска журналистка на стадион "Лазур". Вижте кой е "мъжкарят"!
виж още
скрий
08 Декември 2016, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Съдия Светлин Иванов постанови изключително снизходителна присъда за 28-годишния хулиган

Бургаският районен съд(БРС) призна хулигана Манол Петров за виновен заради това, че преби колежката Стиляна Божидарова, но буквално го погали с перце. За побоя над журналистката от Бургас24 Манол Петров бе осъден единствено на 1000 лева глоба.

Още по-абсурдното беше, че пострадалата разбра от интернет сайта на БРС за присъдата. Призовки не са изпратени нито на нея, нито на който и да е от свиделите.

Председателят на състава е съдия Светлин Иванов, показа проверка на Флагман.бг. С толкова доказателства той нямаше как да оправдае Манол Петров, но му наложи възможно най-леката присъда (ВИЖ ТУК).

Манол Петров бе осъден по чл.131, ал.1 – за нападение на длъжностно лице. Съдия Светлин Иванов се възползва от възможност в Закона, която му дава право да проведе процеса по чл.78 и да не призовава пострадалата, но това се прилага при случаи, в които подсъдими са достойни граждани на Република България, които за пръв път се сблъсква с правосъдието, а не лице срещу което се водят куп дела, а само преди два месеца бе арестуван и за нападение срещу полицай(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Решението на Бургаския районен съд (БРС) може да се обжалва пред Окръжния съд, но тъй като Стиляна Божидарова не бе допусната да се конституира като частен обвинител, сега съдбата на процеса е в ръцете на прокуратурата. Ако държавното обвинение не обжалва спорната присъда от първа инстанция, ще остави Манол Петров да се измъкне за побоя над журналистката само срещу 1000 лева глоба.

Интересен факт е, че съдия Светлин Иванов, който е и зам.-председател на БРС, разглежда и друго от делата, по които Манол Петров е подсъдим – за нападението срещу полицаи(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Ако и там постанови подобна присъда, съдия Светлин Иванов ще се превърне в любимия магистрат на Манол Петров.

Интересно е дали "случайното разпределение“ на делата не е пратило и другите шест дела, които се водят срещу Манол Петров, при зам.-председателя на БРС.

В категории: Темида


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
оф пак ли тоя
13.12.2016 15:22:07
0
1
тоя съдия го знам, той и той е в агитката на "мачкай нафтата" и го е страх, че ако Манолчо не присъства на следващият мач на отбора ще останат 49 човека на стадиона и няма кой да ги защитава от жени.
20.
дросевSS
10.12.2016 02:10:51
0
0
Маноела е паляк
19.
Камен
10.12.2016 00:12:10
0
1
Манол е лапал пишката на брачет ми като били малки
18.
do manol jinata
09.12.2016 23:26:23
0
1
manole jina skoro shte iadesh golqm boi i nojkite she zemesh jina mrysna
17.
Плювня
09.12.2016 14:30:36
0
1
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Чл. 131. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., доп., бр. 28 от 1982 г.) (1) (Предишен текст на чл. 131 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) За причиняване телесна повреда:
.............................12. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 26 от 2010 г., доп., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) по хулигански, расистки или ксенофобски подбуди, наказанието е лишаване от свобода: от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2.
Чл. 78а. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 21 от 2000 г., бр. 75 от 2006 г., бр. 26 от 2010 г.) Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:

а) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г.) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо;

б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;

в) причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
Глава двадесет и осма
ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ С НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНО
НАКАЗАНИЕ
Предложение на прокурора за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание

Чл. 375. Когато прокурорът установи, че са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, той внася делото в съответния първоинстанционен съд с мотивирано постановление, с което прави предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Насрочване на делото за разглеждане

Чл. 376. (1) Когато установи, че са налице условията за разглеждане на делото, съдът го насрочва в едномесечен срок.

(2) Препис от постановлението се изпраща на обвиняемия, който може в седемдневен срок от връчването му да даде отговор, като изложи възраженията си и направи нови искания.

(3) В това производство не се допуска граждански иск.

(4) По тези дела не участва частен обвинител.

Прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокурора

Чл. 377. (1) (Предишен текст на чл. 377 – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Когато не са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(2) (Нова – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Разпореждането по ал. 1 подлежи на обжалване и протестиране по реда на глава двадесет и втора.

Разглеждане на делото от първоинстанционния съд

Чл. 378. (1) Съдът разглежда делото еднолично в открито съдебно заседание, за което се призовават прокурорът и обвиняемият. Неявяването на страните, които са редовно призовани, не е пречка за разглеждане на делото.

