Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на вкусната и кадифена пилешка супа е в застройката

Ключови думи: пилешка супа, пилешка чорба, застройка за пилешка супа, флагман

Няма нищо по-хубаво в студените дни от топла храна „от лъжица“. По традиция супата (или чорбата) са неразделна част от всяко тристепенно меню, но често наблягаме на „основното“ и пренебрегваме вкусната и питателна супа.

Необходими продукти:
3 глави лук
3 средно големи моркова
3 картофа
400 г пилешко бяло месо
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер на прах
суха зеленчукова подправка (вегета)
3 жълтъка
180 мл сметана
2 супени лъжици лимонов сок
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко олио. Запържете го за няколко минути на умерена температура, докато омекне и стане стъклен. Нарежете бялото пилешко месо на кубчета, след което го добавете към лука.

Поръсете малко брашно върху месото, след което продължете да задушавате. След пет минути започнете постепенно да добавяте вода (а още по-добре бульон). След това добавете ситно нарязан или настърган морков, малко ситно нарязан магданоз и картофите, които предварително сте почистили и нарязали на ситно.

Посолете, поръсете с черен пипер и добавете сухи подправки на вкус, след което налейте още малко вода и продължете варенето на „слаб“ огън. Ще бъде достатъчно да добавите два литра вода към това количество съставки.

Разбърквайте бульона от време на време. След около час супата ще е готова. Махнете тенджерата от котлона, след което постепенно добавете разбитите жълтъци със заквасената сметана при непрекъснато бъркане.

Разбъркайте добре супата още няколко пъти, за да може сместа от сметана и жълтъци да се съчетае с останалите продукти. Ако искате чорбата да има по-кисел вкус, накрая добавете лимонов сок и отново разбъркайте. При сервиране нарежете на ситно листенца пресен магданоз и поръсете в средата на чинията.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Великден с ориенталска нотка - изненадайте всички с козунак с дубайски шоколад Рецептата е лесна, но вкусът е нещо неописуем Красиви имена празнуват чест на "Божията сила" На 26 март Православната църква отбелязва Събор на св. архангел Гавриил и почита паметта на св. мчк Георги Софийски, Стари
Депутатите решиха за МЕЧ ПГ е възстановена Люлинска справедливост: Не плащаш на майстора – колата ти става мазилка Люлин, наричан често „Бруклин на София“, за пореден път доказва, че тук нещата не се решават в съда, а с инструменти от Практикер
Разочарована е Роси е тъжна в "Ергенът" Мощен бизнесмен, ударил шамар на Костадин Костадинов, празнува днес Става на 58 години
Огнена покана за бал в Царево Ето какво направиха ученици Трагичната история на Джъстин Бийбър и сексуалния тормоз в музикалната индустрия Днес някогашната тийн звезда е развалина
Протест пред Народното събрание "Налице е беззаконие и безвремие в България", твърди политикът Радостин Василев Усети големия хобот Огромен мъжкар се включи в "Ергенът"
Спортен полуден в Бургас На събитието ще присъстват големи имена Писна й Косара може да смени Виктор с Васил