×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ да са колегиални и да не крият информация от нас, защото може да сме в помощ на обществото


ГЕРБ да  са колегиални и да не крият информация от нас, защото може да сме в помощ на обществото
Общинският съветник от "Движение Гергьовден" в Царево Станислав Добрев призова колегите си за екипност
12 Септември 2016, Понеделник, 15:37 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Искрено се надявам, че тази игра на котка и мишка ще спре, Общинският съвет в Царево трябва да работи с кауза



Станислав Добрев е общински съветник от „Движение Гергьовден“ в Общинския съвет в Царево. Той е сред най-ярките опозиционери в цялата област и пример затова как трябва да се държи една истинска опозиция. На последната сесия на местния парламент избухна скандал заради изискана от Станислав Добрев комбинирана скица за имот в Синеморец(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ ТУК)

-Г-н Добрев, на последната сесия на Общинския съвет в Царево, изискахте от администрацията скица за имот в Синеморец, а накрая ви спретнаха другарски съд. На какво го отдавате?

-Действително изисках скицата, за да им покажа, че са актували неправомерно частен имот като общинска собственост, но те отказаха да ми я предоставят и започнаха с личните нападки. Правят се опити вината да се хвърли на една комбинирана скица, която е повлияла при взимането на решението на Общински съвет Царево. Предоставено е едно копие на тази скица без нито един параф, нито входящ номер, нито „вярно с оригинала“, нито печат на Общински съвет Царево. Това означава, че тази скица не е била факт и не е била приложена към докладната записка, която е била разгледана на предното заседание през юли. Също така, в материалите, които са ни изпратили, тази скица не е фигурирала.

-Какво всъщност казва тя и защо е трябвало да се приложи в материалите за сесията?

-Графиката и констатациите, които са дадени като заключение казват следното: „Препоръчваме по отношение на тази граница да се извърши процедура по изменение на кадастралната карта с цел площта, която е в повече, да бъде намалена.“Втората констатация в нея е, че при делбата на имот между двама съсобственици има разликата от 15 кв. м. Т.е. - допусната грешка при изчисляването й. Това означава, че трябва да поправим кадастралната карта, за да елиминираме неточността, а оттам и актът за общинска собственост да бъде отменен, а докладната за делба изобщо да не се гледа на сесия на Общинския съвет.

Забележете, че актът за общинска собственост е от 13 юни 2016 година, а въпросната скица – от 20 юни. Т.е. - видно е, че актът предхожда скицата, а трябва да е точно обратното.

-Това ли се опитвахте да докажете през тези два месеца?

-През цялото време – от юли до този момент, се опитвам да стигна до тези комбинирани скици, за да видя на какво основание са съставени актовете за общинска собственост. В акта от 13 юни тази година би трябвало да има комбинирана скица, която доказва наличието на общинска собственост с по-ранна дата. Именно тази скица я искам вече с 2 поредни писма и все още не ми е предоставена. На последното заседание пак не ми беше предоставена.

-Вие как си го обяснявате? Техническа грешка при съставянето на акта за общинска собственост или наистина има друга скица на друг геодезист?

-Може само да гадаем. Според мен не е техническа грешка, защото виждам, че в службата по вписването също е от 13 юли.

-Имам предвид, да са избързали с акта за собствеността?

-В случая, за да избързаш с какъвто и да е акт, означава, че имаш доказателства, че това е общинска собственост. Това се доказва само с комбинираните скици. В случая няма как скица от 20-ти юни да присъства и да състави акт от 13-ти юни. Питам: Къде е скицата?  На каква база се подписват и съставят тези актове за общинска собственост? Тук компетентните органи трябва да се самосезират и да проверят по какъв точно начин са актувани тези части за общинска собственост в частните имоти. Според Конституцията частната собственост е неприкосновена. Това е нарушение. Освен това аз поисках и комбинирана скица по друга докладна, която, отново, два месеца не ми се предоставя.

Друго интересно нещо е, че всяка една сделка се придружава от официална скица от Агенция по кадастър, защото ние в Общински съвет Царево фактически извършваме разпоредителни сделки с общинската собственост. Скицата, която е предоставена, с печат и с „вярно с оригинала“ е предоставена без да бъде вписан този акт в нея. Вписан е само документа за собственост на частното лице. Фактически този акт не е вписан към тази скица, което също е едно закононарушение.

-Каква е, според Вас, причината това да се прави?

-Искат да си прикрият грешно съставения акт за общинска собственост и това, че са принудили собственика да си закупи квадратните метри още един път. Искат да прехвърлят вината някъде другаде така че да се забрави за истинския проблем. А той е налице.

Могат да се направят десетки комбинирани скици. Ако те не са били включени към материалите по докладната записка, те нямат абсолютно никаква стойност. Стойност могат да имат само материалите, които са строго входирани с щампите и печатите и които са участвали, били са ни изпратени за разглеждане и които са приети с решение от Общински съвет.

Аз искрено се надявам, че тази игра на котка и мишка ще спре. Не е срамно човек да си признае грешката. Общински съвет Царево трябва да работи с кауза и в полза на обществото, а не да прави сеир на хората. Това е много важно.

-Изразени бяха съмнения за законността на подписа под комбинираната скица. Там стои вашето име като лицензиран геодезист и вашият печат. Но истински ли са те?

-Приличат на моя печат и подпис, а оформлението на самата скица има вид на моя стил на работа. Няма как да ги знам всички наизуст. Но важното е че съдържанието е безспорна истина и то доказва по категоричен начин, че общината неправомерно е завзела земя от частен собственик и сега се опитва да му я продаде за втори път. Заради това изисках от тях скицата върху, която е съставен акта за общинска собственост от 13 юни. Не ми я предоставят, защото няма такава.

В заключение искам да кажа на колегите, че ако се държат колегиално и не се крие информация, ние с нашето експертно мнение винаги бихме могли да бъдем от помощ за взимането на решения в полза на обществото.

-Промени ли се работата в Общински съвет Царево през последните месеци?

-Не. Виждате в момента какви неща се опитваме да оправим. Центърът на спора се измести. Винаги съм искал да работим заедно в полза на обществото, а не да се караме кой е прав и кой е крив. Не търсим винаги подозрения в техните докладни. Но искам когато предложим нещо да бъде счетено и най-малкото разгледано. А такава възможност не ни се предоставя.

В категории: Царево , Политика


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
СтанислаФ
13.09.2016 08:39:32
7
4
Така, така, лъжите една по една.

Добрев бил съветник от Гергъовден, а не от Народен съюз, явно коалицията им се клати и разпадна.

После, документът приличал да е издаден от него, ама той не ги знаел на изуст. Е как ще ги знае като докато беше главен геодезист и заместник на Лапчев неговата фирма правеше яко скици в цялата община, без да твърдим, че е бил в конфликт на интереси, сигурно за пред хората фирмата се е водила на някой друг.

Но както и да е, Станислав никога не е бил политик, слаб е, лоши учители има. Това Балабанов и Каридков да са ти ментори не е работа...никак даже.
2.
ViP
12.09.2016 20:41:49
0
13
Оле мале..герПаджия и истина,честност...
Дефиниция за ГерБ :
Грабим
Европа
Рушим
България
Съединете главните букви ...
1.
se1
12.09.2016 18:38:19
0
18
чакай ти колегиалност от Герберите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори