×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черното пророчество за България, което църквата и политиците крият!


08 Декември 2016, Четвъртък, 20:02 ч.

Преподобна Стойна е правила много чудеса, ето какво е казала за България


Несекващ поток от поклонници и туристи приижда в селцето, чиито жители се броят на пръстите на двете ръце. Така е през последните десетина години, като с всяка стават все повече. Разказите за чудесата на Преподобна Стойна отдавна са надскочили границите на България, пише webnovinar.com.

В селцето от няколко къщи, повечето празни, пристигат автобуси не само от цялата страна, но и от Гърция, Македония, Сърбия. За да се стигне до Златолист, на около 30 км от Сандански, се минава през Катунци, а пътят на места е дори без асфалт.

Жени, мъже, деца пристъпват на дълбоко вкопаната в земята църква „Свети Георги“. Едни със стаена болка и надежда за помощ и изцеление. Други от любопитство. И едните, и другите тихо изкачват витите стъпала до стаичката, в която е живяла ослепялата след боледуване от шарка Стойна Димитрова – тя разказвала, че самият Свети Георги я довел тук. Преди това хората са запалили свещ в малката пристройка до храма, за да не повреди димът иконите. Някои си тръгват с книжка за живота на неканонизираната светица, други с икона или магнит с нейния лик.

В стаичката, в която се влиза бос и в която трудно се разминават двама души, има скромна наредба – креват, и много икони. Таванът не се вижда от закрепените по него снимки и сгънати хартийки с пожелания – за здраве, за изцеление, за любов, за рожба, за всичко най-хубаво…

Пред вратата на стаичката с едно прозорче, освен купищата дарове – одеяла, китеници, завивки, бутилки с олио, има и няколко икони на Преподобна Стойна. До най-голямата икона поклонниците повтарят молитвата си в дебела тетрадка. Даровете са от тези, чиито молитви са били чути, пише Струма.бг.

Църквата е без свещеник, но в нея непрестанно звучат църковни песнопения. Храмът „Свети Георги“ е построен през 1857 година, изрисуван е през 1876-а от Теофил Минов, който по онова време е бил едва 11-годишен. Стенописите са странни. На едната стена има гола жена и дявол с арбалет, на друга пък дявол е впрегнал човек в каруца.

Под купола се намира мраморна плоча с двуглав орел, който е емблема на Цариградската патриаршия. Туристи събуват обувките си и стъпват върху плочата, защото има поверие, че камъкът излъчва целебна сила. Всъщност оригиналната плоча е открадната и е подменена с друга. Но местните са убедени, че това няма значение, защото не плочата е лековита, а самото място. Посетителите, колкото и да са много, пристъпват тихо и шептят.

Сякаш пазят покоя на Преподобната, която ей сега ще се появи отнякъде
Усещането за това е толкова реално. Навън дворът лете прелива от цветове – райска градина. Преди да поемат сред цветята, покрай кладенеца, чиято вода е уловена в чешма, към 1295-годишния чинар, хората свеждат глава пред гроба на Преподобна Стойна – родена е на 9 септември 1883 и е починала на 22 декември 1933 година. Узнала датата на смъртта си, когато била шестгодишна и още не знаела какво е смърт. На дървото над гроба висят мартеници, дрехи, дори и бельо. Мартеници и парцалчета са вързани и по чинара, на който са вързани две люлки. Желанието на някои да оставят инициалите си върху кората бива секнато от надписа: „Нараняваш ли мен – нараняваш себе си“. В люлките сядат жени, очакващи първата си рожба. Поверието гласи, че ако отправят искрената си молитва, докато се люлеят, Преподобна Стойна ще им помогне да станат майки. За Преподобна Стойна са разказвали мнозина. Все още има живи, които в детството си са били около нея. Един разказ обаче е изключително вълнуващ.

Предсказала е кога ще умре, владеела левитацията – способността да се издига във въздуха, умеела е да „примира“, да напуска тялото си и да се връща в предварително обявен ден и час. Преподобна Стойна е умеела да се телепортира, за което има писмени свидетелства.

За нея пророчицата Ванга казва: „Таа е светица. Она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пате по-голема от мене! Аз апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищо – ни месо е туряла в уста, ни ракия, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със Свети Георги ги е онаждала. Целио свет ке научи за таа жена, тва от мен да го знаете“.

