Рецепта за печени пилешки дробчета на фурна с доматен сос, гъби и лук
Продукти за 2 порции:
300 г пилешки дробчета
2 глави лук
100 гр гъби
150 гр доматено пюре
3 стръка магданоз
3 стръка копър
черен пипер
сол
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Лукът (2 глави) и гъбите (100 г) се нарязват на полумесеци и се задушават в зехтин (2 с.л.) до омекване. Прибавят се измитите и отцедени пилешки дробчета (300 г) и се запържват от всички страни за няколко минути. Преместват се от котлона. Към тях се прибавят ситно нарязаните магданоз (3 стръка) и копър (3 стръка), доматеното пюре (150 г) и подправките. Всичко се разбърква добре и се поставя в малка тавичка. Пече се в умерена фурна до извиране на доматения сос.
Добави Коментар