Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на вкусната и кадифена пилешка супа е в застройката

Ключови думи: пилешка супа, пилешка чорба, застройка за пилешка супа, флагман

Няма нищо по-хубаво в студените дни от топла храна „от лъжица“. По традиция супата (или чорбата) са неразделна част от всяко тристепенно меню, но често наблягаме на „основното“ и пренебрегваме вкусната и питателна супа.

Необходими продукти:
3 глави лук
3 средно големи моркова
3 картофа
400 г пилешко бяло месо
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер на прах
суха зеленчукова подправка (вегета)
3 жълтъка
180 мл сметана
2 супени лъжици лимонов сок
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на малки кубчета и се запържва в малко олио. Запържете го за няколко минути на умерена температура, докато омекне и стане стъклен. Нарежете бялото пилешко месо на кубчета, след което го добавете към лука.

Поръсете малко брашно върху месото, след което продължете да задушавате. След пет минути започнете постепенно да добавяте вода (а още по-добре бульон). След това добавете ситно нарязан или настърган морков, малко ситно нарязан магданоз и картофите, които предварително сте почистили и нарязали на ситно.

Посолете, поръсете с черен пипер и добавете сухи подправки на вкус, след което налейте още малко вода и продължете варенето на „слаб“ огън. Ще бъде достатъчно да добавите два литра вода към това количество съставки.

Разбърквайте бульона от време на време. След около час супата ще е готова. Махнете тенджерата от котлона, след което постепенно добавете разбитите жълтъци със заквасената сметана при непрекъснато бъркане.

Разбъркайте добре супата още няколко пъти, за да може сместа от сметана и жълтъци да се съчетае с останалите продукти. Ако искате чорбата да има по-кисел вкус, накрая добавете лимонов сок и отново разбъркайте. При сервиране нарежете на ситно листенца пресен магданоз и поръсете в средата на чинията.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Включете се в инициативата на Община Бургас по засаждане на дръвчета на 16 април в парк "Славейков" Това е един от най-лесните начини да подпомогнем регенеративните природни процеси, а и да си върнем баланса в сърцата на кварталните ни пространства Появи се инкогнито на интересно място 43-годишната принцесата на Уелс, която е съвместен председател на скаутите, се срещна с главния скаут Дуейн Фийлдс близо до брега на езерото Уиндърмиър
Тир се обърна на отсечката, където загина Сияна Поредна катастрофа в опасния пътен участък между Телиш и Радомирци Важен ден очаква всички зодии Това е хороскопът за днес от астролога Петя Георгиева
Той разчита само на българчета и отборът му играе хубав футбол Дано повече отбори правят като нас, каза Венци Стефанов Доналд Тръмп-младши идва в България Той ще е част от ексклузивно бизнес събитие
Направих козунак без месене, стана ефирен, влажен и е супер лесен Рецептата е лесна дори за начинаещи Когато грижата продължава вкъщи – домашният патронаж за родилки на УМБАЛ „Дева Мария“ Болницата стартира сътрудничество с известната акушерка Радост Николова за предоставяне на безплатна грижа в първите дни след изписването
Този метод за боядисване на яйца взриви по гледания, за 15 минути стават като за изложба (СНИМКИ) Резултатът много наподобява шедьоврите на някой художник-абстракционист, а всичко е много лесно и бързо, ако спазвате процедурата по-долу Те нямаше да са супер звезди, ако не беше случайността Какви са истинските професии на турските актьори
Община Несебър предоставя безплатни паркинги за Великден Великденските празници традиционно привличат много гости, затова е подготвена специална организация за осигуряване удобство на придвижване в рамките на Стария град Напусна ни известен журналист Той бе активен участник във всички културни обществено-политически и спортни събития на професионално и обществено ниво