×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинските съветници в Царево спретнаха другарски съд на опозиционера Станислав Добрев


Общинските съветници в Царево спретнаха другарски съд на опозиционера Станислав Добрев
Станислав Добрев изтъкна, че докладните в ОбС Царево не са пълни и може би умишлено се крият документи от съветниците
10 Септември 2016, Събота, 12:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Съветникът от „Гергьовден“ алармира за огромен проблем в общината – в над 90 % от имотите има разминаване между площта на кадастралната карта и регулационния план


Общинските съветници в Царево спретнаха другарски съд на опозиционера Станислав Добрев на днешната сесия на местния парламент.

Формалният повод стана изисканите от Добрев комбинирани скици за имот в Синеморец. Проблемът е, че в тях се отразява разлика от 15 кв.м., които Общината твърди, че са нейна собственост.

Според Добрев във въпросния случай има разминаване между площта на кадастралната карта и регулационния план, което е неправомерно актувано като общинска собственост.

Продажбата на тези имоти е гарантирана, ако не се случи - се отказват административни услуги на ползвателите, подчерта общинският съветник от „Гергьовден“ Станислав Добрев.

Казусът в Синеморец не е прецедент. Над 90 % от имотите в Царево били с разлика в скиците и има реална опасност жителите на общината да бъдат принудени да ги откупуват за втори път, алармира Станислав Добрев.

Най-често разминаването е в границите от 10 до 20 кв.м., които на пазарни цени се продават от общината по 40,50 лева на кв.м. Т.е. - това е проблем, който тепърва ще се задълбочава и скоро хиляди жители на Общината ще им се наложи да плащат неправомерно, предупреди съветникът от „Гергьовден“.

Това мотивира парламентаристът да изиска през летните месеци комбинираните скици, които според него ще покажат какви са грешките в кадастралната карта и регулационния план на Община Царево.

Още през юли поисках тези скици, за да сме сигурни дали в имота в Синеморец има общинска собственост. Поисках ги с няколко писма, но отговор не получих“, каза днес Станислав Добрев.

Изказването му провокираха председателя на ОбС Даниел Скулиев да вземе думата и да обяви, че Добрев много добре познавал документа, защото самият той го бил изготвил.

Оставам силно озадачен, че питането го задава същият човек, който е изготвил скицата, или поне неговият подпис стои под документа”, каза председателят на ОбС Царево и предизвика вълна от изказвания на съветниците от мнозинството. Последва същински другарски съд за Добрев, заради това, че иска нещо, което той бил направил.

Общинският съветник е лицензиран геодезист и действително е изготвил скицата, заради което в детайли е запознат с проблема. „Настоях да я приложат официално като документ, за да стане ясно, че неправомерно са актували общинската собственост.  Ако трябва да бъде честни съдържанието на докладните е непълно и смятам, че тези документи съвсем умишлено се крият от съветниците“, отговори на свой ред Станислав Добрев.

В категории: Царево , Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Народен съюз
12.09.2016 16:04:14
3
3
Абе тоя Станислав беше единствения, който си купи нова кола и аверчетата му построиха огромна сграда до пристанището, фирмичката правеше всички скици, той ли ще ми е критерий за морал???

Неговата дружка Балабанчето и той ли ще ми е критерий?! Смени сумати партии, от няколко панаира го върнаха...

Каридков?!

Стегнете се!
12.
За Добрев/Балабанов
12.09.2016 15:00:47
3
4
Добрев не беше ли съветник от Народен съюз в колаборация с Ковачки и сие?

Добрев не беше ли зам.-кмет на тази "далавераджийска" община?
Заедно с другаря му Каридков?!

Вие хубаво го призовавате да каже за зулумите в общината, но вариантите са два - или е част от тях или всичко в общината си е наред.

Добрев изглеждаше по-умен, но близостта му с Балабанов си казва думата. Между другото, последния така и не се научи да пише на кирилица.

Каридков/Добрев/Балабанов като са толкова информирани за корупцията в общината, хубаво е да знаят, че премълчаването на информация за престъпления е престъпление.

