Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на вкусната и кадифена пилешка супа е в застройката

Ключови думи: пилешка супа, пилешка чорба, застройка за пилешка супа, флагман

Няма нищо по-хубаво в студените дни от топла храна „от лъжица“. По традиция супата (или чорбата) са неразделна част от всяко тристепенно меню, но често наблягаме на „основното“ и пренебрегваме вкусната и питателна супа.

Необходими продукти:
3 глави лук
3 средно големи моркова
3 картофа
400 г пилешко бяло месо
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер на прах
суха зеленчукова подправка (вегета)
3 жълтъка
180 мл сметана
2 супени лъжици лимонов сок
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко олио. Запържете го за няколко минути на умерена температура, докато омекне и стане стъклен. Нарежете бялото пилешко месо на кубчета, след което го добавете към лука.

Поръсете малко брашно върху месото, след което продължете да задушавате. След пет минути започнете постепенно да добавяте вода (а още по-добре бульон). След това добавете ситно нарязан или настърган морков, малко ситно нарязан магданоз и картофите, които предварително сте почистили и нарязали на ситно.

Посолете, поръсете с черен пипер и добавете сухи подправки на вкус, след което налейте още малко вода и продължете варенето на „слаб“ огън. Ще бъде достатъчно да добавите два литра вода към това количество съставки.

Разбърквайте бульона от време на време. След около час супата ще е готова. Махнете тенджерата от котлона, след което постепенно добавете разбитите жълтъци със заквасената сметана при непрекъснато бъркане.

Разбъркайте добре супата още няколко пъти, за да може сместа от сметана и жълтъци да се съчетае с останалите продукти. Ако искате чорбата да има по-кисел вкус, накрая добавете лимонов сок и отново разбъркайте. При сервиране нарежете на ситно листенца пресен магданоз и поръсете в средата на чинията.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почина култов музикант Той бе част от легендарна рок група Тази тайна съставка ви спасява косата Розмаринова вода е естествено решение за здрава и гъста коса
Опасен ли е новият китайски вирус Властите потвърдиха увеличение на случаите на човешки метапневмовирус (HMPV) – вирус, наподобяващ грип, особено разпространен сред деца Масови сигнали за бомби в училища в страната... Какво се случва в България?
Грип мъчи България Много области обявиха грипна епидемия Очаква се Народното събрание най-после да... Състави комисиите си
Володимир Зеленски с тежко изказване Намеси 200 000 европейски войници Защо в Хърватия обявиха бойкот на магазините Нека да покажем на търговските вериги, но и на производителите, дистрибуторите и на политиците, че мислим сериозно и знаем как да се организираме и покажем, че и от нас зависи намаляването на техните печалби, реализирани на гърба и джоба на потребителите, пише в призива 
Днес имен ден празнуват... Могат да почерпят всички казващи се Анастас бТВ го оставиха без пари Това не е първият случай, в който Кадиев отправя критики към шоуто, като само преди дни намекна, че предаването трябва да бъде свалено от ефир
Хванаха лодки за мигранти на ГКПП "Лесово", декларирани като дюшеци Те са били скити в румънски камион, влизащ у нас от Турция Братът на издирваната от ФБР Ружа Игнатова с тежки думи Ето какво сподели