Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за филе от ципура на тиган с полента

Ключови думи: Рецепта, филе, ципура, тиган, полента

Продукти:

2 ципури

200 мл бульон

200 г инстантна полента

200 г чери домати

1 стрък пресен лук

60 г масло

зехтин

50 мл бяло вино

сол и черен пиер

4 стръка мащерка

 Начин на приготвяне:

За зеленчуковия бульон сложете в тенджера с вода нарязани на едро моркови, обелен резен целина, стръковете керевиз и магданоз, и разрязаната на четвъртини глава лук. Добавете сол и оставете бульона да заври. След това гответе на слаб огън 20 минути.

Отрежете главата на почистената ципура точно под хрилете и я сложете в бульона. Филетирайте ципурата и пуснете в бульона и гръбначната и страничните кости, както и коремчето на рибата. Останалите дребни кости извадете с помощта на пинсета или много остър нож.

Съотношението вода - полента е 4 към 1. Сипете на струйка полентата в тенджера с гореща подсолена вода, малко преди да заври, като бъркате непрекъснато 5-6 минути. Намаслете леко квадратна тавичка и изсипете полентата в нея. Оставете да изстине, а след това я поставете в хладилника да стегне.

В голям тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и 30 г масло. Поръсете филетата със сол и черен пипер и ги сложете в тигана с кожата надолу. Притиснете леко с пръсти, за да не се огъне месото. Добавете цял стрък пресен лук, чери доматчетата и два стръка прясна мащерка. Разтръскайте тигана и добавете 50 мл бяло вино. Когато виното се изпари, налейте един черпак от бульона в тигана и покрийте с капак. Оставете рибата да поври на слаб огън 5-7 минути.

Нарежете охладената полента на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. и ги запечете от двете страни в загрят грил-тиган с 3-4 с.л. зехтин.

Пасирайте морковите, лука и целината от бульона в блендер, като добавите 30 г масло, капка зехтин и сол.

Поставете парче полента в чиния. До нея сипете зеленчуково пюре. Поставете филе ципура върху полентата. Отстрани подредете доматче и лук. Полейте с малко сос от рибата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незабравен: Поставят паметна плоча в Айтос на герой от "Великата война" Проектът се реализира с дарения  Грешки, които пречат да излекувате разбито сърце Как да продължите напред
Оляха се Сравниха журито с ЦК на БКП Учителката, накарала дете да бърка в тоалетна чиния, няма да бъде уволнена Директорката на градината Красимира Малинова няма да понесе санкция, защото не била пряко замесена
В Шънджън такситата летят, храната се доставя с дронове, а роботи правят кафето Новите технологии са превзели китайския мегаполис Ново 20! Слънцето имало съзнание, твърди проучване Идеята всъщност изобщо не е от днес или от вчера, но чак сега се поема от научните среди
САЩ обмислят да съкратят четири пъти редовните войски Ще се минимализира и висшето командване на въоръжените сили Меркурий се обръща и късметът се връща Меркурий най-накрая става директен в понеделник – на 7 април, а Венера – на 15 април.
Американка претърпя нещо ужасно и остана с метално лице след тур в Тайланд В един от дните на ваканцията си американката претърпя инцидент с нает скутер Продажбите на руски автомобили рухнаха Производителите на "Лада" и "КамАЗ" зоват за помощ държавата
След помен за починал: 10 души с натравяне в спешното в Неделино Те са били на системи Не пътувайте с мръсна кола до тази държава, ще ви глобят 400 евро Внимавайте в Гърция