(2) При разглеждане на делото могат да се преценяват събраните в наказателното производство доказателства и да се събират нови доказателства.

(3) Съдът разглежда делото в рамките на фактическите положения, посочени в постановлението. Когато установи нови фактически положения, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(4) Съдът постановява решение, с което:

1. освобождава обвиняемия от наказателна отговорност и му налага административно наказание;

2. оправдава обвиняемия;

3. прекратява наказателното производство в предвидените от закона случаи.

(5) Решението на съда подлежи на обжалване и протест по реда на глава двадесет и първа.

Прилагане разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания

Чл. 379. При решаване на делото се прилагат и разпоредбите на чл. 17 - 21 от Закона за административните нарушения и наказания.


ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА, СКУДОУМНИ АНОНИМНИЦИ
16.
спокойнооооо
09.12.2016 10:58:52
2
2
споко бе пичове. полицаите ще го оправят тоя. нали им се репчеше. ей ся ще види кон боб яде ли.
15.
Боже опази България
09.12.2016 10:56:01
3
3
С такива неадекватни и напълно некомпетентни съдии, с малоумните си и компроментиращи присъди не можем да изкласим. Всеки трябва да си взима закона в ръцете и ....Съдията е пълен олигофрен
14.
Грешка
09.12.2016 10:32:16
0
5
да става дума за .....журналята.Тия тук нямат нищо с журналистиката...Шок,ужас.,паника ,извънредно....
13.
до 12
09.12.2016 09:56:11
0
3
След разстрелва да се добави ..два пъти.. Все пак е гледал лошо журналиста- не е някакво дребно провинение
12.
Касабова
09.12.2016 08:41:33
3
14
Интересно, защо винаги се надига вой, когато участник или заинтересован от делото е журналист? И бай Амет е "хора"....
Касабова се вживя на съдник на съдиите и се опитва да ги подлага чрез жълтото си сайтче на натиск. Другарко Касабова, като не ти харесват правилата за правораздаване, можеш да се обърнеш към съпругта си, който по щастливо стечение на обстоятелствата е и дУпетат. Внеси чрез него и сходната клика квалифицирани състави -"който нагруби журналист", абе направо "който погледне лошо журналист......", да се разстрелва.
11.
flegman
09.12.2016 08:41:32
1
1
1:1 (:
10.
Буцата
09.12.2016 08:32:10
5
5
Ей Манолке жена тъпа бавен гей където те хвана там ще те смачкам обещавам ти нещастник.
9.
жхфгцг
09.12.2016 08:23:32
6
7
Гадничко ли ви е, че не ви мина номера?Като какви вие определяте хората - лумпен, пияница, и тн... кои бяхте вие нещо някаква световна медия ли се какво сте, че да давате оценки? няма ли кой да ви закрие?
8.
Flegmi
09.12.2016 07:35:30
2
11
Какъв трън в очите ви е това момче - не го защитавам, сигурно наистина р боклукът и отрепката, които казвате, че е - ама журналист ли е, когато и да му рязьепиш грозната глава все е късно....
7.
Касабова
09.12.2016 02:20:27
1
11
На разстрел ли да го осъдят, като закона е такъв
6.
Пешо
09.12.2016 01:16:55
1
8
Мазутите са покровителствани по някаква причина ? Вероятно е доста кокошкарска ,но все пак не им е за първи път да ги оправдават. Когато се направиха на мъже и се сбиха с две врати и запалиха една тоалетна пак ги хванаха и пак ги пуснаха. Всяка приказка си има край ,но за вас ще бъде окончателен край ,даже няма да има и розово този път :)
5.
6
08.12.2016 23:09:34
1
2
Какво стана с рочката
4.
Керанке
08.12.2016 22:30:42
11
8
Защо не сочите автора на тази простотия. Много сте неграмотни от това сайтче.
3.
Николай Иванов
08.12.2016 22:20:22
7
20
Всичките мазути са такива - единият доказан убиец, другият побойник. Тези ли ще са лицето на Бургас, айде стига
2.
Sad
08.12.2016 22:19:25
6
13
Сега къде е тоз хубавец, който твърдеше, че не е удрял момичето?????
1.
бургазлия
08.12.2016 21:36:15
10
25
Този съдия Светлин Иванов да отиде и да си остави дипломата в БСУ ,

а навръщане да си хване автобуса за село, че го чакат патките и другите животни.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори