Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици

Ключови думи: йогурт мекици, флагман, рецепта

Страхотна рецепта, която трябва да запишете. Всички съставки се смесват и се получава меко  тесто, което се гребва с лъжица и се пуска в тигана с олиото.

Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз, който прави мекичките (или както искате ги наречете) още по-вкусни.Ето необходимите продукти за тези Йогурт мекици от бъркано тесто:

2 яйца
500 гр. брашно
300 гр. кисело мляко/заквасена сметана
100 мл вода
300 гр.  сирене
2 глави млад лук (може да замените пресния лук с праз, пак ще е вкусно)
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
50 мл олио
сол според нуждите
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа сложете гъстото кисело мляко – 300 гр. (ако нямате може и заквасена сметана) и добавете две яйца. Разбийте добре с миксер до получаването на хубав крем. Добавете сол на вкус.

Към сместа добавете пресятото брашно (400 г) и едно пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера, докато се балансира добре и получите хомогенна, компактна смес.

Тъй като сместа е гъста, добавете 100 мл студена вода и продължете да бъркате. Сиренето се натрошава с ръце или вилица и се добавя към сместа. Сега разбъркайте с лъжица или шпатула.

Добавете 50 мл олио и отново разбъркайте. Зелените пера на пресния лук и главите нарежете на ситно, а ако желаете добавете малко прясна, зелена подправка, прясно нарязана и добавете към тестото.

Разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което с лъжица гребвайте от тестото и го пускайте в сгорещеното олио.

Запържете по няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Изпържените мекотели се изваждат в купа и се нареждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте ги топли или студени, много са вкусни и меки като памук. Страхотни са като бърза закуска или вечеря, а могат да се сервират и като лека закуска или предястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Консумацията на броколи може да реши този проблем Повече от един милиард възрастни по света имат високо кръвно налягане, което го прави изключително важен обект на изследвания и здравни интервенции Нарекох тези бисквитки „Петминутки“ – бърза и лесна рецепта, която дори децата могат да направят За чаената церемония
От 24 септември до 18 октомври ще се случи нещо невероятно Очакват ви бурни страсти и любовен магнетизъм Вече не искам да ям солена баница, тази версия с локум ми стана любима Рецептата е проста, а баницата направо се топи в устата
Какво се случва? Още една водеща аут от "Преди обед" В понеделник в студиото не се появи Франциска Йорданова. Брюксел ни дава 10 млн. евро допълнително за фермерите Румъния получава 21 млн. евро
Чуждите инвестиции намаляха със 76% Дружества в страната връщат заеми към собствениците зад граница Задължително добавете това в интериора, за да привлечете щастието у дома Ако искате да създадете интериор, в който да се чувствате щастливи, важно е да не претоварвате декора
Тези зодии ще се върнат при бившите си през есента Ето кои зодии ще дадат още един шанс на старите си партньори Синоптиците зарадваха с прогноза: Есента си отива още преди да е дошла Вадете плажните хавлии, изпращаме септември с температури до 30 градуса
Голяма промяна с ЕГН-то в личните карти за всички родени след тази дата Предпоследната цифра показва пола, като за жени се използват нечетни, а за мъже – четни цифри Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз