Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене

Ключови думи: рецепта пърленка, пърленки, флагман

Независимо колко вредно е да се ядат тестени продукти, българската кулинарна традиция повелява на масата ни винаги да присъства хляб. Той може да бъде приготвен по най-разнообразни начини. Могат да се направят мънички питки, голяма пита, пърленки. Всеки, който е прекарал някакво време на село, си спомня онзи хляб, който имаше страхотна хрупкава коричка и много мека среда.

Пърленката представлява нещо като палачинка от тесто, която се пече. Става като хляб с тази разлика че е по-хрупкава и много наподобява питка за джоб. За да си приготвите пърленка у дома, не са ви необходими кой знае какви продукти. Ние ще ви предложим да си направите чеснова пърленка с риган. Ако предпочитате – просто сменяте заливката, тестото е универсално за всякакви пърленки.

Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него.

Днес ви представяме бърза и лесна рецепта за пърленки с топено сирене. Толкова са вкусни, че у дома стана традиция да ги печем всеки уикенд. 

Да видим сега кои са необходимите продукти, каква е технологията и къде е майсторлъка в направата им:

200 г топено сирене

50 г масло за намазване

700 г брашно

1 ч. л. сода бикарбонат

3 с. л. олио

1 с. л. сол

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

 

Как да ги приготвите

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на топчета. Всяко се разточва леко на малка обла кора. В средата се слага по малко топено сирене и се сгъва. Обръща се с гладката част нагоре и отново леко се разточва. Печем на скара или в намаслен тиган за 4-5 минути от двете страни. Изваждат се намазваме с малко масло и поръсваме с подправки по желание.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незабравен: Поставят паметна плоча в Айтос на герой от "Великата война" Проектът се реализира с дарения  Грешки, които пречат да излекувате разбито сърце Как да продължите напред
Оляха се Сравниха журито с ЦК на БКП Учителката, накарала дете да бърка в тоалетна чиния, няма да бъде уволнена Директорката на градината Красимира Малинова няма да понесе санкция, защото не била пряко замесена
В Шънджън такситата летят, храната се доставя с дронове, а роботи правят кафето Новите технологии са превзели китайския мегаполис Ново 20! Слънцето имало съзнание, твърди проучване Идеята всъщност изобщо не е от днес или от вчера, но чак сега се поема от научните среди
САЩ обмислят да съкратят четири пъти редовните войски Ще се минимализира и висшето командване на въоръжените сили Меркурий се обръща и късметът се връща Меркурий най-накрая става директен в понеделник – на 7 април, а Венера – на 15 април.
Американка претърпя нещо ужасно и остана с метално лице след тур в Тайланд В един от дните на ваканцията си американката претърпя инцидент с нает скутер Продажбите на руски автомобили рухнаха Производителите на "Лада" и "КамАЗ" зоват за помощ държавата
След помен за починал: 10 души с натравяне в спешното в Неделино Те са били на системи Не пътувайте с мръсна кола до тази държава, ще ви глобят 400 евро Внимавайте в Гърция