Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на вкусната и кадифена пилешка супа е в застройката

Ключови думи: пилешка супа, пилешка чорба, застройка за пилешка супа, флагман

Няма нищо по-хубаво в студените дни от топла храна „от лъжица“. По традиция супата (или чорбата) са неразделна част от всяко тристепенно меню, но често наблягаме на „основното“ и пренебрегваме вкусната и питателна супа.

Необходими продукти:
3 глави лук
3 средно големи моркова
3 картофа
400 г пилешко бяло месо
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер на прах
суха зеленчукова подправка (вегета)
3 жълтъка
180 мл сметана
2 супени лъжици лимонов сок
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко олио. Запържете го за няколко минути на умерена температура, докато омекне и стане стъклен. Нарежете бялото пилешко месо на кубчета, след което го добавете към лука.

Поръсете малко брашно върху месото, след което продължете да задушавате. След пет минути започнете постепенно да добавяте вода (а още по-добре бульон). След това добавете ситно нарязан или настърган морков, малко ситно нарязан магданоз и картофите, които предварително сте почистили и нарязали на ситно.

Посолете, поръсете с черен пипер и добавете сухи подправки на вкус, след което налейте още малко вода и продължете варенето на „слаб“ огън. Ще бъде достатъчно да добавите два литра вода към това количество съставки.

Разбърквайте бульона от време на време. След около час супата ще е готова. Махнете тенджерата от котлона, след което постепенно добавете разбитите жълтъци със заквасената сметана при непрекъснато бъркане.

Разбъркайте добре супата още няколко пъти, за да може сместа от сметана и жълтъци да се съчетае с останалите продукти. Ако искате чорбата да има по-кисел вкус, накрая добавете лимонов сок и отново разбъркайте. При сервиране нарежете на ситно листенца пресен магданоз и поръсете в средата на чинията.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Побъркайте половинката от възбуда с тези 4 трика Сутртешната разходка по бельо ще го побърка, бъдете сигурни Как фитнесът влияe на секса За жените редовните упражнения, особено тези, които укрепват тазовите мускули, като пилатес и йога, могат да подобрят сексуалната функция и удоволствие
В средата на ноември 3 зодии ще бъдат объркани - предстои им промяна Ето кои са те  Десертът, с който ще впечатлите гостите си и ще затворите устата на свекървата си Уникална рецепта за целувчена торта с банани
Какво ще се случи с тялото ви, ако клякате по 100 пъти на ден Доказано е, че това просто упражнение, познато на всеки от уроците по физическо възпитание, е от голяма полза Бременна ли е Ергенката Дениз Хайрула показа поздравления за бременност
Чистачките в Перник удариха джакпота, ето по колко прибират Трудът на главен счетоводител в Радомир също е оценен под този на хигиениста – 1260 лв. За двойно повече пари за старини - разбиват на три пенсионните фондове Рисковият за най-младите, консервативният за тези пред пенсия
Това е най-мръсната част от хладилника, за която дори и не се сещаме Чекмеджетата лесно могат да се превърнат в развъдник на бактерии и мухъл Здрави деца се държат като аутисти заради дисплеите, които зяпат целодневно! Вредите от прекомерното гледане на телефони и таблети са много, особено ако детето е в крехката възраст от 2 до 6-годишна възраст
Намерих рецептата в тефтера на баба от 1960 г. за най-вкусния сладкиш С наличните продукти у дома Никога не ползвайте клечки за зъби Вижте причината