Преподобна Стойна е лекувала всякакви болести с билки, треви, камъни и вода, а най-много с молитви и думи. Казвали й отгоре: „Душите лекувай, душите! Тогаз и телата ке оздравеят!“

Предсказанията на Преподобна Стойна:
– Никога не предвещавах смърт, дори, когато я виждах. Защото и днес вярвам, че макар много рядко, Бог може да помилва душата и да я върне към земен живот.
– Понякога човек се гнуси да бъде брат на човека, но нека бъде брат поне на природата.
– Бог не пречи на хората да грешат, щото за Него човешката воля е свещена, и недосегаема. От мен да знаеш, чедо, за три неща никогаш не се плаче – за жив човек, за развален пазарлък и за мъжка рожба… Понякога като те ощетява, Бог те предпазва.
– В очите на Небесата нищо не е зло. Всичко е само наука. А никоя наука не е развлечение.
– Бог е добър и дава на човека онези болести, за които в околната на човека природа има лековити води, треви и камъни.
– За светиите ме питате. И те са хора като нас. Само дето мисълта им е такава, че ги кара да светят и светлината им избива отвътре навън. Туй е разликата. Светецът не се ражда. Светец се става. Кога сътворявал земя и небе, Господ не е предвидил светии. Само някой и друг ангел, колкото да не е самин. След време всички ще станем светци, но не едновременно.

Какво ще стане с България?
Много работи ще станат. Ако политикантите скарат народа и той почне да се мрази, ще дойде глад и мор. Деца и старци ще умират без лек и лекарства. Обич, обич требе на хората! На нас, българите, ни е дадена вечност. Щото сме ние най-дълголетни измежду другите и сме още калемът на Небесата, що може да драще и по трева, и по камен, и по вода… Че и по небето пише. Де минат българи, белег на книга оставят. Но България ще опустее откъм народ. Младите ще забегнат, старите ще измрат.

Който остане тук, няма да знае какво да прави със земята и ще я зареже неосветена от труд. Самите люде първо ще подивеят и ако не се един друг избият, ще се един друг намразят. България ще лети все по-надоле и по-надоле като на празен геран ведрото… Докато удари дъното и не остави надежда на никой жадуващ… Тогава онези, що са били прокудени по чужди земи, ще се върнат чрез внуци и правнуци.

Те затуй някога са били от Бога изпратени далече оттук, за да бъдат опазени, защитени и съхранени за новото време. Ще се върнат и ще направят от България храм с древна позлата и нови икони. И това няма да има градове, а само села и чифлици. И децата ще са повече от звездите… Третият български дар за света ще бъде Духът“.

В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Флагман мамка ви
08.12.2016 18:18:28
9
3
Флагман днес пак преминахте на руски новини, измислици, суеверия за баби, порно, да се чете нещо там като ви мързи да пишете за най успешните модерни строители най България.
8.
йстория
08.12.2016 18:12:42
9
2
Ако дявола я беше видял тая..щеше да има конкуренция.
Не света баба, цял дявол.
7.
уууууу!!!
08.12.2016 18:10:26
8
2
Не очаквам позитивни новини от сляп човек. А създавам новините със мойте действия и предприемачество, със желанието да работя и да градя България, не да стоя на стол и да прося пари и да говоря глупости.
Никой не е прокопсал от негативни СЛЯПИ хора.
6.
Бургас
08.12.2016 18:01:43
1
13
Бургас - града на 500 те лева.
5.
Картата
08.12.2016 18:01:28
10
4
Ами то по времето на комунизма никой не мислеше че е възможно нищо ама нещата станаха и сега децата ни може да учат свободно по цяла Европа!!!! Сляпата нещо не позна.
4.
Картата
08.12.2016 17:59:03
9
1
Глупава статия със лъжите на един сляпорник който се изявява за лечител.
3.
Ким Чен николов
08.12.2016 17:38:05
8
1
Тая не е чувала за нас. Децата ни танцуват ... Как няма да ги има, аз Ко ши прая
2.
Нонка
08.12.2016 17:31:50
11
3
Напук на нея имаме най добрите данни във Европа за разтеж в бъдещето. И най хубавия климат.
1.
FREE BULGARIA
08.12.2016 17:30:14
15
4
Ами то във комунизма имаше само депресия и апатия относно бъдещето. Тея думи идват от една жена малтретирана от руските окупатори през 1944-1991 без частна собственост без право на бизнес, естествено ще мисли че с нас е свършено. Глупости на Стиви Уондър който се взима за лечител. Това слепота води до повече слепота. Ела на Слънчев Бряг през лятото да ми кажеш как ще паднем все по надолу и надолу. Ела на хубавите балкански селца да ми кажеш все по надолу. Тая година сме на второ място по разтеж в Европа. Е, как да знае жената като не е дори и мислила че ще сме част от НАТО и Европа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори