Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това са грешките, заради които козунакът никога не става на конци

Ключови думи: грешки, козунак, козунак на конци

Великден е съвсем скоро и колкото повече наближава, толкова по-често домакините се замислят върху направата на перфектния козунак. Невинаги обаче сладкото тестено изделие се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които трябва да сте наясно, ако искате накрая козунакът да очарова цялото ви семейство.

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно:

Качествени продукти
Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите. Не избирайте онези, които са на промоция, а залагайте на такива, в чиито качество сте сигурни. Това е в основата на добрия краен резултат.

Забравяте за пресяването на брашното
Още едно нещо, което може да ви изиграе лоша шега, когато става въпрос за направата на вкусни козунаци на конци. Колкото и да бързате, отделете си време за няколко пресявания. Добре би било това да се случва през ситна решетка за още по-пухкав резултат.

Домакините, които са на „ти“ с кулинарията и редовно използват богат набор от подправки, допускат една и съща грешка и тя е свързана с тяхното прекаляване. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга подправка.

Месене на тестото
Още един тънък момент, който се превръща в грешка. Тестото не бива да е прекалено меко и лепкаво, защото накрая козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е препоръчително обаче да е твърдо, защото няма да го има онзи пухкав ефект, който всеки се опитва да постигне.

Температура
Тук става въпрос не само за температурата на продуктите, но и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е приятно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, но ако искате феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези грешки и козунакът, който приготвяте за Великден, винаги ще омагьосва с вкуса си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кой ще купи тази легендарна марка Фонд от Саудитска арабия с интерес към Нисан Европейската комисия предлага изменения в политиката за сближаване
Две бургаски училища се разделиха с директорите си Вижте кои са  Бургаският апелативен съд даде отчет за дейността си Резултатите бяха представени от административния ръководител - председател на Апелативен съд Пламен Синков
AI инфлуенсърка се кандидатира за кмет на Рим Франческа Джубели вече е добре позната в онлайн пространството и има близо 12 000 последователи Кметът на Несебър посрещна посланика на Дания Ежегодните срещи между кмета и официалния представител на Дания в България са отражение за добрите отношения между общината и посолството на скандинавската страна
Договорът с "Боташ" бил сключен в труден момент, но с цел Вицепрезидентът отказа да коментира последните думи на Борисов срещу Румен Радев Накъде поема царският внук Ще става барета
И на общинско ниво пазарът на труда забавя ход Андрей Рунчев: Законопроектите за пътна безопасност залагат конкретни мерки, които могат да спасят човешки животи Временната комисия, която той ръководи, е обсъдила предложенията с широк кръг заинтересовани страни – родители на загинали деца, неправителствени и браншови организации, институции и експерти
Дубайски козунак превзема Великденската трапеза в България Половин кило струва над 20 лева, а мераклиите да го опитат – стотици Сложи си силикон за 12 хил.лева Според упорити слухове, водещата е претърпяла естетична интервенция, включваща поставяне на силиконови импланти и хирургическо повдигане на бюста