Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бирияни с пиле - ястие от ароматната индийска кухня

Ключови думи: бирияни с пиле, флагман, рецепта

Индийското ястие бирияни е едно от лицата на ароматната индийска кухня. Смята се, че е възникнало в Персия като селско ястие от ориз и месо, а след това било донесено в Индия от мюсюлмански пътешественици и търговци.

Основните компоненти на това ястие са ориз, месо, марината и подправки. Оризът басмати, ароматизиран с ароматни подправки, е преобладаващ. Приготвянето му отнема време, но си заслужава усилието. Пригответе си това ароматно бирияни с пиле по рецептата на Рейчъл Алън.

Необходимите продукти са:

5 шушулки кардамон
300 г ориз басмати
сол и черен пипер
25 г масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. нарязан джинджифил
182 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 дафинов лист
1/4 канелена пръчка
4 пилешки бутчета, без кожа и кости
75 г тъмни стафиди
800 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Извадете семената от шушулките кардамон и ги счукайте в хаванче.

2. Сложете ориза в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути. След това го измийте под студена течаща вода и добре го отцедете.

3. Нарежете лука на тънки кръгчета, а скилидките чесън - на ситно. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер, и добавете останалите подправки - кимион, кориандър, лют червен пипер, куркума, счукан кардамон, пръчка канела и дафинов лист.
Гответе около 10 минути, докато лукът омекне и се карамелизира леко.

4. Нарежете пилешкото месо - от бутче или гърди на жулиени. Запържете ги от всички страни за 3 минути в тигана с лука. Добавете ориза, залейте с пилешкия бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, захлупете и оставете ориза да ври на слаб огън в продължение на 10-12 минути.

5. Сервирайте бирияни с пиле, поръсено с нарязани на ситно листа кориандър и запечени филирани бадеми.

Източник: Дарик

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шокираща новина за цената на жилищата В София са поскъпнали с 200% за 10 години Битката за гетото: Как ППДБ брани незаконни катуни в името на гласове за изборите* След над 20 години бездействие, гето край река Суходолска най-сетне бе премахнато
Всеки, който носи кръстче на врата трябва да прочете това Вижте кои са най- популярните суеверия, свързани с най-християнския символ Слагам малко кисело мляко и майонеза и след 10 минути вече хапваме най-вкусните мекици Днес ви предлагаме една нова и много сполучлива рецепта за любимите мекици
С един клик по света: Как технологиите улесняват пътуването Отказахме се да продаваме на Украйна реакторите на АЕЦ Белене Важното решение оповести вицепремиерът и лидер на БСП Атанас Зафиров след среща на коалиционните партньори
Най-алчните хора са от тези зодии Такива хора са егоисти и често пъти не се интересуват от факта, че с действията си могат да засегнат околните Синът на Тръмп идва в София по покана на Nexo – финансирала идеологическите врагове на баща му На 27 април Доналд Тръмп-младши ще говори за бъдещето на финансите в хотел „Балкан Палас
Какво се случва с трудовата книжка след отпадането ѝ на 1 юни Промяната идва след законодателна инициатива, приета още през есента на 2023 г., но с предвиден дълъг преходен период Още в самото начало: впечатляваща печалба в efbet Пункт
Дете избяга от детска градина Ченгета се юрнали да търсят изчезналото хлапе Великденските яйца на баба Люба едновременно се боядисват и овкусяват по еврейска рецепта Носи оригиналното име Huevos Haminados