С тази заливка-чудо баницата отвън хрупка, отвътре – памук!
За да бъде вашата баница с готови кори винаги вкусна, използвайте тази чудо-заливка, който прави коричката хрупкава, а вътрешността – мека като памук! Ето лесната рецепта за най-вкусната баница
Необходими продукти:
7 супени лъжици брашно
1 суха мая
2 чаши мляко
1 чаша олио
сол или захар (в зависимост от това дали баницата е сладка или солена)
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти до гладка смес и намажете с тях корите, преди да сложите плънката. Отгоре изсипете останалата смес, оставете да се напои за час-час и половина, след което изпечете баницата до зачервяване в добре загрята фурна. Ще получите чудна баничка с хрупкава коричка и апетитна мека среда.
7
Коментара по темата
7.
Саня
18.05.2024 10:29:43
Не е уточнено яйца има ли и колко??Важен е грамажа и на чашата с която ще се мери колко олио и мляко.Какво мляко прясно или кисело???Това са важни подробности....Сега я приготвям но по мои догадки.Опитвам се да позная
6.
Иван
18.05.2024 00:56:05
В тази България всеки пише рецепти, а няма кой да готви, а то и продуктите едно високо качество
5.
Баси майтапът!
17.05.2024 14:50:29
Не мислех, че има луди които да ползват рецепти от тази готварска книга! ;-)
4.
Rumen
17.05.2024 06:16:19
KISELO
3.
ta eba v tapana
17.05.2024 00:02:35
Ot moito mliako
2.
Цвета
16.05.2024 20:31:33
Какво мляко моля
1.
Asol
16.05.2024 15:08:12
Нали знаете, че в България за тестени печива ползваме 2 вида мляко!!! Уточнете, моля!!! 2 чаши КИСЕЛО или ПРЯСНО мляко?