Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бирияни с пиле - ястие от ароматната индийска кухня

Ключови думи: бирияни с пиле, флагман, рецепта

Индийското ястие бирияни е едно от лицата на ароматната индийска кухня. Смята се, че е възникнало в Персия като селско ястие от ориз и месо, а след това било донесено в Индия от мюсюлмански пътешественици и търговци.

Основните компоненти на това ястие са ориз, месо, марината и подправки. Оризът басмати, ароматизиран с ароматни подправки, е преобладаващ. Приготвянето му отнема време, но си заслужава усилието. Пригответе си това ароматно бирияни с пиле по рецептата на Рейчъл Алън.

Необходимите продукти са:

5 шушулки кардамон
300 г ориз басмати
сол и черен пипер
25 г масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. нарязан джинджифил
182 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 дафинов лист
1/4 канелена пръчка
4 пилешки бутчета, без кожа и кости
75 г тъмни стафиди
800 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Извадете семената от шушулките кардамон и ги счукайте в хаванче.

2. Сложете ориза в купа и го залейте с гореща вода. Оставете го настрани за 10-15 минути. След това го измийте под студена течаща вода и добре го отцедете.

3. Нарежете лука на тънки кръгчета, а скилидките чесън - на ситно. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете лука и чесъна. Овкусете със сол и черен пипер, и добавете останалите подправки - кимион, кориандър, лют червен пипер, куркума, счукан кардамон, пръчка канела и дафинов лист.
Гответе около 10 минути, докато лукът омекне и се карамелизира леко.

4. Нарежете пилешкото месо - от бутче или гърди на жулиени. Запържете ги от всички страни за 3 минути в тигана с лука. Добавете ориза, залейте с пилешкия бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер, захлупете и оставете ориза да ври на слаб огън в продължение на 10-12 минути.

5. Сервирайте бирияни с пиле, поръсено с нарязани на ситно листа кориандър и запечени филирани бадеми.

Източник: Дарик

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Никой не вярва, че този течен шоколад е домашен, вкусът му е неустоим Приготвя се само за около 10 минути Мъж изгони съпругата си от бащината ѝ къща и се опита да я удуши пред полицаи Трима мъже са задържани за насилие спрямо жените си в Софийско за една вечер
Теле вкара бургазлия в болница Мъжът е с фрактура на таза Тази дама отсече, че Димо Алексиев е... Нежна подкрепа за водещия на Игрите, бил незаменим за тях
Жилищните кредити у нас растат с 26,5% до 24,1 млрд. лева За последните 12 месеца сумата по отпуснатите заеми за жилище от търговските банки на българския пазар нараства с малко над 5 млрд. лева. Свалих близо 10 кг за две седмици с елда диета Диетата с елда е одобрена от повечето диетолози, тъй като не само ви позволява да отслабнете бързо
Извратеняк онанира пред училище, пълно с деца 4 яйца, чаша грис и малко орехи и буквално се връщаш в детството Сладкиш Ореховка се топи в устата
България e 37 години без победа над Ирландия Последният двубой между България и Ирландия се игра преди четири години Радва се на голяма любов Михаела Филева е в много романтична връзка
Секретен документ разкрива плана на Путин за прекратяване на войната в Украйна Кремъл предлага Украйна да бъде разделена на три части, като целият изток на страната и Крим остават за Русия Малкият креслив орел царува в Сакар планина Горски експерти и орнитолози са оптимисти за бъдещето на защитения вид