Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене

Ключови думи: рецепта пърленка, пърленки, флагман

Независимо колко вредно е да се ядат тестени продукти, българската кулинарна традиция повелява на масата ни винаги да присъства хляб. Той може да бъде приготвен по най-разнообразни начини. Могат да се направят мънички питки, голяма пита, пърленки. Всеки, който е прекарал някакво време на село, си спомня онзи хляб, който имаше страхотна хрупкава коричка и много мека среда.

Пърленката представлява нещо като палачинка от тесто, която се пече. Става като хляб с тази разлика че е по-хрупкава и много наподобява питка за джоб. За да си приготвите пърленка у дома, не са ви необходими кой знае какви продукти. Ние ще ви предложим да си направите чеснова пърленка с риган. Ако предпочитате – просто сменяте заливката, тестото е универсално за всякакви пърленки.

Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него.

Днес ви представяме бърза и лесна рецепта за пърленки с топено сирене. Толкова са вкусни, че у дома стана традиция да ги печем всеки уикенд. 

Да видим сега кои са необходимите продукти, каква е технологията и къде е майсторлъка в направата им:

200 г топено сирене

50 г масло за намазване

700 г брашно

1 ч. л. сода бикарбонат

3 с. л. олио

1 с. л. сол

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

 

Как да ги приготвите

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на топчета. Всяко се разточва леко на малка обла кора. В средата се слага по малко топено сирене и се сгъва. Обръща се с гладката част нагоре и отново леко се разточва. Печем на скара или в намаслен тиган за 4-5 минути от двете страни. Изваждат се намазваме с малко масло и поръсваме с подправки по желание.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бомба! Готвят го за национален селекционер Любо Пенев е вариант номер едно за заместник на Илиан Илиев Къде изчезна Виктор Николаев, да не го свалиха от ефир Няма как да не добавим, че Николаев изоставя колежката си много напрегнат момент, когато депутатите заседаваха по държавния бюджет до тъмна доба в малките часове на четвъртък, а кулминацията около подхода за мир във войната в Украйна е близо
Тя загуби близнаците си, но не и надеждата за живот Понякога бедите идват за добро, а мечтите не се сбъдват заради нещо по-хубаво Три автомобила катастрофираха в... Инцидентът е марко преди Казичене 
"Маркет Линкс": 27% е доверието в кабинета "Желязков" Доверието към Народното събрание също расте, като то получава с 5% повече от стария парламент - 27% Отвлякоха момиче като на филм 24-годишният водач е от Перник и е задържан
Тръмп с "последно предупреждение" към "Хамас": Адска разплата, ако не свободят незабавно всички заложници Това е отстъпление от дългогодишната политика на Съединените щати да не влизат в пряка връзка с терористични групировки Снощи светът загуби музикална легенда Напусна ни Рой Айръс
Остават ли САЩ и Европа партньори? Абсолютно резонно е Старият континент да помисли за собствената си сигурност, без да разчита повече на Съединените щати, гласи коментар на журналиста Асен Генов Мъж осъди кино за дълги реклами преди филма Сблъсках се със загуби, които не може да се изчислят като пари, написал Абишек
Голяма грешка в небето: Изтребител изпусна 8 бомби неволно и уцели... Къщи и църква са поразени по погрешка, няма данни за загинали За нищо на света не подарявайте тези неща на 8 март Това са изключително глупави подаръци