Или те просто си лаят...
11.
царевец
11.09.2016 11:22:11
1
9
затвор за лапчев цигуларя и компания прокуратурата е крайно време да влезе в общината лапчев и компания са избрани с фалшификации и купуване на цигански гласове
10.
bordilovo
11.09.2016 00:27:40
1
10
Dobrev kmet
9.
vapros
11.09.2016 00:12:54
1
4
Tazi hubava Obshtina tozi hubav grad tezi hubavi Obshtinski savetnici.Zashto spirat investicionite proekti na horata i pri vseki po goliam proek vmesto da go odobro glavniat arhitekt na obshhtinata se namesva Kmet a i privilva investicionite i go nasochva s koi da rabotiat
8.
Селтаци
10.09.2016 23:54:11
1
2
Византийците искат да стават община,че вие с кучетата и мангалите сте 1000 индивида
7.
Община Ахтопол
10.09.2016 21:46:43
1
7
Че в село царево има ли туристи? В град Ахтопол има,в град Китен има,в град Приморско има!!!! Абе къде се намира това село царево? Не е ли време да се премести общината в Ахтопол а в село царево да сеят домати и лук????
6.
Google
10.09.2016 21:41:04
1
7
Интервю с Бисер Колев - кмет на Ахтопол :
А добре ли работите с община Царево?

- Работим, да. Има разбиране. Нищо не ни е отказано, но и нищо не се е случило.

- Как така?

- Много бавно се случват нещата. Затова местното население имаше огромно желание да се отдели от община Царево в самостоятелна община. Още през 1991 г. започна този процес. Тогва 99,6% гласуваха „за” отделянето ни. През 2002 г. пак имахме референдум за отделяне – пак се потвърди желанието на всичките 1458 жители на Ахтопол да се отделим. Създадохме инициативен комитет дори.

- И как свърши тази авантюра?

- С две постановления на МС. С едното постановление ни разрешават, а с другото – забраняват отделянето. Царево просто се бореше с всички сили и средства това да не се случи. Макар че всички населени места до края на 1979 г. са били отделни общини, а после с териториалните промени общините се окрупняват. По-интересното е друго, че с преминаването си към Царево в Ахтопол нищо интересно не се е случило от 1979 г. Има пресни примери за градове, които разцъфтяват, след като се отделят – Китен, Приморско. Общо взето, който е поел самостоятелен път на развитие, е спечелил.
Не си заслужава пак този път, когато нещата в един момент опират до процедури, които траят 3-4 години.

- Добре, но защо толкова трудно вървят нещата с проектите за развитието на този район?

- За мен това е липса на политическа воля.

- Искате да кажете, че на Царево се обръща много по-голямо внимание, отколкото на Ахтопол.

- Абсолютно. Примерно от 18 млн. лв. бюджет на община Царево, тук в Ахтопол реално влязоха 239 000 лв. за миналата година. А за тази са 264 000 лв. И още 500 000 лв. за проектиране. Има проект за пречиствателно съоръжение от 2002 г. например, за което досега нямаше финансиране. Защото трябваше да се изгражда в Царево. Имам още два проекта за пречиствателна станция и така нататък…
- Трудно се работи.

- Напълно невъзможно е да се работи по този начин.

- Какви други проекти имате за развитието на града?

- (Смее се)… Проектът за ново пристанище беше подкрепен дори от италианския посланик, който посети Бургаска област именно заради тази инвестиция. Той каза, че действително природата ни е прекрасна. Този проект е съобразен с цялото околно пространство. Неговата стойност е около 80 млн. евро.
5.
Кмета на община Ахтопол:
10.09.2016 17:58:31
0
5
до 4:
Да не си в грешка? Там, около на майка ми ПУТКАТА, е ХУЯ на татко ми, ама Царево го няма
4.
Ахтополски бек
10.09.2016 17:33:20
4
2
Около на майкати ПУТКАТА
3.
Община Ахтопол
10.09.2016 16:14:26
1
11
Абе къде се намира това селце царево?????
2.
Valshebstvo
10.09.2016 15:52:41
4
8
Dobrev machkai gi tez selski igrachi achki djonki i yrgarci ebati groznite manerki
1.
66
10.09.2016 15:50:01
2
10
станислав добрев да не го е страх ако е истински мъж трябва да разкаже за злоупотребите на лапчев и компания и да ги даде на прокурор добрев беше зам-кмет на лапчев и много добре му знае игрите да не го е страх да дава лапчев и компания на прокурор ще спечели много
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори