Рибарите се надяват на нов сезон за чернокопа
"Тази година, като цяло, беше много слаба за риболова. Ако сега за чернокопа се отвори някакъв кратък сезон, ще се радваме." Това разказват бургаските рибари пред вестник Труд.
Много от тях вече са се заловили да правят мариноват чернокоп по специална рецепта. Други го слагат във фризера "за черни дни".
На рибната борса "Краснодар" в Бургас има все още всяка сутрин пресен улов. Чернокопът продължава да държи цена от 8 лева за килограм.
Причината да има по сергиите е, че и заведенията не работят, не се изкупува от ресторантьорите. Друга година го чакат от ранни зори, коментират търговците. В замяна на това, сега много бургаски семейства са запретнали ръкави да го правят на зимнина, също като рибарите. Чернокопът е идеален за скара, но и мринован върви с узо и ракия, заключават рибарите.
Добави Коментар