Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Колежът по туризъм в Бургас разширява обучението с акцент „здравословно хранене“

Ключови думи: университет проф. д-р асен златаров, здравословно хранене, нова специалност, колеж по туризъм

„Туризъм и здравословно хранене“ е новата специалност в Колежа по туризъм в Бургас от есента на 2024 година. Това съобщи директорът доц. д-р Веселина Атанасова по време на практически семинар съвместно с организацията за здравословен живот Vita Rama. Те са  експерти в пълноценното растително хранене и собственици на първия хотел у нас изцяло на растително хранене (веган).

Първата среща на екипите премина под формата на кулинарна демонстрация, в която академичния състав на колежа и студенти по туризъм приготвиха заедно шест здравословни ястия по меню. Проведе се задълбочена дискусия за ползите и потенциала на растителното хранене като световен тренд с двуцифрен годишен ръст, който предопределя нагласите на потребителите в избора им на продукти и услуги. „Все повече се търсят по-балансирани, щадящи, нискохистаминови, безглутенови храни и диети, заместители на месо, сирена и кашкавали, детското хранене също е изключително актуална тема“, споделиха Цена Канариева, организатор във Vita Rama и Гергана Гаджева, кулинар в организацията.

Ефектът от това прелива към родната ни хотелиерска и ресторантьорска индустрия, която вече търси добрите практики и подготвени кадри, с които да развива новаторски продукти и да отговори на спецификите в търсенето на „модерното общество“.

 Учебните програми ще се фокусират върху научнообосновано съдържание, което последователно се прилага и предоставя в образователните кампании и програми с гости - видове растителни храни и макронутриенти, усвояване на растителен протеин чрез комбиниране на храните, полезните мазнини, киселинно и алкално образуващи храни, комбиниране на храни в полза на хранителни режими, менюта за детокс и разтоварване, суперхрани и ферментирали храни, хранене за спортисти, диабетици, деца, шадящи технологии за приготвяне на растителни храни, и др.

Включете се в инициативата на Община Бургас по засаждане на дръвчета на 16 април в парк "Славейков" Това е един от най-лесните начини да подпомогнем регенеративните природни процеси, а и да си върнем баланса в сърцата на кварталните ни пространства Появи се инкогнито на интересно място 43-годишната принцесата на Уелс, която е съвместен председател на скаутите, се срещна с главния скаут Дуейн Фийлдс близо до брега на езерото Уиндърмиър
Тир се обърна на отсечката, където загина Сияна Поредна катастрофа в опасния пътен участък между Телиш и Радомирци Важен ден очаква всички зодии Това е хороскопът за днес от астролога Петя Георгиева
Той разчита само на българчета и отборът му играе хубав футбол Дано повече отбори правят като нас, каза Венци Стефанов Доналд Тръмп-младши идва в България Той ще е част от ексклузивно бизнес събитие
Направих козунак без месене, стана ефирен, влажен и е супер лесен Рецептата е лесна дори за начинаещи Когато грижата продължава вкъщи – домашният патронаж за родилки на УМБАЛ „Дева Мария“ Болницата стартира сътрудничество с известната акушерка Радост Николова за предоставяне на безплатна грижа в първите дни след изписването
Този метод за боядисване на яйца взриви по гледания, за 15 минути стават като за изложба (СНИМКИ) Резултатът много наподобява шедьоврите на някой художник-абстракционист, а всичко е много лесно и бързо, ако спазвате процедурата по-долу Те нямаше да са супер звезди, ако не беше случайността Какви са истинските професии на турските актьори
Община Несебър предоставя безплатни паркинги за Великден Великденските празници традиционно привличат много гости, затова е подготвена специална организация за осигуряване удобство на придвижване в рамките на Стария град Напусна ни известен журналист Той бе активен участник във всички културни обществено-политически и спортни събития на професионално и обществено ниво