Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене

Ключови думи: рецепта пърленка, пърленки, флагман

Независимо колко вредно е да се ядат тестени продукти, българската кулинарна традиция повелява на масата ни винаги да присъства хляб. Той може да бъде приготвен по най-разнообразни начини. Могат да се направят мънички питки, голяма пита, пърленки. Всеки, който е прекарал някакво време на село, си спомня онзи хляб, който имаше страхотна хрупкава коричка и много мека среда.

Пърленката представлява нещо като палачинка от тесто, която се пече. Става като хляб с тази разлика че е по-хрупкава и много наподобява питка за джоб. За да си приготвите пърленка у дома, не са ви необходими кой знае какви продукти. Ние ще ви предложим да си направите чеснова пърленка с риган. Ако предпочитате – просто сменяте заливката, тестото е универсално за всякакви пърленки.

Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него.

Днес ви представяме бърза и лесна рецепта за пърленки с топено сирене. Толкова са вкусни, че у дома стана традиция да ги печем всеки уикенд. 

Да видим сега кои са необходимите продукти, каква е технологията и къде е майсторлъка в направата им:

200 г топено сирене

50 г масло за намазване

700 г брашно

1 ч. л. сода бикарбонат

3 с. л. олио

1 с. л. сол

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

 

Как да ги приготвите

Замесваме средно меко тесто от киселото мляко с разбита в него сода, яйцето, солта, олио и пресятото брашно. Разделя се на топчета. Всяко се разточва леко на малка обла кора. В средата се слага по малко топено сирене и се сгъва. Обръща се с гладката част нагоре и отново леко се разточва. Печем на скара или в намаслен тиган за 4-5 минути от двете страни. Изваждат се намазваме с малко масло и поръсваме с подправки по желание.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как лесно да се сдобрите след скандал Подходите, които водят към ефективно бързо сдобряване във връзката 20 причини жените да изневеряват Много жени намират утеха в чужди обятия
По 30 гр от тази храна на ден запълва дефицита на магнезий Тиквените семки могат да имат положителен ефект върху имунната система Тайната на тази апетитна баница е в заливката! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това Именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре
Новият й клип е като порно филм (ВИДЕО 18+) Една от най-търсените изпълнителки от лейбъла на Галин този път нагорещи до краен предел с това, което прави Стартира подписка за референдум за президентска република Инициатор е бившият депутат от БСП Красимир Янков
Всеки уикенд у дома задължително правя тези вкусни и бързи пърленки с топено сирене Къщата ухае невероятно, дори съседите се редят на опашка Туристи похарчиха 10 милиона лева в Пловдив Над 12 хиляди легла е предлагал градът на туристите през септември
Екранната зависимост при децата - колко опасна е всъщност Отговорността е почти изцяло в родителите Учени откриха ново, светещо мекотело То е класифицирано като морски охлюв и е с вид на ябълка
ПП-ДБ отказва да приеме поканата за среща от „Възраждане” Според Васил Пандов от ПП-ДБ тя е опит за отклонение на вниманиетo Съветът на ЕС и Европейският парламент се договориха за бюджета за 2025 г. Общата сума за ангажиментите надхвърля 193 млрд. евро, а за плащанията - близо 150 млрд. евро