Рецепта за диетична супа със спанак и елда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
спанак - 250 г
елда - 60 г
лук - 1 малка глава
олио - 1 с.л. (15 мл )
червен пипер - 0.5 ч.л.
сол - 0.5 ч.л. или на вкус
копър - за поръсване
яйца - 4 бр. сварени х 1 на порция
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука на дребно и го задушете в олиото за две минути. Добавете спанака и продължете да готвите още 10 минути. През това време сварете яйцата. Измийте много добре елдата и я изсипете в тенджерата при лука и спанака. Добавете солта и пипера и налейте 1200 мл топла вода.
Намалете температурата на котлона на ниска степен и гответе още 20 - 25 минути. Сервирайте супата със спанак леко охладена с 1 варено яйце и поръсена с копър. Можете да хапвате тази супа с елда сутрин за закуска, която ще ви държи сити до обяд, без да се притеснявате за фигурата си.
В една порция от 250 г тази диетична супа се съдържат около 150 калории.
Да ви е сладко!
Източник: Gotvach.bg
Добави Коментар