Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици

Ключови думи: йогурт мекици, флагман, рецепта

Страхотна рецепта, която трябва да запишете. Всички съставки се смесват и се получава меко  тесто, което се гребва с лъжица и се пуска в тигана с олиото.

Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз, който прави мекичките (или както искате ги наречете) още по-вкусни.Ето необходимите продукти за тези Йогурт мекици от бъркано тесто:

2 яйца
500 гр. брашно
300 гр. кисело мляко/заквасена сметана
100 мл вода
300 гр.  сирене
2 глави млад лук (може да замените пресния лук с праз, пак ще е вкусно)
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
50 мл олио
сол според нуждите
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа сложете гъстото кисело мляко – 300 гр. (ако нямате може и заквасена сметана) и добавете две яйца. Разбийте добре с миксер до получаването на хубав крем. Добавете сол на вкус.

Към сместа добавете пресятото брашно (400 г) и едно пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера, докато се балансира добре и получите хомогенна, компактна смес.

Тъй като сместа е гъста, добавете 100 мл студена вода и продължете да бъркате. Сиренето се натрошава с ръце или вилица и се добавя към сместа. Сега разбъркайте с лъжица или шпатула.

Добавете 50 мл олио и отново разбъркайте. Зелените пера на пресния лук и главите нарежете на ситно, а ако желаете добавете малко прясна, зелена подправка, прясно нарязана и добавете към тестото.

Разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което с лъжица гребвайте от тестото и го пускайте в сгорещеното олио.

Запържете по няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Изпържените мекотели се изваждат в купа и се нареждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте ги топли или студени, много са вкусни и меки като памук. Страхотни са като бърза закуска или вечеря, а могат да се сервират и като лека закуска или предястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Разкриха тайната й Никол Кидман използва интересен трик, за да омайва Археологически музей ще бъде издигнат в Обзор В последните няколко години община Несебър направи значителни инвестиции в инфраструктурата на Обзор
Спортна България скърби Отиде си млада баскетболна надежда Обесилият се полицай оставил предсмъртно писмо? Жената, с която живее, го заварила същата нощ да пише на бял лист
Дари 20 милиона Железния получи хонорар от 20 милиона долара за боя с Пол и дари сумата до цент Ето кой ще печели „Биг брадър" Зрителите три пъти спасяват от изгонване фризьорът с трудно детство Марио
"Путин е Хитлер на този век" Легендарен журналист скочи словесно на Владимир Путин Закъса Предлагат се звездни дрехи "втора употреба"
Напук на МНС Орбан кани Нетаняху в Унгария Близо 12 000 контрабандни „маркови“ стоки задържаха на МП Лесово По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас
Майка на нападнато момиче в София: Банди ходят в мола за грабежи и изнасилвания Има групи, които се бият, носят оръжия – боксове, ножове, каза тя Британски генерал: Готови сме да се бием с Русия още сега И все пак британските сухопътни сили имат редица проблеми